O Ξηρός, η μυστηριώδης γυναίκα από το Παλαιό Φάληρο και η ομάδα υποστήριξης
Για ομάδα οχτώ ατόμων κάνουν λόγο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής – Η γυναίκα-μυστήριο φέρεται να μένει στο Παλαιό Φάληρο – Ερώτημα το πού έβρισκε τα χρήματα ο «Μανώλης» της 17Ν – Ποια η σχέση του με ποινικούς για το χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού

Η μυστηριώδης γυναίκα, ο 30χρονος υπαρχηγός, ο σύνδεσμος με τους ποινικούς και επτά, οκτώ ακόμη άτομα αποτελούν την ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού που ήθελαν να ανατινάξουν τις φυλακές Κορυδαλλού και να απελευθερώσουν τα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιας. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία της συγκεκριμένης γυναίκας που χρησιμοποιούσε την πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Ελένη Μελάνη και η οποία φέρεται να διαμένει στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εν αναμονή των βαλλιστικών εξετάσεων στα οκτώ καλάζνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου εκτιμούν ότι ίσως βρεθούν μπροστά σε «εκπλήξεις» και πλέον δεν αποκλείουν να υπάρχει σχέση μεταξύ Ξηρού και Ομάδας Λαικών Αγωνιστών που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του Νίκου Μαζιώτη.  Με απλά λόγια, ίσως να έχει αντίκρισμα, η δήλωση που έκανε πριν ένα χρόνο ο «Μανώλης» της 17Ν, για σύμπραξη ολων των ομάδων αντάρτικου πόλης. Για αυτό άλλωστε και από τις αρχές του καλοκαιριού ανδρες της Αντιτρομοκρατικής τριγυρνουσαν στην Αναβυσσό έχοντας στα χέρια τους φωτογραφίες του Ξηρού και της Πώλας Ρούπα αναζητώντας οποιαδήποτε πληροφορία για τα πρόσωπα αυτά.

Τα αποτελέσματα από τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA, που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου ίσως δώσουν απάντηση στο καίριο αυτό ερώτημα.

Οι χρηματοδότες, οι προμηθευτές των όπλων και το μεγάλο σχέδιο

Μαρτυρίες κατοίκων και καταστηματαρχών της Αναβύσσου λένε χαρακτηριστικά ότι ο άνθρωπος με το ξανθό μαλλί που παρουσιαζόταν ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Καστοριά, σε κάθε αγορά του πλήρωνε με μετρητά. Από πού αντλούσε τα λεφτά και ποιοι ήταν αυτοί που χρηματοδοτούσαν το λεγόμενο επαναστατικό ταμειο; Απάντηση και σε αυτή την περίπτωση ίσως δώσουν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Αναβύσσου.

Η ανατίναξη της Α΄πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να απελευθερωθούν τα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, απαιτεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής ομάδα τουλάχιστον οκτώ ατόμων με γνώσεις στο χειρισμό όπλων και ρουκετών. Τα πρόσωπα αυτά πιθανότατα είναι ασύλληπτα μέλη της Συνομωσιας Πυρήνων της Φωτιάς, ένας εκ των οποίων θεωρείται ως ο σύνδεσμός με τις ομάδες ποινικών από τις οποίες έγινε η προμήθεια του οπλισμού.

Ως κατασκευαστής της βόμβας των 100 κιλων που θα γκρεμιζε τον Κορυδαλλό θεωρείται ο Χριστόδουλος Ξηρός ενώ άγνωστος παραμένει ο ρόλος της γυναίκας που ίσως είχε αναλάβει να εκτελεί χρέη οδηγού σε ένα από τα δύο βανάκια διαφυγής των τρομοκρατών. Από τις σημειώσεις που βρέθηκαν στην Αναβυσσό προκύπτει ότι το βανάκι με τον οπλισμό θα το άλλαζαν στην Ιερά Οδό και στη συνέχεια για «ξεκάρφωμα» μετά από μερικά χιλιόμετρα θα άλλαζαν άλλα δύο οχήματα  προκειμένου να φθάσουν στην Αναβυσσό με «καθαρό» αυτοκίνητο  που θα οδηγούσε η συγκεκριμένη γυναίκα και συνεπώς δεν θα έμπαινε στο στόχαστρο των αρχών.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα στοιχεια της ταυτότητας που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη, ανήκουν σε μια 24χρονη κοπέλα που ζει μόνιμα στην Εύβοια της οποίας άγνωστοι είχαν κλέψει την τσάντα τον περασμένο Μάρτιο. Όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση στον Κορυδαλλό θα γινόταν πριν τα Φώτα και όπως φαίνεται από τα σχεδιαγράμματα ο Ξηρός ήθελε ακόμη και νεκρούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικους προκειμένου να βγάλει έξω τους ανθρώπους που τον κάλυπταν όλο αυτό το διαστημα μετά την απόδραση του.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.