Μία βραδιά ελεύθερου διαλόγου με τον Μίμη Ανδρουλάκη, στην Ηλιούπολη
Κυριακή 11 Iανουαρίου, ώρα 19:00  – Persona Grata – Πανταζή 24, Ηλιούπολη, σταθμός ΜΕΤΡΟ Αγ. Δημητρίου – Τηλ. 210 9715981 – Email: [email protected] – Facebook: Persona Grata (χώρος γραμμάτων και τεχνών)

Μια βραδιά ελεύθερου διαλόγου με τον Μίμη Ανδρουλάκη, πάνω στο τελευταίο του βιβλίο «Αλλέγκρα»

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πέντε απόγονοι ορισμένων εκ των σπουδαιότερων Φιλελλήνων που αναδείχθηκαν κατά τον 19ο αιώνα, αποδέχονται την ανατρεπτική στροφή που παίρνει η μοίρα τους και δηλώνουν “παρών” στην έκκληση για σύσταση ενός σύγχρονου φιλελληνισμού, κόντρα στην “τευτονική αυστηρότητα” των ημερών.

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, η «Αλλέγκρα», υφαίνει το νήμα της μοίρας δύο γενεών –τις χωρίζουν 200 χρόνια, τις ενώνει το «αίμα»– στο στημόνι του μυστικού συνδέσμου Byron’s Blacks (οι Μαύροι του Μπάυρον) με τον νέο ρομαντισμό – φιλελληνισμό της εποχής μας.

Η δράση των ηρώων θα κορυφωθεί στις 21-25 Μαρτίου 2021, στην 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Μαζί με τις Νταλιάνα, Ζέλα, Άλισον, Άντυ, Εσμέ, Άννα, Ολίβια, Μπιάνκα, Έμμα, Τζούλια μοιραζόμαστε στιγμές αποκάλυψης και σοκ με τους απόγονους των φιλελλήνων εθελοντών του 1821 – Εγγλέζους, Σκωτσέζους, Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους, Αμερικανούς, Πολωνούς, Ρώσους, Ισπανούς, Κορσικανούς… Ο «Άνθρωπος με τα Μαύρα», μεταμορφωμένος από το ξάφνιασμα της γενεαλογίας, επιστρέφει στο φονικό της Μαύρης Τρούπας, ανασταίνει έναν χαμένο κόσμο και σχεδιάζει κάτι ακραίο μα θαυμαστό ενόψει της 25ης Μαρτίου του 2021.

Η Αλλέγκρα, ένας αιφνίδιος βυρωνικός άνεμος, γκρεμίζει τα αόρατα τείχη. Αλλέγκρα, το ξανακερδισμένο κέφι για ζωή που ρούφηξε η αδυσώπητη κρίση. Αλλέγκρα, το ξαναπέταγμα στα σύννεφα.

Είσοδος ελεύθερη
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε για την έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 210 9715981 και στο email: [email protected], ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.personagrata-politismos.gr

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1951 και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης και κηπουρός, η μητέρα του μοδίστρα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη Χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και της ευρύτερης Αριστεράς πάνω από 20 χρόνια.
Από το 1990 παίρνει μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες για την υπέρβαση του σχίσματος ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Αριστεράς, και των αρνητικών συνεπειών του ’89 στην πολιτική ζωή, για ένα νέο αστερισμό των δυνάμεων της κεντρο-αριστεράς και με το βιβλίο του ΜΕΤΑ διατυπώνει το πολιτικό, ιδεολογικό, προγραμματικό και οργανωτικό πλαίσιο για την ριζική ανασύνθεση του χώρου της δημοκρατικής, σοσιαλιστικής και οικολογικής Αριστεράς.
Οι πρωτοβουλίες αυτές οδήγησαν στο “διαζύγιό του” με τα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς και έκτοτε μένει πολιτικά ανέντακτος στο χώρο της αριστεράς για τρεις τετραετίες εκτός πολιτικής σκηνής. Στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1993 στηρίζει κριτικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ., διατηρώντας την πολιτική και πνευματική του αυτονομία, η οποία καταγράφεται και στην κριτική αντίθεση του με βασικές πλευρές και νοοτροπίες της διακυβέρνησής του.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 διακόπτει τη διαλεκτική του από “κοντά” και σε “απόσταση”, υποστηρίζει το εγχείρημα του μετασχηματισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ανοιχτό κόμμα, όπως συμβολικά και ουσιαστικά καταγράφεται στην εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου με 1 εκ. ψήφους. Εκλέγεται Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Έχει εργαστεί στην οικονομική ανάλυση – πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα. Έχει εργαστεί επίσης στον τύπο και στο ραδιόφωνο. Είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Δημιούργησε τις ραδιοφωνικές εκπομπές “Καινά δαιμόνια”, “Γυμνό Σάββατο” και “Ε, φίλε!” στον Flash 96.0. Έγραψε θεατρικά έργα και άλλα αφηγήματα για το ραδιόφωνο καθώς και αφιερώματα στα μεγάλα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής. Δημιούργησε ραδιοφωνική βιβλιοθήκη με τις βιογραφίες των ηγετικών φυσιογνωμιών στην πολιτική, στις τέχνες και τις επιστήμες.
Συγγραφέας λογοτεχνικών και πολιτικο – ιδεολογικών έργων.
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα παρακάτω έργα του:
Θηλυκό Πόκερ (2006)
Ζητούνται Αλχημιστές (2005)
Βαμπίρ και Κανίβαλοι – το ρίσκο μιας νέας σύγκρουσης των γενεών (2004)
Τάνγκο του Τσε (2002)
Η γυναίκα της όγδοης μέρας, Μυστικός έρως – Απόκρυφος βίος ( 2001)
Μν (1999)
Το χαμένο μπλουζ (1997)
Ο Μυστικός Νοέμβρης (1996)
Ο σωσίας και οι δαίμονες του πάθους (1995)
The Dream – Σκιές στην Αθήνα (1994)
Παλαιότερα πολιτικά και ιδεολογικά έργα του είναι ανάμεσα σε άλλα:
Μετά (Νέα Σύνορα, 1992)
Ο σοσιαλισμός στο κατώφλι του 2000 (Σύγχρονη Εποχή, 1983)
Σοσιαλιστική αυτοδιαχείριση και γραφειοκρατία (Σύγχρονη Εποχή, 1982)
Προβλήματα του Κράτους (Σύγχρονη Εποχή, 1979)
Δημοσίευσε πολλές μελέτες, ανάμεσα στις οποίες και τις:
“Κόμματα και στρατηγικές των τάξεων”
“Κοινωνική δομή και πολιτικά κόμματα”
“Μακροπρόθεσμες τάσεις του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας”
“Επιστήμη και τέχνη της πολιτικής”
“25 λέξεις για μια νέα Αριστερά”
“Νέο κοινωνικό και οικολογικό συμβόλαιο”
“Μύθος και λόγος στις μεγάλες ιδεολογίες”
“Ψυχανάλυση και μύθος”
“Globalization: νέες ευκαιρίες – νέες αντιθέσεις”
“Διαχείριση του ρίσκου στην οικονομία”
“Νέος Ευρωπαϊσμός”
“Οι ριζικές αλλαγές στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.