Ένα κατεβατό με έργα για τους 4 πρώτους μήνες – στην τετραετία θα θέλει… βιβλίο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Με επίκεντρο τον άνθρωπο, τη διαχείριση της καθημερινότητας και το σχεδιασμό του αύριο, κινήθηκε το έργο της Δημοτικής Αρχής κατά το πρώτο τετράμηνο της θητείας της.
Το 2014 έκλεισε με τη διοίκηση του Δήμου να έχει θέσει τις βάσεις για μια αποτελεσματική και δημιουργική θητεία αφού ήδη, παρά τις αντίξοες συνθήκες, πραγματοποιήθηκε πλούσιο και ουσιαστικό έργο.Με απόφαση του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα έναν πρώτο απολογισμό με τα σημαντικότερα στοιχεία των ενεργειών και του έργου αυτού, διαδικασία η οποία θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.Για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής συνέβαλαν καθοριστικά όλα τα μέλη της διοίκησης (Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ειδικοί Συνεργάτες κτλ) πολλοί από τους οποίους εργάστηκαν με αυταπάρνηση για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες, ενώ αξίζει να γίνει ειδική αναφορά στους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι, στη συντριπτική του πλειοψηφία, έκαναν υπέρβαση του καθήκοντος τους, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας, της πόλης και των δημοτών.

Λειτουργία Δήμου – Οργάνωση Υπηρεσιών – Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου

– Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν από το Δήμαρχο οι διορισμοί των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Συμβούλων. Για πρώτη φορά αξιοποιήθηκε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, με χαρτοφυλάκια καινοτόμα και πρωτοποριακά. Ο Δήμαρχος θεώρησε ότι για να πετύχει η Δημοτική Αρχή στο έργο της, πρέπει να εργαστούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι προς την κατεύθυνση αυτή.

– Η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυδία Αργυροπούλου υλοποιώντας την ρητή δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής για εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία πλήρως τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και με την εξαιρετική διαχείριση των συνεδριάσεων πάντα σε ήπιο και συναινετικό κλίμα, αναβάθμισε τη λειτουργία του οργάνου και το μετάτρεψε σε μια άκρως παραγωγική μονάδα του Δήμου. Το αποτέλεσμα είναι ότι συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για συνολικά περίπου 400 θέματα σε 10 συνεδριάσεις, πολλά απ’ τα οποία ήταν σε εκκρεμότητα πάνω από δύο τρία ακόμα και τέσσερα χρόνια.

– Εφαρμόστηκε πιλοτικά η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου με μεγάλη αποδοχή από μέρους των δημοτών και σύντομα οι μεταδόσεις θα καθιερωθούν και θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν ζωντανά πέραν των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου.

– Ολοκληρώθηκε η νέα ανανεωμένη και λειτουργική ιστοσελίδα του Δήμου, η οποία έγινε με ίδια μέσα, με αποτέλεσμα να μην ξοδέψει ο Δήμος ούτε ένα Ευρώ. Στόχος του νέου σχεδιασμού είναι σε πρώτη φάση η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των συνδημοτών μας και σύντομα η παροχή πλήθους νέων διαδικτυακών υπηρεσιών.

– Διενεργήθηκε με απόλυτη επιτυχία από το Δήμο μας ο πρώτος ηλεκτρονικός διαγωνισμός στην Χώρα.

– Καθιερώθηκε η διαδικασία της ηλεκτρονικής υπογραφής, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας έτσι πολλές μέχρι σήμερα γραφειοκρατικές διαδικασίες του Δήμου. Ξεκίνησε επίσης πιλοτικά η ψηφιακή διακίνηση των εγγράφων εντός του Δήμου.

– Έγινε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου με την τοποθέτηση νέων διευθυντών και προϊσταμένων αλλά και με την ανακατανομή του προσωπικού με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του στελεχιακού και του εργατικού και διοικητικού δυναμικού του Δήμου.

– Αξιοποιήθηκε το σύνολο του προσωπικού του Δήμου καθώς δεν υπάρχει πλέον κανένας υπάλληλος χωρίς να έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και να ελέγχεται σε καθημερινή βάση για την εκτέλεσή τους αλλά και το αποτέλεσμα της εργασίας του.

– Συντάχθηκε κατατέθηκε και ψηφίστηκε ταχύτατα το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2015 και έτσι ο Δήμος ήταν ο τρίτος στην Χώρα που ενέκρινε τον Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015.

– Μετά από τρία χρόνια ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βούλας (Δ.Ε.Α.Β.) και αναμένεται εντός των ημερών η απόδοση στο ταμείο του Δήμου του χρηματικού αποθεματικού της.

– Μετά από σειρά ενεργειών της νέας δημοτικής αρχής, στα τέλη Νοεμβρίου το γραφείο Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εποπτεύει τον Δήμο, έδωσε το πράσινο φώς τελικά να συνεχιστούν τα έργα οι πιστώσεις των οποίων είχαν παγώσει από τον Μάιο λόγω εσφαλμένης διαχείρισης τους από τον Δήμο, με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους τα έργα να ξεκινήσουν εκ νέου.

– Ενοποιήθηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη παρέλαση του ενιαίου Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Στο εξής θα γίνεται μια μεγάλη παρέλαση στις εθνικές γιορτές, εκ περιτροπής στις 3 δημοτικές ενότητες.

– Κατατέθηκε προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την νομιμότητα μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη του Δήμου στην Ανώνυμη Εταιρία του Δημοσίου «Παράκτιο Μέτωπο» προς εκμετάλλευση.

– Κατατέθηκε και δεύτερη ανεξάρτητη προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ σχετικά με την μεταβίβαση από τον Ε.Ο.Τ στην «Παράκτιο Μέτωπο» Α.Ε. του κτηρίου που στεγάζεται εδώ και 25 χρόνια το κεντρικό Δημαρχείο της πόλης και το οποίο έχει παραχωρηθεί μέχρι το 2020 στον Δήμο.

– Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσκύρωσης έκτασης 783 τ.μ. στο Καβούρι αξίας 2.200.000 Ευρώ που εκκρεμούσε 7 χρόνια και αναμένεται τις επόμενες μέρες η είσπραξη του ποσού από τον Δήμο.

– Διεκπεραιώθηκαν, με την επιβολή των προβλεπομένων στον Νόμο προστίμων, 200 περίπου υποθέσεις παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και αφισών που εκκρεμούσαν 3-5 χρόνια.

– Ξεκίνησε η διαδικασία διαγωνισμών για την ενοικίαση σειράς ακινήτων του Δήμου, τα οποία εκμεταλλεύονται παρανόμως ιδιώτες χωρίς να πληρώνουν εδώ και χρόνια.

Περιβάλλον – Πράσινο – Καθαριότητα

– Πραγματοποιήθηκε μεγάλη Διημερίδα για το παράκτιο μέτωπο με θέμα «Οι παραλίες στους Δήμους» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με τη συμμετοχή πολλών καθηγητών πανεπιστημίου, φορέων και κατοίκων.

– Έγιναν προτάσεις στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, για τη διαχείριση απορριμμάτων. Μέσα σ’ αυτές, μεταξύ άλλων, προτάθηκε σύστημα ανακύκλωσης στην πηγή, με σταδιακή χωροθέτηση διαφορετικών κάδων για χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό, αξιοποίηση της βιομάζας καθώς και πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης αλλά και τροποποίηση του νομικού πλαισίου έτσι ώστε να μπορούν οι Δήμοι να διαχειριστούν τουλάχιστον μέρος των αποβλήτων τους.

– Έγινε καταγραφή και επισκευή του μεγαλύτερου μέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν σε ακινησία, με αποτέλεσμα πέραν της τακτική πλέον περισυλλογής των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων, να γίνονται πλέον και πλυσίματα πλατειών, κάδων απορριμμάτων και αύλειων χώρων σε όλο το Δήμο.

– Υποβλήθηκε πρόταση για Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση ύψους περίπου 700 χιλ. Ευρώ δημιουργίας ηλιοθερμικής και γεοθερμικής μονάδας με δυνατότητα παραγωγής θερμικής ή/και ηλεκτρικής ενέργειας, σε τρία σχολεία της πόλης μας. Αν εγκριθεί, η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

– Με μεθοδική δουλειά από τις υπηρεσίες του Δήμου μας και ενώ το έργο «Εξοικονομώ» του Δήμου μετά από 4 χρόνια καθυστερήσεων μπήκε στην λίστα απεντασσόμενων από χρηματοδότηση έργων μαζί με άλλα περίπου 45 έργα Δήμων του ιδίου προγράμματος, καταφέραμε τελικά να μην είμαστε ανάμεσα στους 39 Δήμους που απεντάχθηκαν από τον πρόγραμμα, φτάνοντας σε χρόνο ρεκόρ (4 μήνες) στην δημοπράτηση των έργων και των προμηθειών και σύντομα πλέον να ξεκινάει η υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου αυτού έργου ύψους 900 000 ευρώ.

– Δημιουργήθηκαν έξι νέα φράγματα συγκράτησης φερτών υλικών στα 124 στρέμματα στο Πανόραμα.

– Αφαιρέθηκαν σταθερά εμπόδια (μπάρες) που είχαν τοποθετηθεί αυθαίρετα ή αδικαιολόγητα σε διάφορα σημεία της πόλης.

– Τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια και πέργκολες σε κοινόχρηστους χώρους.

– Οι υπηρεσίες του Δήμου εφάρμοσαν εβδομαδιαίο πρόγραμμα, κατά το οποίο, εκτός από την καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, τα οχήματα και οι εργαζόμενοι του Δήμου, προγραμματισμένα ανά δημοτική ενότητα, απομακρύνουν κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα καθώς και να κάνουν επιπλέον εργασίες καθαριότητας και συντήρησης των δρόμων και των πλατειών.

– Μεταφέρθηκαν όλες οι υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου στο εργοτάξιο της ΔΕ Βάρης και ξαναδημιουργήθηκαν τα συνεργεία επισκευής οχημάτων του Δήμου.

– Σε μια μεγάλη, πολυήμερη επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε αποψίλωση-καθαρισμός και εκτεταμένες κλαδεύσεις στο Β΄ Αλίπεδο Βούλας, με σκοπό την ανάδειξη του πρασίνου και γενικά του χώρου της Β΄ πλάζ με αποτέλεσμα να καθαριστεί και να αναδειχθεί η παραλία.

– Πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί βυθού με εθελοντές δύτες στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στο αλιευτικό καταφύγιο της Βάρκιζας και στη Β’ Πλαζ Βούλας.

– Πραγματοποιήθηκε πλήρης αποψίλωση και καθαρισμός και τεχνική αποκατάσταση του πάρκου στο Μεγάλο Καβούρι το οποίο είχε αφεθεί στην τύχη του και είχε ρημάξει μετά τα εγκαίνια του πριν τις δημοτικές εκλογές.

– Απομακρύνθηκε η δεύτερη από τις τρεις καντίνες από την παραλία του Μεγάλου Καβουρίου, έτσι ώστε να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές του αρχαίου δρόμου που υπάρχει στην περιοχή καθώς και η ανάδειξή τους με τεχνικό έργο που χρηματοδοτεί γνωστός επιφανής συμπολίτης μας.

– Εντατικοποιήθηκε η συντήρηση των χώρων Πρασίνου του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε Βούλας και Δ.Ε Βάρης καθώς και μεγάλων πάρκων και πλατειών της πόλης με μεγάλη επισκεψιμότητα.

– Συνολικά, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, τα συνεργεία Πρασίνου προέβησαν στη συντήρηση και τον ευπρεπισμό συνολικά 150 χώρων πρασίνου του Δήμου.

– Πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί και κλαδεύσεις περίπου 250 δένδρων σε πεζοδρόμια και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων με σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας πεζών και την ασφαλή διέλευση οχημάτων.

– Σε συνεργασία και με υποδείξεις της Τροχαίας αποκαλύφθηκαν, με κλαδεύσεις δένδρων, όλα τα σήματα οδικής κυκλοφορίας σε πλήθος σημείων του οδικού δικτύου της πόλης.

– Αναδείχθηκαν με κλαδεύσεις δένδρων και θάμνων και έγιναν ασφαλέστεροι για τους επισκέπτες η πλατεία Ελευθερίας, η πλατεία Ρόδων και ο χώρος πρασίνου επί της οδού Κυδωνιών και Λ. Βουλιαγμένης, στη Δ.Ε. Βούλας.

– Έγιναν επεμβάσεις συντήρησης των νησίδων πρασίνου σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου, καθώς και στις Λεωφ. Καλύμνου και Βάρης βελτιώνοντας έτσι την ορατότητα πεζών και οδηγών.

– Τοποθετούνται πιλοτικά στο Δήμο μας, μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, δύο φωτεινοί σηματοδότες στην Λεωφ. Βάρης και στην Παραλιακή Λεωφόρο, για πεζούς με αντίστροφη χρονομέτρηση.

– Έγιναν επεμβάσεις συντήρησης σε όλους τους χώρους πρασίνου του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε Βουλιαγμένης, μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας των δράσεων LADIES RUN και RUN THE LAKE.

– Πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στον σχολικό κήπο του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Βούλας και προετοιμασία χώρων για δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων στο Α΄ Δημοτικό και στο Α΄ Γυμνάσιο Βούλας.

– Πραγματοποιήθηκαν εφαρμογές προστασίας και καταπολέμησης εχθρών και ασθενειών σε περισσότερα από 1.700 πεύκα σε χώρους πρασίνου και σχολικούς κήπους και ολοκληρώθηκε η τέταρτη επέμβαση καταπολέμησης του «σκαθαριού» σε πενήντα (50) προσβεβλημένους αξιόλογους φοίνικες του παραλιακού μετώπου και των τριών Δ.Ε.

– Υλοποιήθηκε πρόγραμμα απεντόμωσης, απολύμανσης και μυοκτονίας σε όλα τα δημοτικά και σχολικά κτήρια, καθώς και στα δημοτικά κοιμητήρια.

– Ολοκληρώνεται η κατασκευή 156 νέων οστεοθυρίδων στο Κοιμητήριο Βούλας.

– Επικαιροποιήθηκε σε συνεργασία με την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών η μελέτη της κατασκευής Πράσινου Δώματος στο Λύκειο Βάρης και έγινε τελικά η μεταγραφή του σχολικού κτηρίου στην ιδιοκτησία του Δήμου.

– Ξεκίνησε η επισκευή μεγάλου μέρους των φθαρμένων από τον χρόνο και τη χρήση πλακόστρωτων της κεντρικής πλατείας της Δ.Ε Βούλας καθόσον γίνονται καθημερινά ατυχήματα από πεζούς.

– Ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε πρόταση διαχείρισης υδάτινων πόρων.

– Επισκευάστηκαν φθορές στις πλωτές εξέδρες του Αλιευτικού Καταφυγίου στη Βάρκιζα, και παράλληλα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στο χώρο του λιμανιού και σε μέρος του βυθού.

– Επισκευάστηκε μεγάλο τμήμα του δικτύου Δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα υλοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα αλλαγής λαμπών.

– Τοποθετήθηκε, αρμόδιος για το αλιευτικό καταφύγιο, υπάλληλος σε γραφείο του Δήμου ο οποίος πλέον τηρεί αρχείο με τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες αλιείς.

– Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του κανονισμού του αλιευτικού καταφυγίου και προωθήθηκε για έγκριση στην Επιτροπή ποιότητας ζωής.

– Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης Δημοτικών γεωτρήσεων.

– Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, σε συνεργασία με την Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για την καταγραφή των ιδιωτικών σημείων υδροληψίας του Δήμου, με σκοπό τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας.

– Ξεκίνησε η διαδικασία νομιμοποίησης των υφισταμένων Δημοτικών Κοιμητηρίων και των εγκαταστάσεων τους με την εκπόνηση των σχετικών μελετών, καθόσον η 3ετής ισχύς του σχετικού νόμου λήγει στις 10 Φεβρουαρίου 2015.

Κοινωνική Μέριμνα

– Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Συσσιτίου με αποτέλεσμα να σιτίζονται οι άποροι συμπολίτες μας από τον Δήμο 3 φορές την εβδομάδα.

– Ξεκίνησε η λειτουργία Κοινωνικού Ξενώνα Υπερηλίκων στη Βούλα και ήδη φιλοξενούνται 5 άτομα.

– Λειτούργησε η Εστία Αλληλεγγύης του Δήμου στο πρώην λιμεναρχείο Βουλιαγμένης το οποίο ήδη προσέφερε στους συνδημότες μας ρούχα, είδη οικιακής χρήσης και τρόφιμα.

– Το Νοέμβριο έγινε η έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε συνεργασία με τα φροντιστήρια της πόλης μας, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

– Διανεμήθηκε Χριστουγεννιάτικο Πακέτο Τροφίμων Γλυκών και Παιχνιδιών στους ωφελούμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

– Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις στην περίοδο της κρίσης – Νομικά δικαιώματα και λύσεις» σε συνεργασία με το Ειρηνοδικείο Κρωπίας και την διεθνή οργάνωση AΧEΠA.

– Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Όχι στη Βία κατά των Γυναικών».

– Πραγματοποιήθηκε δωρεάν Σπιρομέτρηση σε συνεργασία με τον Πνευμονολόγο κ. Πιλιλίτση Λεωνίδα και το Ελληνικό Πνευμονολογικό Κέντρο και στις 3 ενότητες του Δήμου (εξετάστηκαν 350 άτομα) και στη συνέχεια ο κ. Πιλιλίτσης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Η επιδημία του 21ου αιώνα».

– Διοργανώθηκε Ιατρική Διάλεξη με τον ιατρό, κ. Μιχάλη Βικελή με θέμα «ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ- ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ».

– Διοργανώθηκαν Σεμινάρια με τη Δερματολόγο Θεογνωσία Βέργου με θέμα «ΑΚΤΙΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΩΣΗ» στα ΚΑΠΗ Βούλας.

– Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την Αλεξάνδρα Κορέλη Υπεύθυνη των Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Αθήνας , με θέμα «Η νόσος Alzheimer» στα ΚΑΠΗ των 3 ενοτήτων του Δήμου μας

Παιδεία

– Μετά από συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, έγιναν επεμβάσεις συντήρησης σε όλα τα σχολεία και μέχρι να λειτουργήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου είχαν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα.

– Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συναντήθηκε με τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσία και του Διευθυντή του γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Καπέλλα καθώς επίσης και με αρκετούς συλλόγους γονέων και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την παιδεία στην πόλη μας.

– Καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και εντάχθηκαν σε εργολαβία για την επίλυση τους.

– Μετά από 2 χρόνια εκκρεμότητας επιλύθηκε προσωρινά το θέμα του 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη προσωρινή στέγαση του σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, όπου τοποθετήθηκαν τουαλέτες και διαμορφώθηκε κατάλληλα ο προαύλειος χώρος με χλοοτάπητα και παιχνίδια. Παράλληλα ξεκίνησε η διαδικασία για τη κατασκευή νέου κτηρίου που θα στεγάσει μόνιμα το 6ο νηπιαγωγείο Βούλας.

– Από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων του Δήμου τον Σεπτέμβριο άρχισαν να μεταφέρονται με λεωφορεία του Δήμου, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου που διαμένουν μακριά προς/από τα σχολεία τους.

– Τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Β’ Γυμνάσιο Βούλας με 9 τμήματα. (Επεξεργασία κειμένων 3 τμήματα, Ιστορία Τέχνης, Γαλλικά για τον Τουρισμό, Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, Ισπανικά για τον Τουρισμό, Γερμανικά για τον Τουρισμό, Δημιουργώ για τη δική μου επιχείρηση)

– Μετά από συνεργασία με τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, καταγράφηκαν όλες οι ελλείψεις στέγης σχολικών κτιρίων και διαμορφώθηκε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία στη συνέχεια απεστάλει στην Περιφέρεια Αττικής.

– Πραγματοποιήθηκε προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Υποδομές – Προγραμματισμός

– Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2015, το οποίο έχει ύψος περίπου 6 εκ Ευρώ από τα οποία τα 4,5 εκ Ευρώ αφορούν νέα έργα και μελέτες μεταξύ των οποίων είναι η νέα πλήρης κυκλοφοριακή μελέτη για τον ενιαίο Δήμο, η μελέτη διαμόρφωσης του ρέματος Χερώματος Μηλαδέζας, οι μελέτες για την κατασκευή 2 νέων παιδιών σταθμών και ενός Νηπιαγωγείου καθώς και οι μελέτες για την πλήρη ανάπλαση των κεντρικών πλατειών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, την μελέτη δημιουργίας σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου στην Δ.Ε. Βούλας και πολλά άλλα έργα και μελέτες.

– Ολοκληρώθηκε το σχέδιο πόλης για το υπόλοιπο της περιοχής Ασυρμάτου Βάρης και αναμένεται πλέον η δημοσίευση του τις επόμενες βδομάδες.

– Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δ.Ε Βάρης, μετά το πέρας της μακράς διαδικασίας ολοκληρώθηκε και αναμένεται πλέον εντός των ημερών η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

– Προγραμματίστηκαν και ολοκληρώνονται σύντομα οι διαδικασίες για την ένταξη στο σχέδιο και της περιοχής υπολοίπου Λαθούριζας στην ΔΕ Βάρης.

– Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους Διοικητές των τοπικών τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

– Με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, συναντήθηκαν εφτά δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου και ξεκίνησε ευρεία συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

– Ξεκίνησε διάλογος της Δημοτικής Αρχής με τους επαγγελματίες της πόλης, με στόχο την αποτελεσματική ανάδειξη και λειτουργία της τοπικής αγοράς, την τοπική ανάπτυξη, τη συνεννόηση σε θέματα λειτουργίας της αγοράς με την από κοινού προσπάθεια τήρησης της νομιμότητας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

– Ο Δήμαρχος εξελέγει στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να εκπροσωπείται στο κορυφαίο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της Χώρας αυτήν της Αττικής.

– Ο Δήμαρχος εξελέγει επίσης και στο Δ.Σ του Οργανισμού «Ε.Ο.Ε.Σ. Εύξεινη Πόλη» που εκπροσωπεί περίπου 65 Δήμους και Περιφέρειες της Ελλάδος και του εξωτερικού. Στόχος του εν λόγω Οργανισμού είναι η διαχείριση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Πολιτισμός – Αθλητισμός

– Ο Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ), νομικό πρόσωπο δημοσίου διακαίου του Δήμου, συνδιοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον αγώνα «Run The Lake» στον οποίον συμμετείχαν περισσότεροι από 2300 αθλητές.

– Διοργάνωσε και πραγματοποιεί σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες.

– Η Δημοτική Αρχή έδωσε μεγάλη έμφαση στο στολισμό της πόλης κατά τη γιορτινή περίοδο καθώς και στη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων που έδωσαν έναν γιορτινό τόνο στην πόλη.

– Τοποθετήθηκαν σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες εορταστικά φωτιστικά σώματα τα οποία κατασκευάστηκαν από ανθρώπους του Δήμου, με μηδενικό κόστος για τον Δήμο, ενώ σχεδόν όλες οι πλατείες της πόλης φωταγωγήθηκαν. Παράλληλα, για πρώτη φορά, εγκαταστάθηκε στην κεντρική πλατεία της Βούλας παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους κατά την περίοδο των εορτών.

– Στο γιορτινό κλίμα συνέβαλαν και οι πλούσιες γιορτινές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον ΟΑΠΠΑ αλλά και τα Τοπικά Συμβούλια μεταξύ των οποίων πραγματοποιήθηκαν:

– Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ιμίων (Βούλα) με θεατρικό δρώμενο και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Στη συγκεκριμένοι εκδήλωση, με συντονισμό του Τοπικού Συμβουλίου Βούλας, τα καταστήματα της πλατείας κέρασαν του επισκέπτες φαγητά, γλυκά και ποτά.

– Θεατρικά και μουσικά δρώμενα στην Πλατεία της Βουλιαγμένης

– Συναυλία αλληλεγγύης με τον Βασίλη Λέκκα όπου συγκεντρώθηκαν και τρόφιμα για τους άπορους

– Δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού στη Βάρκιζα το οποίο εγκαινιάστηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ειδικά για παιδιά.

– Τέλος, μετά την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ, τα αθλητικά σωματεία της πόλης εκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό δείχνοντας έτσι τη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στη στήριξη και την ανάδειξη του σωματειακού αθλητισμού της πόλης μας.

Το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2014 αποτελείται αφ’ ενός από άμεσες παρεμβάσεις των αιρετών αλλά και των εργαζόμενων προκειμένου να διορθωθούν αστοχίες του παρελθόντος βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας και αφ’ εταίρου από ενέργειες προγραμματισμού του δημοτικού έργου για τις επόμενες χρονιές.

Επ’ ευκαιρία του μικρού αυτού απολογισμού των πρώτων 4 μηνών της νέας Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε«Μόλις ξεκινήσαμε. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και πάμπολλες προκλήσεις. Να είστε σίγουροι ότι συνεχίζουμε με αυξημένους ρυθμούς την εργασία μας την οποία θα εντατικοποιήσουμε έτσι ώστε να ξεκινήσει η δημιουργία των αναγκαίων σύγχρονων και καινοτόμων υποδομών με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Δήμου, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος και την ουσιαστικότερη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Υποσχεθήκαμε λίγα αλλά σχεδιάζουμε πολλά και ευελπιστούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.