…Εμπρός για τα… Χειμερινά Ανάκτορα Νο2




ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι προστάτες της Δημοκρατίας και οι θεματοφύλακες των θεσμών στην πόλη επανήλθαν με νέα ψέματα.

Ασφαλώς και κανένα «πραξικόπημα» δεν συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την εκλογή εκπροσώπων στο ΣΠΑΥ και η ψηφοφορία έγινε με πλήρεις δημοκρατικές διαδικασίες. Η παράταξη του κ. Κοκοτίνη γνωρίζει αυτό που δηλώθηκε και πάλι ρητά από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου :  Ότι όποιος αμφιβάλλει για τη νομιμότητα της διαδικασίας δεν έχει παρά να προσφύγει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία ΜΟΝΗ ΑΥΤΗ, θεσμικά έχει το δικαίωμα να αποφανθεί για τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων).

Εντύπωση προκαλεί γιατί ενώ ο κ. Κοκοτίνης προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εντούτοις επιμένει κατά παράβαση της νομιμότητας και της δεοντολογίας να θέλει να επιβάλει την άποψή του με άλλους τρόπους.

Ρητά τονίστηκε στην παράταξη του κ. Κοκοτίνη ότι εφόσον προσέφυγε στον αρμόδιο θεσμικά φορέα θα αναμένουμε την απάντησή του και αν αυτή κάνει δεκτή την προσφυγή δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να επαναλάβουμε την ψηφοφορία με τον τρόπο που θα μας υποδειχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει θεσμικά την δυνατότητα να κρίνει τη νομιμότητα απόφασης που το ίδιο έχει λάβει.

Συνεπώς τα περί «πραξικοπημάτων», «παραβίασης δημοκρατικών διαδικασιών», «πολιτικής ηθικής» κ.λπ. είναι προς δημιουργία εντυπώσεων, κατά την γνωστή τακτική λάσπης και συκοφαντίας της παράταξης του κ. Κοκοτίνη και τους τα επιστρέφουμε αυτούσια.

Επί της ουσίας, επειδή το θεσμικό πλαίσιο παραμένει ασαφές, πριν την ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο των εκπροσώπων στο ΣΠΑΥ, ερευνήσαμε πως κινήθηκαν στο θέμα αυτό άλλοι Δήμοι, και ακολουθήσαμε την ίδια διαδικασία (πχ. στον Δήμο Αιγάλεω, με Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ και επισυνάπτουμε την απόφαση).

Θέλουμε όμως να ρωτήσουμε τους δημοκράτες της παράταξης «Ηλιού – Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» : Το ότι κατά την ψηφοφορία απουσίαζαν ή δεν συμμετείχαν πέντε (5) παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι δείγμα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας; Το ότι στο Δήμο Γλυφάδας συνεννοήθηκαν με πρωτοβουλία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ οι παρατάξεις της μειοψηφίας για να αποκλείσουν τον εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσηςείναι δημοκρατία; Η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλά καρτ και όπως μας συμφέρει;

Άραγε δεν αποτελεί απόδειξη προστασίας των διαδικασιών και του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου το γεγονός ότι ο Πρόεδρος έδωσε επανειλημμένα το λόγο στην Σύμβουλο της παράταξης «Ηλίου – Πόλις Ανθρώπινη Πόλη», κα Δουβή για να μιλήσει επί προσωπικού, όμως η ίδια επίμονα και προκλητικά συνέχισε να μιλάει για τη νομιμότητα της διαδικασίας ψηφοφορίας;

Άραγε αποτελούν απόδειξη της δημοκρατικότητας και αριστερής ιδεολογίας, τα εξώδικα προς τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, οι απειλές για μηνύσεις, πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις, η προσβλητική και απειλητική συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους του Δήμου;

Απαντάμε λοιπόν στην παράταξη του κ. Κοκοτίνη : Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας και πολιτικής ηθικής από κανέναν. Τις εξετάσεις μας τις έχουμε δώσει προ πολλού στην κοινωνία και στον λαό της Ηλιούπολης. Καλό είναι να αρχίζουν σιγά – σιγά να ακολουθούν το παράδειγμά μας και κάποιοι νεόκοποι που οι χρονικές συγκυρίες τους έβγαλαν στον αφρό. Καλό είναι το παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης και η αριστερή πλατφόρμα που κυριαρχεί καθώς και οι ΄΄γενίτσαροι΄΄ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ να αφήσουν κατά μέρος τα νεοσταλινικά περί πραξικοπήματος, ανατροπών κ.λπ και τις «επαναστατικές» ανακοινώσεις, να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των δημοτών και να σεβαστούν τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως θα κάνουμε και εμείς.

Φαίνεται, τελικά ‘’σύντροφοι’’, ότι υπάρχει συνωστισμός στο δρόμο για τα……. χειμερινά ανάκτορα.

21/1/2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.