Eλληνικό – Αργυρούπολη>Κόβουν τον γιατρό στα ΚΑΠΗ




Στο νέο Κανονισμό Λειτουργίας των ΚΑΠΗ που εγκρίθηκε ομόφωνα, από τους παρόντες στο συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου δημοτικούς συμβούλους (δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κορτζίδη και του Βαζαίου), στο άρθρο 3 στο οποίο περιγράφονται οι παρεχόμενες από τα ΚΑΠΗ υπηρεσίες στα μέλη απαλείφθηκε η υπηρεσία υπ΄αριθμόν 4 ” Ιατροφαρμακευτική φροντίδα, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πρόληψη”. 

Επίσης στο άρθρο 5 του νέου Κανονισμού Λειτουργίας στο οποίο περιγράφονται οι ειδικότητες του προσωπικού που προσλαμβάνονται στα ΚΑΠΗ για να παρέχουν τις υπηρεσίες του άρθρου 4 στα μέλη, απαλείφθηκε η ειδικότητα υπ΄αριθμόν 4 “Ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Γηρίατρος ή παθολόγος ή άλλη ειδικότητα”.

Κώστας Μηνόπουλος: κάναμε συνελεύσεις μελών 

Με επιστολή της που κατάθεσε στο προεδρείο, η παράταξη του Κορτζίδη ζήτησε να συζητηθεί ο κανονισμός σε συνελεύσεις μελών πριν έρθει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο (βλ. σχετικό δημοσίευμα).

Τόσο ο Κώστας Μηνόπουλος, αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, όσο και ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, χλεύασαν με το συγκεκριμένο αίτημα χαρακτηρίζοντας “εκτός τόπου και χρόνου” την πρόταση για συνελεύσεις μελών με θέμα τον κανονισμό.

“΄Εγιναν παντού συνελεύσεις μελών ” είπε ο Κώστας Μηνόπουλος.

Ούτε στις τριμελείς διοικητικές επιτροπές 

Μέλη των ΚΑΠΗ μας πληροφορούν ότι όχι μόνο δεν έγιναν συνελεύσεις για το νέο Κανονισμό Λειτουργίας αλλά ούτε οι εκπρόσωποί τους στις τριμελείς διοικητικές επιτροπές (οι οποίες καταργήθηκαν με τον κανονισμό) έλαβαν γνώση.

Ο προηγούμενος Κανονισμός Λειτουργίας των ΚΑΠΗ (2013) – Ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας των ΚΑΠΗ

ΠΗΓΗ:sinergasia.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.