Στο στρατόπεδο της Αεροπορίας το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας




Στο στρατόπεδο της Αεροπορίας το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

Ψηφίστηκε η τροπολογία (2227/348 20.12.2014) νόμου του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Γλυφάδα λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με την περιγραφή παραχωρείται έκταση στην περιοχή της Τερψιθέας και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο της αεροπορίας (εγκαταστάσεις (ΕΤΗΜ) για την ίδρυση Κοιμητηρίου. Συνολικά, παραχωρούνται 42.066 τ.μ συν 7.200 τ.μ. Αυτή τη φορά, η τροπολογία είναι συγκεκριμένη και αφορά αποκλειστικά την Γλυφάδα. H εισηγητική έκθεση περιλαμβάνει μελέτες και έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Αναλυτικά η τροπολογία αναφέρει:

Προσθήκη – Τροπολογία
Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις.»
Αιτιολογική Έκθεση
Δυνάμει της υπ’ αρίθμ. Φ.550/ΑΔ 689206/2-6-2008 απόφασης ΥΦΕΘΑ, είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Γλυφάδας η χρήση έκτασης, μέσω της ανάθεσης της διοίκησης και αξιοποίησής της στην τότε Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, εντός του χώρου που χρησιμοποιεί η Πολεμική Αεροπορία στην περιοχή «Τερψιθέα» (εγκαταστάσεις ΕΤΗΜ), για την εγκατάσταση εντός αυτού Δημοτικού Κοιμητηρίου. Για τεχνικούς όμως λόγους (όπως ακαταλληλότητα εδάφους), το Κοιμητήριο δεν εγκαταστάθηκε ποτέ στο χώρο αυτό. Κατόπιν τούτου, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και δεδομένης της εξακολουθούσας επιτακτικής κοινωνικής ανάγκης του Δήμου Γλυφάδας, από τον συνολικό χώρο που χρησιμοποιεί η ΠΑ για τις εγκαταστάσεις της ΕΤΗΜ, παραχωρείται στο Δήμο Γλυφάδας έτερο, κατάλληλο για την εγκατάσταση δημοτικού Κοιμητηρίου, εδαφικό τμήμα έκτασης εμβαδού 42.066 τ.μ., καθώς και εδαφικό τμήμα έκτασης εμβαδού 7.200 τ.μ., προκειμένου να δημιουργηθεί οδός πρόσβασης στο υπό ίδρυση Κοιμητήριο.
Με την εν λόγω παραχώρηση, ο Δήμος Γλυφάδας αναλαμβάνει την υποχρέωση να κατασκευάσει, με δικές του δαπάνες, νέα περιμετρική οδό, με φωτισμό και περιτοίχιση-περίφραξη, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεξάρτητη πρόσβαση στο Νέο Δημοτικό Κοιμητήριο, καθώς και τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα για την απορροή των όμβριων υδάτων του υπό ίδρυση Κοιμητηρίου.
Η παραχώρηση γίνεται άνευ ανταλλάγματος, με ανταποδοτικό όμως χαρακτήρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς τμήμα του υπό ίδρυση Κοιμητηρίου το οποίο θα καθοριστεί κατά τη σύνταξη της μελέτης, θα διατίθεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των οικογενειών αυτών.
Η λειτουργία του Κοιμητηρίου εντός εκτάσεως στρατιωτικής χρήσης, καθιστά σκόπιμη την υπαγωγή του εν λόγω έργου στην έννοια των στρατιωτικών έργων και εγκαταστάσεων. Η μελέτη για την κατασκευή του Κοιμητηρίου θα συνταχθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας και όχι από αυτές του ΥΠΕΘΑ, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, οι τελευταίες όμως θα έχουν την αρμοδιότητα έγκρισης της μελέτης. Τέλος προβλέπεται ρητά ότι το κόστος και η επίβλεψη της κατασκευής του έργου θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό του Δήμου Γλυφάδας.
Αθήνα 11-12-2014
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΤΑΓΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ:notiamatia.gr

 

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Στο στρατόπεδο της Αεροπορίας το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

  • 20/12/2014 at 8:29 μμ
    Permalink

    Τα εγκλήματα στον Υμηττό και μάλιστα σε δασικές και αναδασωτέες πειορχές συνεχίζονται.
    Η συγκυβέρνηση ενόψει της πιθανότατης λήξης της θητείας της, εφυλίζει πλήρως τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Πέρασε 43 “ντροπολογίες”

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.