“Παράνομο νεκροταφείο στον Υμηττό!!! Κόκκορης και Παπανικολάου, στο ίδιο έργο πρωταγωνιστές”
(ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ)

Η παραπαίουσα συγκυβέρνηση, ενώ ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της από την εξουσία, προχώρησε στην ψήφιση του δασοκτόνου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος με την προσθήκη 43 «ντροπολογιών» της τελευταίας στιγμής. Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αποχώρησαν καταγγέλλοντας την συγκυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει σε κατάπτωση και ευτελισμό τη λειτουργία του κοινοβουλίου, πράξη ενδεικτική του εκφυλιστικού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της.

Ανάμεσα στις τροπολογίες αυτές ψηφίσθηκε και η εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία για την παραχώρηση χρήσης έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας που βρίσκεται στην αναδασωτέα περιοχή της Α’ Ζώνης του Υμηττού, στο Δήμο Γλυφάδας για την ίδρυση Κοιμητηρίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, με πρόσχημα την υπαγωγή του χώρου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθεί το νέο νεκροταφείο κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της περιοχής (ΓΠΣ, ΖΟΕ κ.λ.π.) καθώς και από τις λοιπές περιοριστικές διατάξεις. Ταυτόχρονα ο Δήμος πέραν από τα έξοδα δημιουργίας του νεκροταφείου, θα επιβαρυνθεί και τα έξοδα κατασκευής νέας περιμετρικής οδού με φωτισμό περιτοίχιση-περίφραξη και όλα τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα απορροής των ομβρίων.

Με την εγκληματική αυτή ντροπολογία συνεχίζονται με την πλήρη πλέον ευθύνη της μνημονιακής συγκυβέρνησης οι εγκληματικές προσπάθειες καταπάτησης των αναδασωτέων περιοχών του Υμηττού με τη δυνατότητα που δίνεται στη Δημοτική αρχή να δημιουργήσει νεκροταφείο μέσα στο βουνό. Έρχεται σα συνέχεια της προσπάθειας του προηγούμενου δημάρχου κ. Κόκκορη που την προηγούμενη άνοιξη εν μέσω της προεκλογικής περίοδο προσπαθούσε να νομιμοποιήσει το παράνομο και αυθαίρετο νεκροταφείο, που με παράνομες μεθόδους «είχε φυτέψει» το καλοκαίρι του 2011 σε γειτονική επίσης αναδασωτέα περιοχή στην Α’ Ζώνη του Υμηττού.

Ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου – που τότε κατήγγειλε τις παρανομίες του κ. Κόκκορη – τώρα χρησιμοποιώντας τις προσβάσεις του στη μνημονιακή συγκυβέρνηση της οποίας είναι πιστός υποστηρικτής, επιδίωξε – χωρίς ενημέρωση των δημοτών και του Δημοτικού Συμβουλίου – με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, που τον εκθέτουν βαρύτατα, την προώθηση της απαράδεκτης αυτής επέμβασης στο βουνό της πόλης μας. Λησμόνησε την πρότασή του – στην οποία και συμφωνούσαμε – για τη δημιουργία σύγχρονου διαδημοτικού νεκροταφείου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Είναι και αυτός – όπως και ο προηγούμενος δήμαρχος υπόλογος στο Γλυφαδιώτικο λαό για την καταστροφή που γίνεται στις αναδασωτέες περιοχές του Υμηττού στα όρια της πόλης μας.

Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου δεν μπορεί να λυθεί με τη δημιουργία και νέων περιβαλλοντικών εγκλημάτων στον Υμηττό.

Η λύση είναι η νόμιμη δημιουργία και λειτουργία νέου σύγχρονου διαδημοτικού νεκροταφείο στα όρια του δήμου μας κάτι που προβλέπεται ακόμη και στο άρθρο 2 του Ν. 4062/12 για το Ελληνικό.

Με τις υπόγειες, ανεδαφικές, παράνομες και αντισυνταγματικές επιλογές τους για τη δημιουργία νεκροταφείου σε δασική και αναδασωτέα έκταση του Υμηττού, που και εξ αντικειμένου είναι ακατάλληλη και δεν επιτρέπεται τέτοια χρήση, ενταφιάζουν το Περιβάλλον, εμπαίζουν τους πολίτες, προσβάλλουν τη νοημοσύνης τους, θίγουν ιερές έννοιες και τα θρησκευτικά αισθήματα του λαού της περιοχής μας.

 Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» διαφωνεί ριζικά με το νέο έγκλημα στον Υμηττό και  κινήσεις του κ. Δημάρχου και θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο.

 

Παράνομο νεκροταφείο στον Υμηττό!!!

 Κόκκορης και Παπανικολάου, στο ίδιο έργο πρωταγωνιστές.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Εμείς και πάλι δεν θα μείνουμε απλοί θεατές!

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!!

Γλυφάδα 20 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.