Συμμορία ρίχνει ως «δόλωμα» αλλοδαπές οικιακές βοηθούς για να ξαφρίζει σπίτια – δύο οικογένειες στη Γλυφάδα ανάμεσα στα θύματά τους




Δύο οικογένειες  στη Γλυφάδα έπεσαν θύματα της σπείρας των οικιακών βοηθών από τη Γεωργία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Espresso” είχαν βάλει αγγελία σε εφημερίδα και ζητούσαν οικιακή βοηθό. Που να φαντάζονταν ότι πίσω από την ευγενική κυρία που προσέλαβαν βρισκόταν ολόκληρη σπείρα διαρρηκτών. Tο κατάλαβαν λίγες μέρες μετά όταν τους είχαν αδειάσει τα σπίτια!

Οικιακές βοηθοί “ξαφρίζουν” τα σπίτια των πλουσίων. Μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας σε εξέλιξη για την εξάρθρωση συμμορίας που εντοπίζει τα θύματα της μέσω αγγελιών. Οι κακοποιοί ρίχνουν ως “δόλωμα” οικιακές βοηθούς, οι οποίες στη συνέχεια ανοίγουν τα σπίτια και οι συνεργοί τους τα κάνουν “φύλλο και φτερό”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε διάστημα δυο μηνών, τέσσερις οικογένειες επιχειρηματιών που είχαν βάλει αγγελία για την αναζητήσει οικιακών βοηθών, έπεσαν θύματα της σπείρας, καθώς βρήκαν τα σπίτια τους ανοιγμένα και τα χρήματα, μαζί με τα χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας, να έχουν κάνει “φτερά”, ενώ βέβαια είχε εξαφανιστεί και η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που είχαν προσλάβει.

“Πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που έχει βρει έναν απλό τρόπο να βγάζει πολλά χρήματα, καθώς επιλέγει τα θύματα της μέσω αγγελιών συγκεκριμένης εφημερίδας. Η έρευνα έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, πλην όμως ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Το σίγουρο είναι πως η σπείρα δεν έχει μόνο μια γυναίκα “δόλωμα” που εμφανίζεται ως οικιακή βοηθός”, λέει με νόημα στην “Espresso” Αστυνομικός τις ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των ερευνών.

Τελευταίο θύμα τις σπείρας γνωστός επιχειρηματίας ιδιοκτήτης κλινικών για εξειδικευμένες θεραπείες, οποίος μέσω αγγελιών αναζητούσε οικιακή βοηθό εσώκλειστη, προκειμένου να προσέχει την ηλικιωμένη μητέρα του στην μονοκατοικία που διαμένει με την οικογένεια του στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είχε προλάβει μια οικιακή βοηθό που δήλωσε καταγωγή από την Γεωργία και μάλιστα πολλή γρήγορα απέκτησε την εμπιστοσύνη της οικογένειας με την ευγένεια, την προθυμία της και κυρίως με την τιμιότητα της, μέχρι….

Πριν από 10 ημέρες ο επιχειρηματίας με την οικογένεια του βγήκαν για μια Σαββατιάτικη βόλτα, αφήνοντας την γηραιά μητέρα με την οικιακή βοηθό. Όταν επέστρεψαν στο σπίτι, τους περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Χωρίς η μητέρα του επιχειρηματία να αντιληφθεί το παραμικρό, είχαν μπει στην μονοκατοικία άγνωστοι, οι οποίοι είχαν πάρει ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο που είχε στο γραφείο του ο επιχειρηματίας, ενώ βέβαια είχε εξαφανιστεί και η οικιακή βοηθός.

Άλλες τρεις περιπτώσεις…

Το πρώτο θύμα τις οργανωμένης όπως όλα δείχνουν σπείρας, είναι ένας μεγαλέμπορος ξυλείας, μόνιμος κάτοικος Κολωνακίου, οποίος επίσης μέσω αγγελίας που είχε βάλει σε εφημερίδα, αναζητούσε οικιακή βοηθό για πλήρη απασχόληση.

Ο επιχειρηματίας κατέληξε σε μια Γεωργιανή κατά δήλωση της, η οποία αμέσως κέρδισε την εμπιστοσύνη του και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρόσληψη της. Μάλιστα ο επιχειρηματίας της έδωσε ακόμα και τα κλειδιά του σπιτιού του.

Βέβαια αργά κατάλαβε πως είχε κάνει ένα τραγικό λάθος, καθώς ένα βράδυ επιστρέφοντας από την δουλειά του βρήκε την πόρτα του οροφοδιαμερίσματος που διέμενε ξεκλείδωτη.

Μπήκε κανονικά στο σπίτι του και πολλή σύντομα διαπίστωσε πως κάποιοι είχαν “τρυπώσει” στο οροφοδιαμέρισμα του χωρίς να διαρρήξουν την πόρτα και χωρίς ίχνος έρευνας, είχαν βρει που έκρυβε χρήματα αλλά και κοσμήματα, κυρίως ρολόγια μεγάλης αξίας και βέβαια τα είχαν…”ξαφρίσει”. Για την οικιακή βοηθό ούτε λόγος. Είχε και αυτή εξαφανιστεί..μυστηριωδώς.
Τα επόμενα θύματα τις οργανωμένης συμμορίας ήταν δυο οικογένειες στη Γλυφάδα, οι οποίες επίσης έψαχναν μέσω αγγελιών που είχαν βάλει σε εφημερίδα, οικιακή βοηθό για πλήρη απασχόληση
Χρήματα αντικείμενα αξίας και κοσμήματα μέσα σε διάστημα 10-20 ημερών από την ημέρα πρόσληψης της Γεωργιανής οικιακής βοηθού, είχαν κάνει φτερά όπως βέβαια και η ευγενική κυρία που είχε ανάγκη για…εργασία.

Θεοδόσης Πάνου – newsit.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.