Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του Δημοσθένη Δόγκα (VIDEO)




Σε μια εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Βούλησης τις πρώτες 100 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του ως δημοτικού συμβούλου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοσθένης Δόγκας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 στα γραφεία του συνδυασμού στη Βούλα. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για επιλογές και παραλείψεις της σε κορυφαία για τον Δήμο θέματα, όπως ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς και η στάση της έναντι της εταιρείας Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ.
Εισηγητικά, ο Δημοσθένης Δόγκας ανέφερε τις Επιτροπές στις οποίες αναδείχτηκε με την ψήφο του Δημοτικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης (μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής, αντιπρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μέλος ΔΣ ΟΑΠΠΑ, μέλος Επιτροπής Προσδιορισμού Τιμήματος Εκμετάλλευσης Ακινήτων ΟΑΠΠΑ, αναπληρωματικό μέλος Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Εν συνεχεία, παρέθεσε αναλυτικά τη δραστηριότητα που ανέπτυξε εντός Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στις Επιτροπές.
Στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους που ακολούθησε, αναδείχτηκαν πολύ σημαντικές πλευρές της παρέμβασης που έκανε από τον Σεπτέμβριο 2014 μέχρι σήμερα η Δημοτική Βούληση.

Για τη διημερίδα με την Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου (Άννα Μπουζιάνη) για τη στάση της Δημοτικής Βούλησης ως προς τη διημερίδα που διοργανώνει στις 13 και 14 Δεκεμβρίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις παραλίες και τις εξελίξεις με την Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, ο Δημοσθένης Δόγκας κατέθεσε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους δημότες, τους επιστήμονες και τους συλλόγους της πόλης. “Αντιθέτως” σημείωσε, “πρόκειται μάλλον για το σερβίρισμα μιας άποψης, της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, που θα τοποθετηθεί επισήμως στη διημερίδα” και πρόσθεσε ότι πρόκειται για εκδήλωση που “κανονίστηκε πίσω από κλειστές πόρτες”. “Δεν χρειαζόμαστε κανένα Παράκτιο Μέτωπο για να κρατήσουμε καθαρές τις παραλίες μας”, πρόσθεσε, αναλύοντας ότι η κτήση των ακτών είναι δημόσια και η χρήση τους ανήκει διαχρονικά στους κατοίκους της περιοχής και του Λεκανοπεδίου.

Για την αντιπαράθεση με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο

Σχολιάζοντας μετά από ερώτηση (Νικόλας Κονταρίνης) την οξύτητα των εκφράσεων που χρησιμοποίησε από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έναντί του, ο Δημοσθένης Δόγκας τόνισε ότι “δεν συνάδουν με τη θέση ενός δημάρχου”, ειδικά αφού ανάλογες συμπεριφορές προσβάλλουν μεγάλες ομάδες εθελοντών του τόπου και της χώρας μας, όπως το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. “Μια δημοτική αρχή που αναδείχτηκε με μόλις οκτώ ψήφους διαφορά είναι άσχημο να εκδηλώνει τέτοια συμπεριφορά”, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι οι Μικρασιάτες που εγκαταστάθηκαν στη Βούλα μετά το διωγμό γνώριζαν για τη θυσία των προσκόπων στο Αϊδίνιο γι’ αυτό και διαχρονικά τους υποστηρίζουν. “Εμείς θέλουμε να δείξουμε έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό”, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, “με μια σωστή και μετρημένη παρουσία”.

Για τον προϋπολογισμό 2015

Τη θέση ότι αν είχε έγκαιρα συγκροτηθεί Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ο προϋπολογισμός του 2015 στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα ήταν διαφορετικός, υποστήριξε ο Δημοσθένης Δόγκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση (Ηλίας Ζαχαριάδης). Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης υπογράμμισε ότι η βιασύνη της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάσει προϋπολογισμό νωρίς, την οδήγησε στο σφάλμα να μην καταρτίσει έναν αντιπροσωπευτικό προϋπολογισμό. “Αν καταρτιζόταν κανονικά έστω και με ένα μήνα καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμοδότηση μιας νέας Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης θα ήταν αντιπροσωπευτικότερος και ίσως τον υπερψήφιζα”, κατέληξε ο Δημοσθένης Δόγκας.

Για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας

Ερωτώμενος αν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας (Ηλίας Ζαχαριάδης), ο Δημοσθένης Δόγκας υπογράμμισε ότι είναι μια λάθος επιλογή που “αφαιρεί ένα μεγάλο κομμάτι πλούτου του Δήμου το οποίο καρπώνεται κάποιος ιδιώτης”. Σχολίασε επιπλέον το γεγονός ότι σε σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσε επί του προϋπολογισμού, ως προς τα ποσοστά διάρθρωσης των απορριμμάτων, η δημοτική αρχή έδειξε άγνοια. Ο σύμβουλος της Δημοτικής Βούλησης διαπίστωσε επίσης ότι “ο κόσμος θέλει να είναι καθαρός ο τόπος, χωρίς να τον νοιάζει ποιος καθαρίζει” και συμπλήρωσε ότι για την παράταξή του προέχει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, ανάλογου σε αριθμό με τον αριθμό των δημοτών. Και κάλεσε τη δημοτική αρχή να χρησιμοποιήσει τα προνόμια της “κάρτας του δημότη” με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών, κάτι που αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί για κάθε διεκδίκηση επιπλέον προσωπικού.

Εισηγήσεις προς υλοποίηση

Στην ερώτηση (Μιχάλης Στεφανίδης) ποιες προτάσεις έχει καταθέσει ο Δημοσθένης Δόγκας στον ΟΑΠΠΑ, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης ανέπτυξε τη φιλοσοφία του που του υπαγορεύει “συνεχή δουλειά και ενημέρωση με αποτέλεσμα την κατάθεση της δικής μας θέλησης και άποψης”. Στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, ως μέλος στο ΔΣ του ΟΑΠΠΑ ανέφερε ότι έχει καταθέσει προτάσεις για τη διεξαγωγή διαγωνισμού ΒΜΧ στο ηρώο της Βούλας, τη διοργάνωση ενός διεθνούς πρωταθλήματος σκάκι σε δημοτικά κτίρια και την κατασκευή γηπέδων beach volley στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, ένα άθλημα με λίγες απαιτήσεις σε υποδομές, αλλά μεγάλη δημοφιλία. Παράλληλα, ανέφερε την πρόταση για διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα το πάρκο Γεωργίου Δόγκα και μας αποκάλυψε ότι βρίσκεται στα σκαριά η θέσπιση Ναυτικής Εβδομάδας με βάση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσε να διεξαχθεί πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας και αγώνες παραδοσιακών σκαφών.

Για πρώην κάμπινγκ Βούλας και Κοινωνικό Φροντιστήριο

Αναφερόμενος μετά από ερωτήσεις (Νικόλας Κονταρίνης, Άννα Μπουζιάνη) στη σημερινή διαχείριση του πρώην κάμπινγκ Βούλας από ομάδα εθελοντών, ο Δημοσθένης Δόγκας υποστήριξε ότι ο χώρος χρησιμοποιείται λάθος και ότι θα έπρεπε να παραδοθεί στη δημοτική αρχή. “Είναι συνδημότες μας που θέλουν το καλό”, τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, συμπλήρωσε ωστόσο ότι “κανείς δεν πρέπει να καπηλεύεται ένα δημόσιο χώρο, χρησιμοποιώντας τον κατά το δοκούν”.
Επίσης, ο Δημοσθένης Δόγκας υπογράμμισε ότι είχε πρώτος σε αυτή τη δημοτική θητεία θέσει σχετικό ερώτημα στη δημοτική αρχή, με αφορμή τη λειτουργία “κοινωνικού φροντιστηρίου” εντός του πρώην κάμπινγκ. Όπως είπε, το Κοινωνικό Φροντιστήριο για να λειτουργεί ιδανικά δεν μπορεί να γίνεται ούτε σε έναν “αυτοδιαχειριζόμενο χώρο” χωρίς καμία πιστοποίηση, ούτε όμως και με τον τρόπο που μεθόδευσε η δημοτική αρχή, χωρίς να γίνεται γνωστό ποιος ωφελείται και από ποιον. “Χρειάζεται ένα κανονικό φροντιστήριο με ανοιχτές διαδικασίες και όχι εξυπηρετήσεις μέσω της αντιδημάρχου, ένας δηλαδή μικροπολιτικός μηχανισμός που λειτουργεί ρουσφετολογικά”, υπογράμμισε ο Δημοσθένης Δόγκας.

Τη συνέντευξη Τύπου κάλυψαν με εκπρόσωπό τους 13 μέσα ενημέρωσης. Σχεδόν όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της ευρύτερης περιοχής των νοτίων προαστίων και η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος από τις πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες.
Από τις εφημερίδες: Μίτος της Αριάδνης, Εβδόμη, Παλμός Γλυφάδας, Φωνή του Δημότη και Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες: vimaonline.gr, notiareport.gr, atticanews.gr, notosnet.gr, localtv.gr, notia-press.gr, 3vita.gr.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.