Μίμης Ανδρουλάκης: “Θέλω να γίνω κάτοικος Αλίμου” (VIDEO)




Τον Ανδρέα Κονδύλη επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Αλίμου, ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης,  ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα της πόλης (μαρίνα και παραλιακό μέτωπο) και έδωσε στον δήμαρχο το νέο του βιβλίο «Αλλέγκρα».

Ο Μίμης Ανδρουλάκης εντυπωσιάστηκε από τη θέα στην παραλία του Αλίμου και είπε χαριτολογώντας πως θέλει να γίνει κάτοικος της πόλης.

Ανδρέας Κονδύλης:

Tα χρόνια αυτά που ασχολούμαι με τα κοινά ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μου έχουν τύχει είναι η γνωριμία μου με τον Μίμη Ανδρουλάκη, ένα εξαιρετικά δυνατό μυαλό, ένας διανοητής, ένας άνθρωπος που θαυμάζω πολύ. Είχα την τιμή σήμερα να με επισκεφτεί και να μου δώσει το νέο του βιβλίο, έχω ακούσει από ανθρώπους που το έχουν διαβάσει ότι είναι το καλύτερο που έχει βγάλει μέχρι σήμερα.

Κουβεντιάσαμε και τα θέματα της Tοπικής Aυτοδιοίκησης και γενικότερα για τις πολιτικές εξελίξεις.Θα είμαι με μεγάλη χαρά στην παρουσίαση του βιβλίου του που θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου”.

Μίμης Ανδρουλάκης:

“Ήρθα να δω τον Ανδρέα που τον αγαπώ, να μάθω τι γίνεται στην περιοχή, τα προβλήματα, είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα και του εύχομαι να πετύχει γιατί χρειαζόμαστε τέτοιους νέους ανθρώπους σήμερα στην αυτοδιοίκηση. Και βέβαια του έχω βάλει παρασκηνιακά την αίτηση να γίνει και εγώ κάτοικος του Αλίμου…να αναβαθμιστώ κοινωνικά ρε παιδί μου. Μένω στο Βύρωνα αλλά δικαιούμαι και εγώ να βλέπω τη θάλασσα”.

«Αλλέγκρα», το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη

Πέντε απόγονοι ορισμένων εκ των σπουδαιότερων Φιλελλήνων που αναδείχθηκαν κατά τον 19ο αιώνα, αποδέχονται την ανατρεπτική στροφή που παίρνει η μοίρα τους και δηλώνουν “παρών” στην έκκληση για σύσταση ενός σύγχρονου φιλελληνισμού, κόντρα στην “τευτονική αυστηρότητα” των ημερών.

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, η «Αλλέγκρα», υφαίνει το νήμα της μοίρας δύο γενεών –τις χωρίζουν 200 χρόνια, τις ενώνει το «αίμα»– στο στημόνι του μυστικού συνδέσμου Byron’s Blacks (οι Μαύροι του Μπάυρον) με τον νέο ρομαντισμό – φιλελληνισμό της εποχής μας.


Η δράση των ηρώων θα κορυφωθεί  στις 21-25 Μαρτίου 2021, στην 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Μαζί με τις Νταλιάνα, Ζέλα, Άλισον, Άντυ, Εσμέ, Άννα, Ολίβια, Μπιάνκα, Έμμα, Τζούλια μοιραζόμαστε στιγμές αποκάλυψης και σοκ με τους απόγονους των φιλελλήνων εθελοντών του 1821 – Εγγλέζους, Σκωτσέζους, Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους, Αμερικανούς, Πολωνούς, Ρώσους, Ισπανούς, Κορσικανούς… Ο «Άνθρωπος με τα Μαύρα», μεταμορφωμένος από το ξάφνιασμα της γενεαλογίας, επιστρέφει στο φονικό της Μαύρης Τρούπας, ανασταίνει έναν χαμένο κόσμο και σχεδιάζει κάτι ακραίο μα θαυμαστό ενόψει της 25ης Μαρτίου του 2021.

Η Αλλέγκρα, ένας αιφνίδιος βυρωνικός άνεμος, γκρεμίζει τα αόρατα τείχη. Αλλέγκρα, το ξανακερδισμένο κέφι για ζωή που ρούφηξε η αδυσώπητη κρίση. Αλλέγκρα, το ξαναπέταγμα στα σύννεφα.


Επάνω: Ο Μ. Ανδρουλάκης στη Μαύρη Τρούπα της Τιθορέας, το κρησφύγετο του του Οδυσσέα Ανδρούτσου, όπου έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Εδουάρδου Τζων Τρελώνυ από ξένους αξιωματικούς που αναζητούσαν τον κρυμμένο θησαυρό.

Από την Νταλιάνα στη Ζέλα

To βιβλίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Πατάκη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.