Ηλιούπολη – Tι έγινε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ανέγερση Κοπτορθόδοξου Ναού
(Vasilis Valasopoulos – δήμαρχος Ηλιούπολης)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, την Κυριακή 30/11/2014.

Συμμετείχαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κα Καφαντάρη Χαρά, ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΚΚΕ κ. Κατσιώτης Χρήστος, όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ ενωμένοι Δημοτική Αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο λαός της περιοχής, πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι και κοινωνικές οργανώσεις για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην ανέγερση Κοπτορθόδοξου Ναού στην περιοχή. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης δεν είναι αντίθετο με την ανέγερση Κοπτορθόδοξου Ναού.

Σέβεται απόλυτα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Κοπτών και συμπαρίσταται στον αγώνα τους ενάντια στις ακραίες μορφές του ισλαμισμού. Έχει όμως επιλέξει λάθος χώρο. Ένας χώρος που βρίσκεται σε περιοχή πυκνοκατοικημένη, περιβαλλοντικά επιβαρυμένη, ένας χώρος που εκτός από την Εφορία και το Αστυνομικό Τμήμα, επιβαρύνεται με την ανέγερση ναού που θα φέρει στην περιοχή 2.000-2.500 πιστούς. Ένας χώρος με ανύπαρκτες θέσεις στάθμευσης και με τους κατοίκους που βρίσκονται γύρω απ’ αυτόν να ασφυκτιούν λόγω της στενότητάς του».

Δυστυχώς, την επόμενη ακριβώς μέρα από τη συγκέντρωση, εκπρόσωποι των Κοπτών ξήλωσαν με μανία όλα τα πανό του Δήμου και των συλλόγων που βρέθηκαν στην περιοχή και προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου και των Συλλόγων στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης.
Πιστεύουν άραγε ότι με τις μηνύσεις και την τρομοκρατία θα πετύχουν τους σκοπούς τους;
Πιστεύουν άραγε ότι με την παρουσία των ΜΑΤ θα επιβάλλουν την ανέγερση ναού στην περιοχή;
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσουμε όλους τους νόμιμους τρόπους για να τους σταματήσουμε. Κανένας ναός δεν πρόκειται να γίνει σε μια περιοχή όπου η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.