Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αμπελακίων Αλίμου, για το οικοδομικό τετράγωνο 355 (VIDEO)




Το οικοδομικό τετράγωνο 355 επί των οδών Υψηλάντου-Μεγίστης-Βάρναλη

  (abelakia-alimou.com)

Σε μία εξαιρετικά συμφέρουσα συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του οικοδομικού τετραγώνου 355 (Υψηλάντου-Μεγίστης-Βάρναλη) προχωρά ο Δήμος Αλίμου έτσι ώστε να αποκτηθεί από το Δήμο η πλήρης κυριότητα του χώρου και να αποδοθεί στους πολίτες του Αλίμου.

Η συμφωνία αυτή κατοχυρώνει απόλυτα και αδιαμφισβήτητα τα συμφέροντα τόσο του Δήμου όσο και των παρόδιων ιδιοκτητών και ταυτόχρονα διασώζει ένα από τα ομορφότερα σημεία του Δήμου μας.

Η νέα συμφωνία μπορεί άνετα να καταγραφεί ως μία από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του Δημάρχου Αλίμου κ.Ανδρέα Κονδύλη και ακυρώνει τη συμφωνία του προηγούμενου Δημάρχου κ.Θ.Ορφανού η οποία παρέδιδε στη δόμηση το ΟΤ355

Ο Σύλλογος Αμπελακίων και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κατακρίνει έντονα εκείνη την ενέργεια του προηγούμενου Δημάρχου, η οποία θα κατέστρεφε περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή καθώς το ΟΤ355 αποτελεί το υψηλότερο σημείο του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής των Αμπελακίων.

Με βάση τον νέο οικοδομικό κανονισμό θα υψωνόταν στο σημείο αυτό ένα κτηριακό μεγαθήριο ύψους 18 μέτρων το οποίο θα ήταν ορατό από τις περισσότερες περιοχές του Αλίμου. Είναι προφανές ότι με μία τέτοια ενέργεια η περιοχή αυτή θα είχε την τραγική κατάληξη που είχε ο λόφος με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο τέρμα της οδού Μεγίστης.

Η περιοχή γύρω από το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου που καταστράφηκε επί Δημαρχίας Θ.Ορφανού

Ο Σύλλογος Αμπελακίων και κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν ενστάσεις κατά της απόφασης 69/2014 του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου η οποία καθιστούσε δομήσιμο το ΟΤ355.

Οι ενστάσεις αυτές συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Νοεμβρίου 2014, όπου και παρουσιάσθηκε η πρόταση του Δημάρχου κ.Ανδρέα Κονδύλη για την απόκτηση του χώρου από το Δήμο.

Οι ενστάσεις έγιναν αποδεκτές και η πρόταση ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία και παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Έτσι αποδίδεται και πάλι στους Αλιμιώτες ένας πολύ αξιόλογος χώρος.

Δείτε την ένσταση του Συλλόγου Αμπελακίων για ΟΤ355

Mπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Νοεμβρίου από το localtv.gr

(Κάντε κλικ πάνω στην κυλιόμενη χρονική μπάρα στη βάση του παραθύρου μέχρι να βρείτε τα 37:26 λεπτά όπου αρχίζει να συζητείται το 24ο θέμα (ενστάσεις Συλλόγου και κατοίκων). Η συζήτηση του θέματος ολοκληρώνεται στα 137:12 λεπτά).

Παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με το ΟΤ355 μπορείτε να βρείτε στις ημερομηνίες 23/3/2014, 5/4/2014, 16/5/2014 (μπορείτε να οδηγηθείτε σε αυτές τις ημερομηνίες από το ημερολόγιο του site)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.