“Μπλόκο” της Περιφέρειας για το Ελληνικό

Μπλόκο στο επενδυτικό σχέδιο της Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού επιχειρεί να βάλει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία προσφεύγει στην Δικαιοσύνη.
” Η σύμβαση για το ελληνικό δεν υπογράφηκε και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπογραφεί” δηλώνει στην Realnews ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρήστος Καπάνταης, ανακοινώνοντας και επίσημα την απόφαση της Περιφέρειας να εμποδίσει “το ξεπούλημα της έκτασης”.
Μέσα στις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια θα καταθέσει ένσταση στην ολοέμελια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της σύμβασης μεταβίβασης στην Lamda Development του “μεγαλύτερου φιλέτου της Μεσογείου” η οποία συμφωνήθηκε να γίνει με τίμημα 222% κάτω από την πραγματική του αξία, σύμφωνα τουλάχιστον με την εκτίμηση του τεχνικού συμβούλου του κράτους που είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).
Την ίδια στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ και η Lamda Development πανηγυρίζουν ότι προχώρησε η υπογραφή της σύμβασης, ο Χρ. Καπάνταης κάνει λόγο “για επικοινωνιακά τεχνάσματα και καλλιέργεια κλίματος τετελεσμένων” και αναφέρει ότι το μόνο που έχει υπογραφεί είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν έχει καμμία νομική αξία”.
Όπως εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης, η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και η οποιαδήποτε υπογραφή σύμβασης για το Ελληνικό είναι παράνομη.
“Το Ταμείο και η εταιρία δεν έχουν κανένα νομικό δικαίωμα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους καθώς γνωρίζουν ότι πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση του Τμήματος και να παρέλθει το προβλεπόμενο 15ημερο για την κατάθεση ενδεχόμενων ενστάσεων. Γνωρίζουν ότι θα καταθέσουμε ένσταση και ό,τι και αν λάνε θα πρέπει να περιμένουν της απόφαση της Ολομέλειας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.