“Περιβαλλοντικό έγκλημα το τσιμέντο στους ελεύθερους χώρους”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την απομάκρυνση σχεδόν του μισού τσιμέντου που είχε χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση της πλατείας Άλσους στο Πανόραμα, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή. Συνεπείς στην πάγια περιβαλλοντολογική πολιτική της παράταξης του, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συγκάλεσε σύσκεψη μεταξύ των αντιδημάρχων του Δήμου, αλλά και τις διευθύντριες της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, στην οποία αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο συγκεκριμένο έργο. Η παρέμβαση αφορά την απομάκρυνση πολλών τσιμεντένιων όγκων που είχαν τοποθετηθεί στην Πλατεία, γεγονός με το οποίο είχε διαφωνήσει εξ αρχής ο Δήμαρχος και η συνεργάτες του (από τη θέση της αντιπολίτευσης τότε), και τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου.
Σημειώνουμε πως το έργο είχε διακοπεί για πέντε μήνες λόγω της αδυναμίας του Δήμου να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις στον ανάδοχο, επειδή είχε ακολουθήσει εσφαλμένη διαδικασία ως προς την πηγή χρηματοδότησής του. Μετά την επίλυση του προβλήματος από το Δήμο, αλλά και την απομάκρυνση του υπερβάλλοντος τσιμέντου από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, ο ανάδοχος θα επανεκκινήσει άμεσα την ανάπλαση της πλατείας Άλσους υλοποιώντας παράλληλα σειρά άλλων τεχνικών τροποποιήσεων με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας.
Ο Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το έργο: «Παρά τα όσα προσπάθησαν πολλοί να μας προσάψουν προεκλογικά, θεωρούμε ότι η χρήση τόσου τσιμέντου στους ελεύθερους χώρους της πόλης αποτελεί περιβαλλοντολογικό έγκλημα. Η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να παρέμβει δυναμικά και να αναπλάσει πολλού κοινόχρηστους χώρους της πόλης, πάντα όμως στη φιλοσοφία της ανάδειξης του περιβάλλοντος και του πράσινου».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.