Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

«Αποτελεί τιμή μας, να φιλοξενούμε στο Παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας, έκθεση με ανέκδοτες φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα. Ενός σπουδαίου Γλυφαδιώτη που με το φωτογραφικό του φακό απαθανάτισε σημαντικές στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας. Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζουν τα πλάνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της Δημοκρατίας».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «41η επέτειος του Πολυτεχνείου».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν εκατό και πλέον φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα με στιγμιότυπα από τη βασιλική οικογένεια, την αποστασία, την επταετία, τις δύο εξεγέρσεις στη Νομική, την σύλληψη Παναγούλη μετά την απόπειρα δολοφονίας Παπαδόπουλου, την άφιξη και την ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, με έκδηλη τη συγκίνηση στο πρόσωπό του, αναφέρθηκε στην εισαγωγική του ομιλία στο χρονικό του τετραημέρου που προηγήθηκε μέχρι τη βραδιά της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο, την οποία και κατέγραψε με τον φακό του. Μίλησε για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή και πόσο δύσκολο ήταν το έργο των ανθρώπων του Τύπου. Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε το δήμαρχο Γλυφάδας για την ευκαιρία που του έδωσε να δείξει στο κοινό σπάνιες φωτογραφίες του.

Στα εγκαίνια της έκθεση του σπουδαίου Έλληνα φωτογράφου παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, Νάσος Αθανασίου και Στάθης Παναγούλης, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Ευαγγελάτου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι της 24 Νοεμβρίου (καθημερινές 10-2, 6-9 και Κυριακή 10-6). Η είσοδο για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.