Απάτη από γραφείο τελετών σε βάρος του δήμου Παλαιού Φαλήρου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε έρευνα σχετικά με υπόθεση απάτης, από γραφείο τελετών, σε βάρος Δήμου της  Αττικής (σύμφωνα με πληροφορίες του notia.gr πρόκειται για το δήμο Παλαιού Φαλήρου).

Ειδικότερα διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο παραγγελίας κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων σε βάρος του εν λόγω Δήμου και ιδίως σε βάρος των οικονομικών του συμφερόντων, από γραφείο τελετών, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, σε συνδυασμό με στοιχεία που συλλέχθησαν από άλλες Υπηρεσίες και Αρχές, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου, κατά τα έτη 2011 και 2012, προέβαινε σε ψευδείς δηλώσεις στοιχείων θανόντων ατόμων.

Πιο αναλυτικά «εμφάνιζε» άτομα, που είχαν αποβιώσει και των οποίων είχε αναλάβει τις φροντίδες ταφής, ως δήθεν κατοίκους του Δήμου, ενώ ήταν κάτοικοι άλλων, γειτονικών κυρίως Δήμων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταβάλλονται μειωμένα τέλη, καθώς τα προβλεπόμενα δημοτικά τέλη ταφής ανέρχονταν για τους κατοίκους – δημότες στα (350) ευρώ, ενώ για τους ετεροδημότες στα (1.400) ευρώ.

Μέχρι σήμερα, εξιχνιάστηκαν είκοσι μία (21) τουλάχιστον τέτοιες περιπτώσεις, για τις οποίες η συνολική βλάβη του Δήμου ξεπερνά τις 21.000 ευρώ,

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.