Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και συμβολαιογράφος σε σπείρα πλαστογράφων – Έρευνα για πιθανή νέα «εταιρεία δολοφόνων»




Το ενδεχόμενο νέας… «Εταιρείας Δολοφόνων» στη Βουλιαγμένη εξετάζουν προσεκτικά αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η σοβαρή υπόθεση ξεκινά όταν τέσσερα άτομα επιχειρούν να προβούν σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, με την χρήση πληρεξούσιου, από τον λογαριασμό δύο αδερφών που είχαν βρεθεί νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην οδό Διός στη Βουλιαγμένη.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησαν αστυνομικούς της αρμόδιας υπηρεσίας προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση.

Τα δύο αδέρφια είχαν βρεθεί νεκρά, σε προχωρημένη σήψη, μέσα στο σπίτι τους, στις 7 Ιουλίου 2014. Είχαν μεγάλη περιουσία. Η οικογένειά τους στο παρελθόν διατηρούσε πολλά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και πολλά ακίνητα.

Τα αδέρφια είχαν μεγάλα εισοδήματα από εισπράξεις ενοικίων. Ωστόσο είχαν μία ιδιόμορφη στάση ζωής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν μετατραπεί σε ρακοσυλλέκτες, κάνοντας στο σπίτι τους μία απέραντη αποθήκη από διάφορα πράγματα που μάζευαν.

Οι συνθήκες υγιεινής στο σπίτι ήταν πολύ κακές, με τα ποντίκια να κάνουν… βόλτες μέσα σε αυτό. Η οικονομική τους κατάσταση και η ιδιότυπη στάση ζωής τους ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία.

Τον περασμένο Ιούλιο, και ενώ είχαν να δώσουν αρκετές ημέρες σημεία ζωής, κάτοικοι μπήκαν στο σπίτι και εντόπισαν νεκρά τα δύο αδέρφια, σε προχωρημένη σήψη. Από την νεκροτομή των σορών δεν προέκυψαν ιατροδικαστικά ευρήματα που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Προκαλεί εντύπωση όμως ο ταυτόχρονος θάνατος των δύο αδερφών, που έχουν μάλιστα διαφορά ηλικίας περίπου… 15 χρόνων.

Τρεις μήνες μετά γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια κάποιων να εκταμιεύσουν 160.000 ευρώ από τον λογαριασμό των δύο νεκρών αδερφών, συνολικού ύψους 550.000 ευρώ.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 ένας 66χρονος μαζί με έναν 42χρονο πηγαίνουν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λ. Αμφιθέας στο Π. Φάληρο, δείχνουν πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, με «εντολείς» τα δύο νεκρά αδέρφια.

Επιχειρούσαν να κάνουν ανάληψη των 160.000 ευρώ.

Στις 7 Οκτωβρίου και ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, ο 66χρονος πήγε και πάλι στην τράπεζα όπου παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του. ( Ο 66χρονος ισχυρίζεται ότι η μόνη του εμπλοκή ήταν η πραλαβή της επιταγής για την οποία η αμοιβή του θα ήταν 3.000 ευρώ. Οπως είπε τα χρήματα αυτά προορίζονταν για το δικηγόρο του γιού του ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή επειδή σκότωσε έναν αστυνομικό για τα μάτια μιας κοπέλας).

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος ο οποίος περίμενε έξω από την Τράπεζα και η 47χρονη συμβολαιογράφος, που φαίνεται πως είχε συντάξει και επικυρώσει το πληρεξούσιο.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας. Ο 46χρονος είναι παλιός ποδοσφαιριστής μεγάλου συλλόγου της Δυτικής Ελλάδος.

Σε βάρος της 47χρονης συλληφθείσας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τ.Α. Συντάγματος για παρόμοια αδικήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία με προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Αναζητείται ο 42χρονος, φερόμενος «αρχηγός», που φαίνεται να είχε δώσει πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των νεκρών αδερφών, και άγνωστος ακόμη αριθμός συνεργών τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αξιωματικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζουν πολύ σοβαρά τις συνθήκες θανάτου των δύο αδερφών, και περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να αποκλείσουν ή να επιβεβαιώσουν το ενδεχόμενο δηλητηρίασης.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος  – thetoc.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.