Νέα παράταση στο διαγωνισμό για τη μαρίνα Αλίμου – η στάση του Ανδρέα Κονδύλη “φρενάρει” τους επενδυτές (VIDEO)




 

alimosmarina

Νέα παράταση στο διαγωνισμό-θρίλερ για τη μαρίνα Αλίμου. Το πάνω χέρι έχει ο Δήμος Αλίμου και οι απαιτήσεις για το κολυμβητήριο και την ήπια ανάπτυξη ¨φρενάρουν”τους υποψήφιους επενδυτές,  οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν πάρει στα σοβαρά τις ενέργειες του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη. Ο δήμαρχος Αλίμου είχε στείλει εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο έκανε σαφές ότι αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι του δήμου, θα προχωρήσει ακόμη και σε κινητοποιήσεις.

Aκολουθεί ρεπορτάζ από τα tanea.gr, για τη νέα παράταση του διαγωνισμού:

 

Την κακοδαιμονία που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα μας αναδεικνείει ένας ακόμη διαγωνισμός που παρατείνεται, αυτός για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου (από τις μεγαλύτερες της χώρας), μαζί με τα τουριστικά καταφύγια σκαφών Ύδρας, Νέας Επιδαύρου και Πόρου.

Η καταληκτική προθεσμία έληγε σήμερα 31 Οκτωβρίου 2014, ωστόσο έπειτα από μαζικά αιτήματα των ενδιαφερόμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για μερικές εβδομάδες (μία ακόμη στον ίδιο διαγωνισμό), χωρίς να γνωρίζει κανείς την νέα ημερομηνία.

Τι κρύβεται πίσω από την παράταση ; Οτι πολλά από τα εμπόδια γύρω από τη παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, που υποτίθεται ότι είχαν δρομολογηθεί, παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βασικό – εδώ και ένα χρόνο- σημείο τριβής μεταξύ του Δήμου Αλίμου και του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή η παρουσία μέσα στον χερσαίο χώρο της μαρίνας Αλίμου του δημοτικού κολυμβητηρίου, συνεχίζει να υφίσταται.

Η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ προς τον δήμο ήταν να μεταφερθεί το κολυμβητήριο σε άλλη θέση, αφού δεν συνάδει με τις χρήσεις μιας μαρίνας. Ο δήμος δεν το δεχόταν, ενώ παράλληλα θεωρούσε ότι με τις επενδύσεις στη στεριά που συνοδεύουν τον διαγωνισμό (εμπορικά κέντρα, καταστήματα, καφετέριες κ.ά.) αλλάζει η εικόνα της περιοχής, δημιουργείται κίνδυνος να μαραζώσει η τοπική αγορά, καθώς και μεταφοράς της οικονομικής δραστηριότητας στη μαρίνα.

Ενα άλλο ζήτημα αφορά τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις. Μέσα στη χερσαία ζώνη της μαρίνας έχουν εγκατασταθεί παράνομα διάφοροι χρήστες, κάποιοι έχουν σταματήσει να πληρώνουν μισθώματα στην ΕΤΑΔ (από την οποία και νοίκιασαν τον χώρο) ενώ υπάρχουν και χρήσεις εντελώς ασύμβατες με τη λειτουργία της μαρίνας.

Τα θέματα αυτά παραμένουν ανοικτά, τέθηκαν από τους επενδυτές προς το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο μπροστά στον κίνδυνο να μην κατέβει ούτε ένας από τα 11 σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αποφάσισε να δόσει παράταση

tanea.gr – Γιώργος Φιντικάκης

marinakondylisgeito

Ανδρέας Κονδύλης:”γιατί έστειλα εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ” (VIDEO)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.