Γιορτή για τον ναυταθλητισμό από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών (ΕΙΚΟΝΕΣ&VIDEO)




(Ρεπορτάζ – Σοφία Κουτάνη)

Μια γιορτή για τον ναυταθλητισμό πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου στην Χερσόνησο του Αγίου Κοσμά από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών. 

Με αφορμή την τελετή καθέλκυσης των νεοαποκτηθέντων σκαφών -ενός ιστιοπλοϊκού και ενός κωπηλατικού- αλλά και τη βράβευση των διακριμένων αθλητών του Ομίλου, ο πρόεδρος Ρότζερ ΓΚΑΤΤ και το Διοικητικό Συμβούλιο προσκάλεσαν τον κόσμο που αγαπάει τον Αθλητισμό για να γιορτάσουν σε μια εκδήλωση δίπλα στη θάλασσα, με παιδιά να τρέχουν στην παραλία ή πάνω στα καραβάκια και τις σανίδες τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τόσο άνθρωποι από τον κόσμο του αθλητισμού, όσο και από τον πολιτικό χώρο, με κοινό σημείο την αγάπη προς τη θάλασσα, τη ναυσιπλοΐα και τον πολιτισμό. Τονίστηκε η σημασία του αθλητισμού και για τους μικρούς και για τους μεγάλους, καθώς ο τελευταίος αποτελεί χώρο έκφρασης των συναισθημάτων, αλλά και σημαντικό εργαλείο για την ευεξία και τη μακροζωία.

Θερμό παράδειγμα προς μίμηση, οι διακριμένοι πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια αθλητές, οι οποίοι με ζήλο και μεράκι «καβαλούν τα κύματα», γυμνάζοντας το σώμα και το πνεύμα τους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη και βράβευσε τους αθλητές Σπύρο Γιάνναρο, Λευτέρη Κόνσολα, Γεώργιο Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδάνη, οι οποίοι κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην κατηγορία τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Την 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλάτρια Σοφία Ασουμανάκη, βράβευσε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Τον ιστιοπλόο Γεώργιο Μαστραντωνάκη που διακρίθηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα,βράβευσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας βράβευσε το τμήμα Κανοε-Καγιάκ που ανέδειξε τον Όμιλο ΑιγυπτιωτώνΠρωταθλητή Ελλάδος στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ωκεανικού Καγιάκ.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και αγιασμός, ώστε να διασφαλισθεί κάθε ευλογία στα μέλη του Ομίλου και κυρίως στα παιδιά.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών Ρότζερ ΓΚΑΤΤ, εξέφρασαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις ανησυχίες τους για το μέλλον του ιστορικού ομίλου, ενόψει της επένδυσης που πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Ελληνικό, η Lamda Development. 

“Εχω ήδη μιλήσει με την εταιρία και έχω πάρει τη διαβεβαίωση ότι ο ΕΝΟΑ θα παραμείνει στη θέση του. Να είστε σίγουροι ότι θα με έχετε σύμμαχο” είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ανδρέας Κονδύλης – δήμαρχος Αλίμου:
“Πολύ θετική η δήλωση του κ.Μητσοτάκη. Ο ναυταθλητισμός είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της Νότιας Αθήνας. Ιστορικά εδώ ο ΕΝΟΑ έχει μία ιδιαίτερη παρουσία και διαδρομή, έχει πολλές διακρίσεις συνεπώς κάθε σχεδιασμός για το παραλιακό μέτωπο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον ναυταθλητισμό και τον ΕΝΟΑ”.
Ρότζερ ΓΚΑΤΤ (πρόεδρος Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτων – ENOA)
“Χαίρομαι για την στήριξη της πολιτείας. Κάνουμε πολύ σοβαρή δουλειά εδώ, είμαστε το σπίτι των ολυμπιονικών”.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΕΝΟΑ:

Ώρα 12:00 τελέστηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μας ο προγραμματισμένος αγιασμός των νέων σκαφών ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας καθώς και η βράβευση των διακριθέντων Αθλητών μας Σπύρου ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ που με τους Λευτέρη ΚΟΝΣΟΛΑ, Γέωργιο ΚΟΝΣΟΛΑ και Παναγιώτη ΜΑΓΔΑΝΗ που κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην κατηγορία τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, του Γεώργιου ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗ για την 9 θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα LASER STD ΑΝΔΡΩΝ U21 και την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα LASER STD ΑΝΔΡΩΝ U21, της Σοφίας ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ για την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ και τέλος το τμήμα Κανοε-Καγιάκ που ανέδειξε τον Όμιλο μας Πρωταθλητή Ελλάδος στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ωκεανικού Καγιάκ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, o Δήμαρχος Αλίμου κος ΚΟΝΔΥΛΗΣ, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Άννα ΜΕΘΥΜΑΚΗ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης ΚΑΡΡΑΣ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανοε-Καγιάκ κος Αντώνης ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κα Ντόρα ΠΑΛΛΗ, οι Ολυμπιονίκες Πύρρος ΔΗΜΑΣ, Βασίλης ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, η Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη ΜΩΡΑΙΤΙΔΟΥ, η Β’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βιργίνια ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ και η Χρύσα ΜΠΙΣΚΙΤΖΗ.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών κος Ρότζερ ΓΚΑΤΤ αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, την πολιτεία, τον Δήμο και τις Ομοσπονδίες που είναι πάντοτε αρωγοί του έργου του Ομίλου, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αθλητών μας και ευχήθηκε την συνέχεια αυτών!!

Τέλος, o Υφυπουργός Αθλητισμού κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ευχήθηκε τα νέα σκάφη να είναι καλοτάξιδα και να φέρουν πολλές νέες και μεγάλες επιτυχίες όπως αυτές των διακριθέντων αθλητών που τιμήσαμε σήμερα. Καλή συνέχεια και δύναμη τόσο στους αθλητές όσο και στα στελέχη του Ε.Ν.Ο.Α. που συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη των αθλημάτων θαλάσσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.