Mείωση των τελών ταφής, απαλλαγή των AμεA από δημοτικούς φόρους




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Mετά από εισήγηση του Δημάρχου, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της Τετάρτης, 22-10-2014, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την δραστική μείωση – κατά 66,66 % – των Τελών Ταφής για τους Aργυρουπολίτες, που από το ποσό των 300 ευρώ, μειώνονται στα 100 ευρώ, όσο δηλαδή ίσχυε μέχρι τώρα για τη δημοτική Κοινότητα Ελληνικού.

Με την ίδια εισήγηση το Δημάρχου, που και αυτή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών όλα τα ΑμΕΑ και τα Κοινωνικά Ιδρύματα/Φορείς της περιοχής του Δήμου που, μέχρι σήμερα, πλήρωναν κανονικά τα δημοτικά τέλη.

Επίσης, παγώνουν τα δημοτικά τέλη, παραμένοντας στο ύψος των 0,86 €/τ.μ. για το Ελληνικό και 1,15 €/τ.μ για την Αργυρούπολη, τα οποία, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, θα να εξισωθούν και αυτά πριν το τέλος της θητείας της παρούσας Διοίκησης.

Και τούτο διότι η σημερινή κατάσταση στην καθαριότητα είναι τραγική και υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες σε μηχανήματα και ανθρώπινους πόρους για να μπορέσει επιτέλους να βελτιωθεί η πολύ άσχημη εικόνα της πόλης στον τομέα αυτό.

Με τις αποφάσεις αυτές, που σημειωτέον καταψήφισε η παράταξη Κορτζίδη, δίνεται τέλος στη “δράση” των διαφόρων “ενδιαφερομένων” που διέσπειραν ανά την πόλη φήμες περί δήθεν αύξησης των τελών.
Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Τέλη έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και αποτελούν τη μόνη πηγή εσόδων των Δήμων για τον τομέα της καθαριότητας και πρασίνου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, υλοποιούνται βήμα – βήμα, όλες οι εξαγγελίες της νέας Διοίκησης. λαμβανομένων πάντα υπόψη και των οικονομικών συνθηκών και των αναγκών του δήμου για τον μετασχηματισμό του σε ένα σύγχρονο και παραγωγικό μηχανισμό, που θα είναι σε θέση να υλοποιεί όλους τους στόχους που έχουν τεθεί και τις δράσεις που έχουν αναληφθεί προς όφελος των δημοτών και της ενιαίας πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.