Δύτες καθάρισαν το βυθό στο Ακρωτήριο Λομβάρδα στη Βουλιαγμένη (VIDEO)





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός του βυθού στο Ακρωτήριο Λομβάρδα, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης που διοργανώθηκε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αυτοδυτών Τηθύς, και τον ΣΚΑΙ την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014».

Οι δύτες ανέσυραν από το βυθό πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια, βαρέλια καθώς και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία πετάνε ασυνείδητοι πολίτες, χωρίς να συνειδητοποιούν την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλούν. Ο Δήμος διέθεσε συνεργεία και οχήματα να μεταφέρουν τα σκουπίδια από το σημείο του καθαρισμού και να τα διαχειριστεί.
Η δράση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος δήλωσε: «Θεωρούμε ότι οι δράσεις αυτές δεν έχουν μόνο στόχο να καθαρίσουν κάποια σημεία του βυθού ή κάποιων παραλιών, αλλά έχουν σκοπό να δείξουν στον κόσμο το ενδιαφέρον που έχουμε ως Δημοτική Αρχή για το θέμα και να ευαισθητοποιήσουμε τον κάθε δημότη και κάθε ενεργό πολίτη για ένα καθαρότερο περιβάλλον».
Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε συνεργασία διαφόρων εθελοντικών οργανώσεων, έχει προγραμματίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σειρά άλλων αντίστοιχων δράσεων καθαρισμού βυθών και παραλιών για τις οποίες θα ενημερωθείτε .
null

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.