Προτάσεις της ΟΝΝΕΔ Π. Φαληρου μετά την τραγωδία




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η πρόσφατη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην περιοχή μας δεν μπορεί να αφήνει κανένα αδιάφορο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια τόσο στην οικογένεια του άτυχου Φαληριώτη που έχασε την γυναίκα του όσο και στον ήρωα πυροσβέστη που με αυτοθυσία μπήκε στο φλεγόμενο διαμέρισμα.

Δυστυχώς αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις μαγαζιών που για λόγους έλλειψης μέτρων ασφαλείας δημιουργούνται επικίνδυνες ζημιές που σε κάποιες περιπτώσεις αφήνουν πίσω τους και θύματα.

Γι’ αυτό το λόγο η ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου ζητά:

Άμεση διενέργεια ελέγχων από τα αρμόδια τμήματα της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής σε όλες τις κατά τόπους επιχειρήσεις που έχουν εκδοθεί άδειες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ελεγχθούν τα  μέτρα ασφαλείας τα οποία έχουν πάρει οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε ισόγεια πολυκατοικιών καθώς και σε αποθήκες με εύφλεκτα υλικά.

Για την περίπτωση του μαγαζιού με υδραυλικά στο Παλαιό Φάληρο, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την κατάσταση της παθούσας οικογένειας προκειμένου να τους παρασχεθούν τα απαραίτητα για την διαβίωση τους αφού μεγάλο μέρος του σπιτιού υπέστη σοβαρότατες ζημιές. Ενδεχομένως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να βοηθηθεί οικονομικά η οικογένεια στο νέο της ξεκίνημακαθώς η επιχείρηση καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου να απονείμει τιμητικά τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη στον άτυχο πυροσβέστη που αποτελεί παράδειγμα για όλους, ειδικά τους νεότερους αφού με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έπεσε εν ώρα καθήκοντος.


Από το Γραφείο Τύπου 
της ΟΝΝΕΔ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.