Επίσημη διαδικτυακή δημοσκόπηση για τη μετονομασία του Δήμου 3Β




Διαδικτυακή δημοσκόπηση για τη μετονομασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποιεί η νέα δημοτική αρχή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

Από χθες το πρωί στο άνω αριστερό μέρος της αρχικής σελίδας του Δήμου έχει εμφανιστεί διαδικτυακό γκάλοπ με το ερώτημα: «Πιστεύτε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χρειάζεται να μετονομαστεί;». Πιθανές απαντήσεις είναι «ναι», «όχι» και «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».

Η δημοσκόπηση «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα τα μεσάνυχτα της 16ης Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα κλείσει σε ένα μήνα, τα μεσάνυχτα της 16ης Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής, μόλις 54 άτομα έχουν ψηφίσει, με την πλειοψηφία (66,7%) να τάσσεται υπέρ του «ναι».

Η πρωτοποριακή μέθοδος συνιστά την πρώτη κίνηση της δημοτικής αρχής για να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του ονόματος που έχει ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σήμερα το πρωί από την επίσημη σελίδα του στο facebook ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάλεσε σε συμμετοχή.

 

Αν αγκαλιαστεί από τους δημότες, θα δώσει σίγουρα ένα επιχείρημα υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.

poll vvv

Να σημειωθεί πάντως ότι τα αποτελέσματα των διαδικτυακών στατιστικών ερευνών δεν θεωρούνται επιστημονικά έγκυρα, ούτε και γίνονται δεκτά ως αποτελέσματα σφυγμομετρήσεων.

Τα προβλήματα αντιπροσωπευτικότητας που έχουν είναι αυτονόητα:

  • Μετρούν οι ψήφοι όλων των επισκεπτών της ιστοσελίδας και όχι των κατοίκων ή των δημοτών.
  • Χρήστες του διαδικτύου είναι άτομα που προέρχονται κατά κανόνα από συγκεκριμένες -μικρές- ηλικιακές κατηγορίες και επίσης συγκεκριμένα -μεσαία και ανώτερα- κοινωνικοοικονομικά στρώματα, επομένως το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου.
  • Η μοναδικότητα της ψήφου κάθε ατόμου εξασφαλίζεται με την ταυτοποίηση της IP όσων ψηφίζουν, αλλά αυτό δεν αποκλείει εντελώς τις διπλές ψηφοφορίες.

Εμείς πάντως ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή!

(Γιώργος Λαουτάρης – 3vita.gr)

Πατήστε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.