Kαμερουνέζος απατεώνας απέσπασε με την μέθοδο της “Νιγηριανής απάτης” περισσότερα από 150.000 ευρώ, από δύο Γλυφαδιώτισσες




Παρουσιαζόταν ως πάμπλουτος επιχειρηματίας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων και μετά τους έπειθε πως μπορεί να «φτιάξει» χαρτονομίσματα με ειδική σκόνη!

Παρουσιαζόταν ως πάμπλουτος επιχειρηματίας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και στη συνέχεια έκλεβε όσα χρήματα μπορούσε. Ο 44χρονος Καμερουνέζος δρούσε στη Γλυφάδα και κανείς δεν θα μπορούσε να τον υποψιαστεί, μέχρι που προφασιζόταν «μαγικά» για να «δημιουργήσει» χρήματα, με την γνωστή πλέον στις ελληνικές αρχές «νιγηριανή απάτη».

Οι δύο Ελληνίδες αδερφές που τον κατήγγειλαν τελικά στην αστυνομία, δήλωσαν πως ο 44χρονος αλλοδαπός τον περασμένο Μάιο τις είχε προσεγγίσει, παρουσιαζόμενος ως πλούσιος επιχειρηματίας για να νοικιάσει το διαμέρισμά τους. Όπως είπαν, εμφανίστηκε με πολυτελή αυτοκίνητα και δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους έτσι, που, προφασιζόμενος το μπλοκάρισμα των τραπεζικών του λογαριασμών στο Καμερούν κατάφερε να «δανειστεί» από αυτές περισσότερο από 150.000 ευρώ.

Το… παραμύθι «έσκασε» στα μέσα Αυγούστου, όταν ο Καμερουνέζος «επιχειρηματίας» ενημέρωσε τις δύο αδελφές ότι έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει απλό χαρτί σε κανονικά χαρτονομίσματα, χρησιμοποιώντας ειδική σκόνη και υγρά! Προκειμένου δε να εξοφλήσει την οφειλή του προς αυτές, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και «υποσχέθηκε» τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του ποσού.

Τα «μάγια» υποψίασαν τις δύο γυναίκες, οι οποίες και τον κατήγγειλαν και κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη. Ο κατηγορούμενος προηγουμένως, επέδειξε στις αδελφές χαρτιά λευκού χρώματος, σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, τα οποία με τη χρήση λέιζερ έμοιαζαν με πραγματικά χαρτονομίσματα.! ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Συνελήφθη στις 29-8-2014 το απόγευμα στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) υπήκοος Καμερούν, ηλικίας 44 ετών, για πλαστογραφία και απάτη (γνωστή ως μέθοδος «Νιγηριανή απάτη»).

Συγκεκριμένα, στις 27-8-2014 μετέβησαν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων δύο (2) ημεδαπές (αδελφές) και κατήγγειλαν ότι ο 44χρονος αλλοδαπός τον μήνα Μάιο τις είχε προσεγγίσει, παρουσιαζόμενος ως πλούσιος επιχειρηματίας και προέβη στην ενοικίαση διαμερίσματος, ιδιοκτησίας της μίας εξ αυτών, στη Γλυφάδα. Ο συλληφθείς, για να ενισχύει την εικόνα του εύπορου επιχειρηματία, κινείτο με πολυτελή αυτοκίνητα και δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Στο διάστημα που επακολούθησε, ο αλλοδαπός ανέπτυξε φιλική σχέση με τις καταγγέλλουσες και προφασιζόμενος το μπλοκάρισμα των τραπεζικών του λογαριασμών στο Καμερούν κατάφερε να «δανειστεί» από αυτές περισσότερο από 150.000 ευρώ.

Περί τα μέσα Αυγούστου ο συλληφθείς ενημέρωσε τις καταγγέλλουσες ότι έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει ποσότητα εγχρώμων και λευκών τεμαχίων χαρτιού, στα οποία φαίνεται αποτυπωμένη αξία χαρτονομίσματος σε ευρώ, σε αντίστοιχη ποσότητα πραγματικών χαρτονομισμάτων, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ειδική σκόνη και υγρά. Προκειμένου δε να εξοφλήσει την οφειλή του προς αυτές, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και «υποσχέθηκε» τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του ποσού.

Οι δύο ημεδαπές κατήγγειλαν τα ανωτέρω στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και σε προκαθορισμένη συνάντηση στις 29-8-2014, κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη. Ο κατηγορούμενος προηγουμένως, επέδειξε στις παθούσες χαρτιά λευκού χρώματος, σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, τα οποία με τη χρήση λέιζερ έμοιαζαν με πραγματικά χαρτονομίσματα.

Εντός της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-462- χαρτιά λευκού χρώματος σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων των -500- ευρώ.
-330- εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των -500- ευρώ.
Μία (1) συσκευή λέιζερ.
Μία (1) λεκάνη με υγρό και σκόνη ταλκ που χρησιμοποιείτο για τον αποχρωματισμό των χαρτιών.
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Δύο (2) κάρτες επ’ ονόματι του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 44χρονος συλληφθείς είχε εξαπατήσει, με την ίδια μέθοδο, άλλα δύο (2) άτομα. Η συνολική προκληθείσα ζημία σε βάρος των παθόντων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.