Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο Frangelico – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
(Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος – zougla.gr)

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου Frangelico προχώρησαν οι άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας καθώς, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο γνωστό κέντρο διασκέδασης προέκυψε ότι αφενός σε 14 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικού ύψους 1.600 ευρώ και αφετέρου ότι ένας από τους υπαλλήλους του καταστήματος δεν είχε καταχωρηθεί στους πίνακες προσωπικού.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Θ. Γ. καθώς και ο υπεύθυνος ταμείου της εταιρίας.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Συνεχίστηκε η διενέργεια εκτεταμένων και συστηματικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως και 31 Αυγούστου 2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις στην Αττική, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους καταστημάτων, στις περιοχές της Βούλας και του Αλίμου, σε τέσσερα (4) από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Αναλυτικά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής:
Σε κέντρο διασκέδασης στον Άλιμο Αττικής, από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκαν: α) μη έκδοση σε δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας χιλίων εξακοσίων (1.600) ευρώ και β) μη καταχώρηση ενός εργαζομένου στους πίνακες προσωπικού. Συνελήφθησαν στην περίπτωση αυτή, ένας 50χρονος ημεδαπός ως νόμιμος εκπρόσωπος και ομόρρυθμος εταίρος της εταιρίας και ένας 42χρονος ημεδαπός ως υπεύθυνος ταμείου της εταιρίας.
Σε ψητοπωλείο στη Βούλα, βρέθηκαν τρεις (3) εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.
Σε ψητοπωλείο στη Βούλα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
Σε ψητοπωλείο στον Άλιμο, βρέθηκε ένας (1) εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Οι ανωτέρω δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.