Τι φταίει για τις άκρως ανησυχητικές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ στο Φλοίσβο;




flosvosedemgeitoniamou-580x349

Άκρως ανησυχητικές είναι οι μετρήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΚΟΕ για την παραλία του Φλοίσβου. Στις μετρήσεις που είχαν γίνει το Μάϊο του 2013 είχαν βρεθεί:

Κολοβακτηρίδια: 330 με όριο 250
Εντερόκοκκος: 120 με όριο 100
Στις μετρήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα τα νούμερα εκτοξεύτηκαν. 
Eπειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό θα πρέπει ο δήμος Παλαιού Φαλήρου να ζητήσει πλήρη ενημέρωση από το ΠΑΚΟΕ για τις μετρήσεις που έγιναν στην παραλία του Φλοίσβου και παράλληλα να ζητήσει από άλλο φορέα να κάνει νέες μετρήσεις. Αν τα νούμερα είναι πράγματι τόσο μεγάλα θα πρέπει να αναζητήσει από ειδικούς επιστήμονες τα αίτια που προκαλούν αυτήν την ανησυχητική μόλυνση των νερών.
Φταίει το ρέμα της Πικροδάφνης, η Μαρίνα του Φλοίσβου ή κάτι άλλο; 
ΦΛΟΙΣΒΟΣ 
Καταλληλότητα
Σύμφωνα με την μέτρηση του φορέα ΠΑ.ΚΟ.Ε. (Μάι 2014), η παραλία στην περιοχή ΦΛΟΙΣΒΟΣ είναι Ακατάλληλη. 
Αναλυτικά
Η μέτρηση έδειξε πως στην παραλία βρέθηκε υψηλός αριθμός από κολοβακτηρίδια και κολοβακτηριοειδή. Συγκεκριμένα έδειξε 412 ανά 100ml νερού, με όριο 250. Τα κολοβακτηρίδια και τα κολοβακτηριοειδή, σύμφωνα με την Wikipedia, δημιουργούν ουρολοιμώξεις που εκδηλώνονται ως κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, προστατίτιδα, πυελονεφρίτιδα και με συμπτώματα όπως τσούξιμο κατά την ούρηση, συχνουρία, πυρετός, δέκατα, ναυτία, κοιλιακός πόνος, εμετός.
Επίσης, στην παραλία βρέθηκε υψηλός αριθμός από εντερόκοκκους (176 ανά 100ml νερού, με όριο 100). Σύμφωνα με την Wikipedia, oι εντερόκοκκοι έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στις καρδιακές βαλβίδες και να προκαλούν ενδοκαρδίτιδα. Επίσης, προκαλούν ουρολοιμώξεις, βακτηριαιμία, ενδοκοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις και σπανιότερα μηνιγγίτιδα, λοιμώξεις τραυμάτων, εγκαυμάτων και νεογνική σήψη.
Μετρήσεις
Κολοβακτηρίδια: 412 με όριο 250
Εντερόκοκκος: 176 με όριο 100
edem
ΕΔΕΜ 
Καταλληλότητα
Σύμφωνα με την μέτρηση του φορέα ΠΑ.ΚΟ.Ε. (Μάι 2014), η παραλία στην περιοχή ΕΔΕΜ είναι Καθαρή. 
Μετρήσεις
Κολοβακτηρίδια: 179 με όριο 250
Εντερόκοκκος: 85 με όριο 100
 
Το ΠΑΚΟΕ ιδρύθηκε το 1979 ως ανεξάρτητος περιβαλλοντικός φορέας και έκτοτε κάθε χρόνο τον Μάιο πραγματοποιεί μετρήσεις σε παραλίες της Αττικής και στους γειτονικούς νομούς. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 217 από τις πολυσύχναστες ακτές κολύμβησης στην Aττική και στους γειτονικούς νομούς, που χρησιμοποιούνται από τα 5 εκατομμύρια Αθηναίων ως προσιτή και γρήγορη λύση για μια βουτιά. Από την πλευρά της η Πολιτεία, μέσω του εντεταλμένου της οργάνου που είναι το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, έχει προχωρήσει στην καθιέρωση ελέγχων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, στα πλαίσια του προγράμματος Ελέγχου της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.