Γλυφάδα – έφυγε ο μάγειρας και τα παιδιά έμειναν χωρίς φαγητό!
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών Δήμου Γλυφάδας:

Αγαπητοί, 

Σας ενημερώνουμε για το πρόβλημα που έχει προκύψει από την Παρασκευή 20/6/2014 στον
Β΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου μας.
Μετά από παραίτηση του μοναδικού ΜΑΓΕΙΡΑ του Παιδικού Σταθμού, με σύμβαση μέσω ΕΣΠΑ, τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτόν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ, στην διάρκεια των πολλών ωρών που παραμένουν στον σταθμό.
Στις ημέρες που διανύουμε «λύση ανάγκης» έχει προκύψει από την ίδια την διευθύντρια του σταθμού, που επιδεικνύοντας, για πολλοστή φορά , ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη χρονιά- όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες διευθύντριες- την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της για τα παιδιά, και σε πλήρη υπέρβαση των καθηκόντων της , ετοιμάζει η ίδια το πρωινό σνάκ των παιδιών, ενώ τα παιδιά που μένουν εκεί μέχρι και το τέλος του ημερησίου προγράμματος , μέχρι δηλαδή και στις 15.45, μένουν ουσιαστικά χωρίς φαγητό, εφόσον το ψωμί με το τυρί ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ σε καμία περίπτωση το κυρίως γεύμα ενός παιδιού.
Το θέμα που προέκυψε ξεσκεπάζει πέραν της επιπολαιότητας και της αδιαφορίας με την οποία έχουν κινηθεί οι διοικητικές διαδικασίες, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σοβαρότατα λειτουργικά θέματα και πέραν των Παιδαγωγών που είναι σε πρώτη γραμμή.
Συγκεκριμένα, στον εν λόγω Π.Σ. για την σίτιση 70 παιδιών, υπήρχε μόνο ΕΝΑΣ μάγειρας, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ βοηθό.
Επιπλέον, μετά από τις ανάρμοστες για τις ανάγκες των παιδιών, συμβάσεις που λειτούργησαν ΚΑΙ στην φετινή χρονιά, προβλήματα υπάρχουν ακόμη και σήμερα και στην καθαριότητα και στο βοηθητικό προσωπικό όλων των Παιδικών Σταθμών.
Για εμάς τους γονείς, παρακολουθώντας τις ανάγκες μέσα από τα ίδια τα παιδιά μας, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ένας δήμος που λειτούργησε τις έκτακτες συμβάσεις, σε ειδικότητες όπως οι βρεφονηπιοκόμοι, που σε καμία περίπτωση δεν είναι έκτακτη, αλλά αποτελεί μόνιμη ανάγκη του δήμου, δεν τις χρησιμοποιεί τώρα που μετά από αποτυχημένες λύσεις που έχουν δοθεί στην διάρκεια της χρονιάς, οι παιδικοί σταθμοί , εκτός από μειωμένο προσωπικό, έχουν μείνει και χωρίς βοηθητικό προσωπικό , μαγειρικής και καθαριότητας;
Επιμένουμε διευκρινιστικά, ότι η αγωνία μας για την καλή λειτουργία των σταθμών, προκύπτει από την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη, που νιώθουμε για την ατομική και προσωπική δουλειά των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, σε σχέση με τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το έργο τους και την καθημερινή υπέρβασή τους, να την υποβιβάζουν αποφάσεις κακής διαχείρισης από την αρχή ακόμη της σχολικής χρονιάς.
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.