“Αισθάνομαι…” Έκθεση της Φωτογραφικής ομάδας Δήμου Αλίμου (VIDEO)




Εγκαίνια: Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 , ώρα 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουνίου – 22 Ιουνίου 2014
Χώρος Παρουσίασης: Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, Iωνίας 96, Άνω Καλαμάκι
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 19.00-22.00, Σάββατο & Κυριακή 11.00 – 13.00 & 19.00-22.00
Είσοδος Δωρεάν
Φέτος η έκθεσή μας έχει γενικό Τίτλο “Αισθάνομαι…”. Στόχος μας να δείξουμε μια φωτογραφική πραγματικότητα που βιώσαμε όλη την χρονιά στις Συναντήσεις μας.

Συμμετέχουν: Ειρήνη Αβραμίδη, Δημήτρης Αλεξάκης, Ιωάννα Βάββα, Νάνσυ Βαρσαμή, Κλεοπάτρα Γελαδάκη, Παναγιώτης Κουτσιούμπας, Χρύσα Λούβρου, Αθηνά Παπαϊωάννου, Βασίλης Παπαμακάριος, Μαριάννα Πατελίδα, Γιώργος Πιερράκος, Βάλια Τσαγκαλίδου, Μάχη Τσουπάκη, Μάκης Τσουπάκης

Υπάρχουν πέντε αισθήσεις αντίληψης και πέντε όργανα δράσης. Οι αισθήσεις της αντίληψής είναι η όραση, η όσφρηση, η ακοή, η γεύση και η αφή. Τα όργανα της δράσης είναι τα χέρια, τα πόδια, η γλώσσα και τα δύο όργανα της απέκκρισης. Μέσα από τις πέντε αισθήσεις ο νους αντιλαμβάνεται και μέσα από τα πέντε όργανα δράσης δρα. Για την αντίληψη, ο νους κατευθύνεται προς τον εξωτερικό κόσμο μέσα από τις αισθήσεις, και για τη δράση κατευθύνεται προς τον κόσμο μέσα από τα όργανα της δράσης.
H φωτογραφία για εμάς λειτούργησε ως καμβάς πάνω στον οποίο μπορέσαμε να σχεδιάσουμε τις σκέψεις μας, μέσα από τις αισθήσεις μας. Για άλλη μια χρονιά ένα μοναδικό Ταξίδι!!!

“Το φωτογραφικό μέσο καταγράφει την πραγματικότητα, τον κόσμο που υπάρχει γύρω μας, μέσα από το υποκειμενικό φίλτρο του φωτογραφικού φακού και της ανθρώπινης ματιάς. Αυτή η καταγραφή όμως είναι ταυτόχρονα και η «μηχανική επανάληψη εκείνου που δεν μπορεί ποτέ πια να επαναληφθεί υπαρξιακά”*
*Ρολάν Μπαρτ, Ο Φωτεινός Θάλαμος: Δοκίμιο για τη φωτογραφία, Εκδόσεις Ράππα, Αθήνα 1983, σ.13.

 Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου

«Όσο ζω μαθαίνω και όσο μαθαίνω ζω»

Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία αλλά τα… χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2005 και συνεχίζει, με δάσκαλο πάντα τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.
Το ραντεβού δίνεται κάθε Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Ο στόχος τους – όπως μας είπαν – δεν είναι να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι αλλά να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική της φωτογράφησης, την πορεία της μέσα στον χρόνο, την καλλιτεχνική της έκφραση, αντλώντας θέματα και έμπνευση από τους μεγάλους φωτογράφους.
Η πρόσκλησή τους είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και συμμετοχή στην ομάδα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.