Eνημερωτική συνάντηση για την ένταξη στο σχέδιο πόλεως της περιοχής Τραχώνων και ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου στα γραφεία της ομάδας πολιτών για την προστασία των Τραχώνων (Δεληγιώργη, 93), πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «ένταξη στο σχέδιο πόλεως της περιοχής Τραχώνων και ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων».

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο νέος δήμαρχος Αλίμου κ. Α. Κονδύλης, εκ μέρους της ομάδας πολιτών οι, ιερέας π. Διονύσιος, Στ. Διαμαντής, Χρ. Αδαμόπουλος, Π. Παπαδημητρόπουλος και η αρχαιολόγος Α. Κεσίσογλου. Την ενημέρωση εκ μέρους της τεχνικής εταιρείας «ΠΟΛΙΣ Ο.Ε.» που έχει εκπονήσει την μελέτη της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Αλίμου έκανε ο κ. Ιωακείμ Σπανούδης. Εκ μέρους της ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ μίλησε η αρχαιολόγος κα Λιάνα Ψαρρή συνοδευόμενη από συνάδελφό της συντηρητή κ. Λάζαρο Βαλσάμη. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Μιχ. Λάζαρης.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκε η μελέτη του Γ.Π.Σ. όπως έχει παραδοθεί στον Δήμο Αλίμου, αναλύθηκε εκτενώς η υφιστάμενη κατάσταση καθώς και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα για την προστασία των αρχαίων μνημείων, η συνένωση των αρχαιολογικών χώρων των Τραχώνων και η προβολή τους, κυρίως με τη δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου, ο οποίος θα έχει αφετηρία το Μετρό Αλίμου και θα διακλαδώνεται, ενώ ενδιάμεσα θα τοποθετηθούν πινακίδες και θα μοιραστούν φυλλάδια.

Στόχος είναι να υπάρχει σύνδεση των κατοίκων και των τουριστών του Αλίμου με τα μοναδικής αξίας μνημεία, όπως το μυκηναϊκό εργαστήριο κατεργασίας λιναριού, το αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου και το βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων Θεοτόκου.

Η συμμετοχή του δήμου στο «πράσινο ταμείο» προστασίας, η προστασία του φυσικού πλούτου (ρέμα και δάσος Τραχώνων) και η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας σχετίζονται με την αναγκαιότητα να ξεκινήσουν όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την ένταξη στο σχέδιο πόλεως των εκτός σχεδίου πόλεως εκτάσεων (κτήμα Γερουλάνου και Τρουμπάρι). Συζητήθηκαν χρόνια χωροταξικά και κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής.

Ο κ. Κονδύλης άκουσε τις παρατηρήσεις και προτάσεις τόσο των πολιτών αλλά κυρίως των εκπροσώπων της ΚΣΤ΄ Εφορείας αρχαιοτήτων και του κ. Ι. Σπανούδη. Συμφώνησε για την αναγκαιότητα να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως όλες οι εκτός σχεδίου περιοχές του Δήμου με όρους και προϋποθέσεις που θα ευνοούν το περιβάλλον και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Δεσμεύτηκε ότι θα τις μελετήσει και θα είναι από τις πρώτες του προτεραιότητές του όταν θα αναλάβει την δημαρχία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.