Τούρκος παραπληγικός που ζούσε στη Βουλιαγμένη ο εγκέφαλος του καρτέλ της ηρωίνης
“Τον πο@@ο μας πήραν χαμπάρι… θα μας πιάσουν”. Αυτό το μήνυμα που βρέθηκε στο κινητό του 15χρονου γιου του 44χρονου εφοπλιστή, που φέρεται να έπαιζε κεντρικό ρόλο στο…
πολυδαίδαλο και διεθνές κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης από το Αφγανιστάν, στάθηκε η αιτία να συλληφθεί ο ανήλικος και σήμερα το απόγευμα να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Εισαγγελέα.
Μέσα στη βίλα της Φιλοθέης βρέθηκαν και συνελήφθησαν όχι μόνο η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή και κόρη γνωστού Έλληνα εμπόρου διαμαντιών, αλλά και η μητέρα της καθώς και από το δικό της κινητό, φέρεται να είχαν ‘φύγει” μηνύματα προς τα μέλη του κυκλώματος, ενώ παράλληλα φέρεται να έγιναν ακόμα και τηλεφωνήματα σε άτομα στο Αφγανιστάν και στο Ιράν.
Το ερώτημα που τίθεται όμως εκ νέου είναι το εξής: Η γυναίκα γνώριζε ότι από το κινητό της τηλέφωνο είχαν πραγματοποιηθεί συνεννοήσεις με το κύκλωμα ή τελούσε εν αγνοία των ενεργειών του πρώην γαμπρού της, ο οποίος δηλώνει εφοπλιστής με τέσσερα τάνκερ στο Ντουμπάι;
Τέλος το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ο οποίος είναι Τούρκος παραπληγικός και κινείται με ηλεκτρικό αμαξίδιο, διέμενε μόνιμα στην Ελλάδα και διήγαγε πολυτελή βίο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Βουλιαγμένη.
Ο άνθρωπος αυτός φέρεται από την έρευνα ως ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος και το πρόσωπο που συντόνιζε ολόκληρη την επιχείρηση μεταφοράς και διακίνησης της ηρωίνης από το Αφγανιστάν στο Ιράν και από εκεί με φορτηγά στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια επίσης με φορτηγά ή πλοία, στην Αθήνα, προκειμένου το ναρκωτικό να συσκευαστεί μέσα σε σάκους μαρμαρόσκονης και να “φύγει”, για Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία.
Η υπόθεση
Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, αναφερόμενος το μεσημέρι στα αποτελέσματα της μεγάλης κλίμακας επιχείρησης που έγινε χθες βράδυ σε Κορωπί και Φιλοθέη Αττικής και οδήγησε στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 443 πλαστικών συσκευασιών ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών.
Ο κ. Λαγκαδιάνος είπε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανδρών της δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.
Οι 11 συλληφθέντες -έξι Έλληνες, εκ των οποίων ένας ανήλικος, και πέντε Τούρκοι υπήκοοι- αναμένεται να οδηγηθούν υπό δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας στις 17:00 στα δικαστήρια Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.