ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ> ΤΟ 1967 Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (VIDEO&EIKONEΣ)





(ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΤΣΗ – sentragoal.gr)

Τράχωνες: Μια περιοχή ιστορική, με αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι έχει κατοικηθεί τουλάχιστον από τον 23ο αιώνα π.Χ.! ΑΟ Τραχώνων Αλίμου: Μια ομάδα που έχει κερδίσει τον σεβασμό στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο και σιγά σιγά αρχίζει να κερδίζει και την πανελλαδική αναγνώριση.

Αλλωστε μια… ματιά στη βαθμολογία του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής αρκεί ώστε ένας παρατηρητής της κατηγορίας απλά ν’ αναρωτηθεί τι εστί ο συγκεκριμένος σύλλογος που -παρότι νεοφώτιστος- οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας επί του παρόντος αφήσει πίσω του ύστερα από έξι αγωνιστικές Ιωνικό, Πανελευσινιακό και Προοδευτική (τα «βαριά» ονόματα). Το «Goal» σήμερα παρουσιάζει το… καμάρι των νοτίων προαστίων, το καμάρι του Αλίμου, της γενέτειρας, σημειωτέον, του ιστορικού και στρατηγού Θουκυδίδη (περίπου 460-398 π.Χ.).

Η πρώτη θέση με απολογισμό τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέρματα 12-3 διόλου τυχαία είναι. Αντίθετα πρόκειται για αποτέλεσμα άρτιας οργάνωσης μιας διοίκησης που πάνω απ’ όλα είναι οικογένεια. Ακριβώς εκεί βρίσκεται και το μυστικό της επιτυχίας των τελευταίων χρόνων που έχει καθιερώσει τον ΑΟ Τραχώνων ως υπόδειγμα ερασιτεχνικού σωματείου στον χώρο του αθηναϊκού ποδοσφαίρου τόσο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ανδρικής ομάδας όσο κι εκείνη των τμημάτων υποδομής. Το διοικητικό συμβούλιο των Τραχώνων αποτελείται από ανθρώπους της περιοχής, που ουσιαστικά είναι μία παρέα. Και το όραμά τους; Ο ΑΟΤ Αλίμου ν’ αποτελεί τον πόλο έλξης της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής, στόχος που έχει ήδη επιτευχθεί και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

Περισσότερα από 300 παιδιά αριθμεί η ακαδημία των Τραχώνων

Η καθιέρωση του «Θουκυδίδειου» τουρνουά

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον των 300 παιδιών πλαισιώνουν τις ακαδημίες ποδοσφαίρου με τους ανθρώπους της ομάδας να μη δίνουν βάση μόνο στις αρχές του αρχές του ποδοσφαίρου αλλά και στα ιδεώδη του αθλητισμού, τα οποία και διδάσκονται στα μικρά παιδιά από διπλωματούχους προπονητές?παιδαγωγούς. .
Οι Τράχωνες, άλλωστε, είναι η ομάδα που πριν από 14 χρόνια δημιούργησε το πρώτο τουρνουά υποδομών στην Αττική, το «Θουκυδίδειο», το οποίο σήμερα είναι και το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών σε όλη τη χώρα με συμμετοχή πλέον των 300 τμημάτων (!) και τη διεξαγωγή πλέον των 1.600 αγώνων κάθε σεζόν.
Η βαρύτητα που δίνεται στις ακαδημίες και στη σωστή δόμηση και λειτουργία αυτών είναι το μεγάλο παράσημο της διοίκησης, που ταυτόχρονα, όμως, τα καταφέρνει περίφημα και με την αντρική ομάδα, η οποία πέρυσι προβιβάστηκε (και φέτος αγωνίζεται) για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνικη. Κι αν συνεχίσει ανάλογα, ποιος ξέρει πού θα φτάσει το ταβάνι της.
Φωτογραφία ρετρό από την άνοδο στην Α’ Αθηνών το 1995

Η χούντα στέρησε τη Β’ Εθνική!

Το 1962 πήρε την επωνυμία του ο Αθλητικός Ομιλος Τραχώνων Αλίμου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1957 από κατοίκους της περιοχής ως Αθλητικός Ομιλος Αγίου Παντελεήμονος. Χρονολογία σταθμός για την ιστορία του συλλόγου είναι πάντως το 1967, όταν η χούντα του στέρησε την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Τότε οι Τράχωνες έδωσαν αγώνα μπαράζ για τον προβιβασμό από το τοπικό στη δεύτερη τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, ωστόσο παρότι κέρδισαν 3-1 ομάδα της Αττικής δεν πήραν το εισιτήριο της ανόδου. Ο λόγος; Το καθεστώς θεώρησε ότι στην περιοχή του Ανω Καλαμακίου υπήρχε μεγάλο ποσοστό αντιφρονούντων και αποφάσισε να «χαρίσει» την άνοδο στην ηττημένη! Η απόφαση αυτή προκάλεσε και τη διάλυση του ΑΟ Τραχώνων, που, όμως, επανιδρύθηκαν το 1974, πάλι με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής.

Το μείγμα του ρόστερ και η επιλογή Καλοπίτα

Οι Τράχωνες μπορεί να φιγουράρουν στην 1η θέση του 5ου ομίλου, ωστόσο οι άνθρωποί του συνεχίζουν να διατηρούν χαμηλούς τόνους, τονίζοντας πως ο στόχος που έχει τεθεί είναι η παραμονή. Οι αγωνιστικές επιλογές που έχουν γίνει, όμως, δίνουν τη δυνατότητα στους «κυανόλευκους» να πρωταγωνιστούν. Το ρόστερ (από τα μεσαία σε μπάτζετ της κατηγορίας) αποτελεί μείγμα ικανών έμπειρων παιχτών και ταλαντούχων, που προέρχονται από τις ακαδημίες.

Ο 36χρονος τεχνικός Ηλίας Καλοπίτας επιλέχτηκε αντί άλλων «βαριών» ονομάτων, λόγω του ήθους και φυσικά των γνώσεών του (αμφότερα τα κριτήρια μέτρησαν). Ο νεαρός προπονητής είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης ενώ κατέχει και το δίπλωμα UEFA A’. Μεταξύ άλλων υπήρξε βοηθός προπονητή σε Πανθρακικό, Ηλιούπολη, τεχνικός ηγέτης στην Κ-18 της Ξάνθης και πρώτος προπονητής στον Αθηναϊκό.

ΑΟ ΤΡΑΧΩΝΩΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1957
ΧΡΩΜΑΤΑ: Μπλε-άσπρο
ΕΔΡΑ: Α’ δημοτικό γήπεδο Αλίμου
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ηλίας Καλοπίτας (36 ετών)
ΒΟΗΘΟΣ: Νίκος Σχίζας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Tσίλης Βασίλης
Αντιπρόεδρος Α’: Μαυρίδης Γιάννης
Αντιπρόεδρος Β’: Δεσύπρης Μάνθος
Γεν. Γραμματέας: Δελεβάντε Μάριος
Ταμίας Α’: Αντωνίου Νεκτάριος
Ταμίας Β’: Αυγέρης Χρήστος
Γενικός Αρχηγός A’: Μουστάκης Κώστας
Γενικός Αρχηγός Β’: Χριστόπουλος Νίκος
Μέλη: Aλάσσας Κώστας, Ηλιόπουλος Τάσος, Ιακωβίδης Γιάννης, Κουρής Διαμαντής, Ξουράφης Φίλιππος, Παπασταμάτης Κώστας, Φειδάκης Θανάσης.

ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ

Γιάννης Χώνος Τ 33
Λαμιόν Λέτσο Τ 21
Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος Τ 18
Χρήστος Μαυρίδης Τ 15
Αλέξης Δάρρας Α 26
Κωνσταντίνος Κάρδαρης Α 21
Σταύρος Βουρλούμης Α 22
Χριστόφορος Γαβριήλ Α 23
Βαγγέλης Μπούκουρης Α 25
Γιώργος Σκόνδρας Α 22
Κώστας Ελευθεριάδης Α 20
Αρτέμιος Πάλιας Α 27
Βασίλης Τσάνης Α 17
Νίκος Κολλινιάτης Α 17
Γιώργος Μανωλιάδης Μ 28
Γιώργος Γούλας Μ 32
Γιώργος Καλλιπολίτης Μ 29
Δημήτρης Καραμέρης Μ 30
Φερνάντο Βραντάν Μ 33
Παναγιώτης Δρυμούσης Μ 27
Γιάννης Αθανασόπουλος Μ 25
Θεολόγος Τουγουντζόγλου Μ 20
Δημήτρης Νούλας Μ 18
Χαράλαμπος Κάιδος Ε 21
Νίκος Νικολάου Ε 25
Σταμάτης Σαπαλίδης Ε 23
Προκόπης Σαγανάς Ε 29
Γιώργος Σταθακόπουλος Ε 19
Αριστοτέλης Ζιόγκος Ε 17

http://youtu.be/oC-KOa9WNpk

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ> ΤΟ 1967 Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (VIDEO&EIKONEΣ)

  • 11/03/2016 at 9:05 μμ
    Permalink

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΔΗΚΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΟ 1967..ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…11-3-2016
    ΤΑΚΗΣ ΜΙΧ.ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ…

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.