Βίλη Σωτηροπούλου:”όταν σ’ έναν τόπο ο Πολιτισμός καταβαραθρώνεται ή γίνεται κτήμα ολιγαρχών, ο τόπος δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον”




Η μάστιγα της κρίσης που έχει οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στην κατάθλιψη, την αυτολύπηση και σ’ ένα βαθύ αίσθημα αδυναμίας, είναι εμφανής και στις γειτονιές μας. Αυξάνονται οι άνεργοι, νοικοκυριά κινδυνεύουν, σπίτια που χτίστηκαν με κόπο ολόκληρης ζωής απειλούνται, οι εστίες του πολιτισμού μαραζώνουν και σταδιακά εξαφανίζονται, φτωχαίνει υλικά, ηθικά και πνευματικά η καθημερινότητα όλων μας.

 Συμμετέχω στο ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι γιατί είναι μια Δημοτική Κίνηση ζωντανών και αγωνιστικών δυνάμεων που δε φοβούνται να υψώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν την ανατροπή αυτής της θλιβερής καθημερινότητας.

 Γιατί η Κίνηση αυτή κατανοεί το πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένες, η φτώχεια, η εγκατάλειψη και η παρακμή των Δήμων με την κεντρική πολιτική.

 Γιατί όταν σ’ έναν τόπο ο Πολιτισμός καταβαραθρώνεται ή γίνεται κτήμα ολιγαρχών, ο τόπος δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον.

 Γιατί αν η Κρίση είναι το ένα εμπόδιο για την καθίζηση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, το άλλο είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης.

 Γιατί η πολιτική βούληση στους ανθρώπους της Κίνησής μας είναι ισχυρή και δεν αδυνατίζει από άνωθεν παρεμβάσεις κι από συμφέροντα.

 Γιατί πιστεύω βαθειά ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ κάθε ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης οφείλει να δει την πραγματικότητα και κυρίως να πάρει θέση.

 Γιατί ο Δήμος Αλίμου έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει στο έπακρο τις πηγές και τους πόρους του προς όφελος του κάθε Δημότη, προς όφελος της κάθε γειτονιάς, αρκεί αυτός να είναι ο ξεκάθαρος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Διοίκησης.

 Στηρίζω την Ελένη Μπελιά, που μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες εκλέχτηκε, γιατί είναι ιδανική γι αυτή τη θέση καθώς συνδυάζει πολλές και διαφορετικές αρετές… Η πολύχρονη συμμετοχή της σ΄ αγώνες και διεκδικήσεις, η ικανότητα της να αντιμετωπίσει με θάρρος και χωρίς συμβιβασμούς τις προκλήσεις, η ηρεμία του χαρακτήρα της, η ικανότητα της να ηγείται αλλα και να έχει πνεύμα ομαδικότητας, ικανότητα που την κάνει αποδεκτή και αγαπητή από όλους, η καθαρότητα της σκέψης της, η εντιμότητα,το ήθος και η σεμνότητα της είναι μερικές από τις αρετές- εχέγγυα για τον τρόπο που μπορεί να ασκήσει την διοίκηση. Η βεβαιότητα μου ότι δεν ονειρεύεται να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε να αγκιστρωθεί στην εξουσία αλλά να δώσει τις δυνάμεις της για το συμφέρον όλων των πολιτών και ειδικά των πιο αδύναμων, είναι ένας ακόμη σπουδαίος λόγος που στηρίζω την Ελένη Μπελιά για Δήμαρχο Αλίμου.

Βίλη Σωτηροπούλου κατάγεται από την Αρκαδία και την Ηλεία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άνω Καλαμάκι. Σπούδασε Νομικά και Θέατρο στην Αθήνα & στο Παρίσι. Eίναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρική συγγραφέας. Ιδρύτρια της Ομάδας ‘Μπουφόνοι’, είναι από τους πρώτους που ξεκίνησαν το Θέατρο Δρόμου στη χώρα δίνοντας -μεταξύ άλλων- παραστάσεις πολιτικού θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης ενώ τέσσερα από τα θεατρικά έργα της έχουν εκδοθεί. Διδάσκει θέατρο σε Σχολές και Εργαστήρια και επι 15 χρόνια υπήρξε υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου Εφήβων Δήμου Αλίμου. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε προγράμματα για τις φυλακές και για το ΚΕΘΕΑ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.