Νέα Σμύρνη – Ο Ανδρέας Νεφελούδης στηρίζει ΣΤΡΟΦΗ και Παναγιώτη Πάντο




(blog.nsonline.gr)

Όταν το 2010 αναμίχθηκα ξανά με τα δημοτικά πράγματα της πόλης και ανέλαβα την ηγεσία της παράταξης «η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ αλλάΖΕΙ», διεκδικώντας την δημαρχία, το έκανα για να γίνει δυνατόν σε μια προοπτική να αλλάξει το βαλτωμένο πολιτικό σκηνικό της πόλης μας, για να ενεργοποιηθούν νέοι άνθρωποι, για μπουν δυναμικά στο προσκήνιο, από τότε, εκείνες τις μέρες των αρχών της μνημονιακής λαίλαπας, οι ιδέες της αριστεράς, της αλλαγής και της ανατροπής του φθαρμένου πολιτικού συστήματος που ήταν ο κύριος ένοχος για την κρίση που βιώνουμε.

Σε όλο το διάστημα της τρέχουσας δημοτικής θητείας, από την θέση της δημιουργικής, σταθερής αντιπολίτευσης, προσπαθήσαμε, εγώ και οι πολύτιμοι συνεργάτες μου, να δώσουμε το στίγμα μιας άλλης πολιτικής από αυτήν που ακολουθούσε, σε απόλυτη τότε συνεργασία, η δημοτική αρχή.

Πιστέψαμε και πιστεύουμε σε μια δημοτική αρχή που θα διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας, μια δημοτική εξουσία ανθρώπινη, με κύρια πλευρά της πολιτικής της την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, μια δημοτική αρχή που θα αντιστρατεύεται τις μνημονιακές πολιτικές σε τοπικό επίπεδο και θα δίνει νόημα στην αξία της συμμετοχής του πολίτη στα κοινά της πόλης. Αντιστρατευτήκαμε, στα φαραωνικά έργα που κοινά και οι δύο, σήμερα αντίπαλοι, υλοποιούσαν, αντιστρατευτήκαμε στις κοινές τους σπατάλες για κοστοβόρες και αχρείαστες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αντιπαλέψαμε την απουσία κάθε ανθρώπινης διάστασης στις πολιτικές που εφάρμοζαν, μέχρι πριν λίγο καιρό κοινά.
Θέλαμε να δούμε την πόλη μας διαφορετικά, μια πόλη δημιουργίας, μια πόλη ζωντανή, μια πόλη αλληλέγγυα, μια πόλη που ο κάτοικος πρώτα από είναι πολίτης και μετά χρήστης, ή πελάτης υπηρεσιών. Θέλαμε ο δήμος να είναι το «γυάλινο –διαφανές σπίτι του δημότη» και όχι ένα κέντρο περίεργων συναλλαγών.

Η πόλη μας σήμερα, πρέπει να απαλλαγεί από όλα τα καταστροφικά δεσμά που την ενώνουν με το κακό παρελθόν των δημοτικών αρχών που την διοίκησαν. Πρέπει να απαλλαγεί από τους «δεινόσαυρους» της πολιτικής, πρέπει να ανοίξει τον δρόμο σε νέες ιδέες, σε νέους ανθρώπους, στο διαφορετικό που δεν έχει ποτέ εκφραστεί πλειοψηφικά, να έρθει σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές, να ενισχύσει τις διεργασίες της ανατροπής τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, να μπει στο μεγάλο ρεύμα της αλλαγής.

Η Νέα Σμύρνη πρέπει λοιπόν, να γυρίσει σελίδα, να στρίψει το τιμόνι.

Οι δύο πρώην συνεργάτες, τώρα αντίπαλοι, είναι οι εκφραστές των ίδιων πολιτικών, των πολιτικών που έφεραν την πόλη μας σε αυτό το σημείο, γι αυτό και θεωρώ λαθεμένη την υποστήριξη του όποιου από τους δύο.

Το πρόβλημα δεν είναι πια η εμπλοκή του ενός από τους δύο σε γκρίζες υποθέσεις που δικαστικά δεν ολοκληρώθηκαν, αλλά το σύνολο της πολιτικής που άνοιξε τον δρόμο και επέτρεψε στο γκρίζο να κυριαρχήσει στην πόλη μας. Και το γκρίζο ήταν κοινό και γι αυτό πρέπει να αποδοκιμαστεί συνολικά.
Με την εμπειρία της μακρόχρονης εμπλοκής μου με την αυτοδιοίκηση, και τα τοπικά δημοτικά πράγματα, με το πάθος για την αλλαγή, την ανατροπή και την ανάγκη για το νέο, επιλέγω να υποστηρίξω την Στροφή στη Πόλη και για δήμαρχο τον Παναγιώτη Πάντο και να καλέσω όλους όσους είχαμε παλαιότερα συνεργαστεί να κάνουν το ίδιο.

Η ΣΤΡΟΦΗ στη Πόλη και ο Παναγιώτης Πάντος εκφράζουν την Νέα Σμύρνη που ποτέ δεν εκφράστηκε σε επίπεδο διοίκησης, τις δυνάμεις της δημιουργίας που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε, την αλληλεγγύη και την κοινωνική προστασία που ποτέ δεν δόθηκε απλόχερα, την συμμετοχική αντίληψη της διοίκησης που ποτέ δεν υπήρξε, το φως και την διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση σε αντίθεση με το γκρίζο του παλιού.

Όλοι μαζί λοιπόν, με την Στροφή και τον Παναγιώτη Πάντο, για την αλλαγή, για το νέο, για την δημιουργία και την ανατροπή τοπικά και πανελλαδικά.

6.4.2014
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ αλλάΖΕΙ»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.