Η Εναλλακτική Δράση υιοθέτησε την χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Όπως είναι γνωστό η Κεντρική οργανωτική επιτροπή της Διεθνούς καμπάνιας Letsdoit για την Ελλάδα (στην οποία συμμετέχουν και επίσημα δημόσιοι φορείς) πρότεινε στις συλλογικότητες και τους πολίτες με αφορμή την φετινή ημέρα Letsdoit που ορίστηκε η 6η Απριλίου, όχι μόνο να καθαρίσουν αλλά να υιοθετήσουν δημόσιους χώρους (πάρκα, παραλίες, δάση, λίμνες, ποτάμια, ελεύθερους χώρους, κ.α.) και να τους φροντίζουν με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις για όλο το χρόνο.

Το Δ.Σ της Εναλλακτική Δράση ανταποκρινόμενη το κάλεσμα αυτό αποφάσισε να συμμετέχει για τρίτη συνεχής χρονιά, όσο δηλαδή υπάρχει στην Ελλάδα το Letsdoit και να υιοθετήσει την χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ και αρχίζοντας από 6 Απριλίου με εθελοντικό καθαρισμό μιας παραλίας της χερσονήσου να συνεχίσει τις δραστηριότητες για όλο το χρόνο.

Η εμπειρία που είχαμε τα μέλη και η φίλοι του συλλόγου που πήραμε μέρος τον καθαρισμό ήταν μοναδική. Όσοι πήγαμε για πρώτη φορά εκεί μείναμε έκπληκτοι μπροστά στο φυσικό πλούτο που αντικρίσαμε. Πλούσια βλάστηση πολύχρωμα αγριολούλουδα, ζωντανό δάσος και γραφικότατες παραλίες, σε μια από τις οποίες κάναμε εθελοντικό καθαρισμό καθώς και καλοδιατηρημένα μονοπάτια μέσα στη βλάστηση και παράλληλα με την ακτή συνθέτουν πραγματικό εντυπωσιακό ζωγραφικό πίνακα φτιαγμένο από την ίδια την φύση, με τα καταπληκτικά χρώματα που μόνο αυτή διαθέτει. (Μια μικρή γεύση μπορείτε να πάρετε από τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε).

Βεβαία η παραλία που καθαρίσαμε είχε πάρα πολλά σκουπίδια και γεμίσαμε πολλές σακούλες από αυτές διέθετε ο Δήμος μας και μας έφερε με προθυμία ο πρόεδρος των υπαλλήλων του δήμου και φίλος της Εναλλακτική Δράση, Γιάννης Παναγόπουλος.

 

Στη διάρκειας του καθαρισμού όπως και την πεζοπορία που κάναμε επιστρέφοντας και μεταφέροντας σκουπίδια οι εθελοντές συζητούσαμε πως θα συνεχίσουμε της δράσεις στη χερσόνησο και πέσανε πολλές ιδέες. Άλλοι λέγανε να οργανώσουμε πεζοπορικές διαδρομές στα εξαίρετα και εύκολα προσβάσιμα μονοπάτια, άλλοι να κάνουμε φωτογραφικό σαφάρι την χερσόνησο, άλλοι να κάνουμε ποιητικές βραδιές με φακό σε διάφορες παραλίες της χερσονήσου, άλλοι να κάνουμε μουσικές βραδιές με κιθάρες ή άλλα μουσικά όργανα, χωρίς πρόσθετο ήχο, άλλοι οικοξεναγήση με παράλληλη ξενάγηση στις αρχαιότητες της χερσονήσου κ.α. Όλοι όμως συμφωνήσαμε ότι κάθε δράση μας θα συνδυάζεται με καθαρισμό.

Τέλος ακούσθηκε και η πρόταση να δημιουργηθεί μια ανοιχτή επιτροπή αυτοδιαχείρισης της χερσονήσου με συμμετοχή της Εναλλακτική Δράση των χειμερινών κολυμβητών του Συλλόγου εργαζομένων στο ΠΙΚΠΑ του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και όποιων άλλων συλλογικοτήτων, ή πολιτών επιθυμούν.

Όλα αυτά βεβαία είναι σκέψεις που θα συζητηθούν στο επόμενο συμβούλιο της Εναλλακτική Δράση. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η υιοθεσία της χερσονήσου ξεκίνησε και οι επόμενες δράσεις προτείνεται να είναι το Σάββατο 10 Μαΐου πεζοπορία συνδυασμένη με εθελοντικό καθαρισμό και πικ-νικ, η μεθεπόμενη στις 5 Ιουλίου, Ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Για όλη αυτή την προσπάθεια ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην αντιπρόεδρο της Εναλλακτική Δράση Ελισάβετ Δεμίρη που αφιέρωσε πολύ χρόνο για να σχεδιάσει και να προετοιμάσει την αυτή την εθελοντική δράση.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.