Επίσκεψη Γερακιού στο Ασκληπιείο Βούλας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη πραγματοποίησε η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κα Τζούλια Γερακιού με τον Αν. Διοικητή του Ασκληπιείου Νοσοκομείου κο Σταύρο Μονεμβασιώτη, στα Γραφεία της Διοίκησης του Ασκληπιείου Νοσοκομείου, στη Βούλα.
Η κα Γερακιού αφού μετέφερε την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κου Σπ. Πανά, συνεχάρη τη Διοίκηση του Ασκληπιείου για τις προσπάθειες που καταβάλλει, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, από το νοσοκομείο προς όλους τους πολίτες, αλλά και να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία του, ειδικότερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα.
Με αφορμή την πρόσφατη διαμαρτυρία των εργαζομένων του νοσοκομείου για την πιθανότητα απολύσεων και ειδικότερα των οδηγών, ακολούθησε σχετική ενημέρωση από τον κο Μονεμβασιώτη, ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους της προαναφερόμενης ειδικότητας καθώς και τη διαβεβαίωση του αρμόδιου υπουργείου, ότι η εργασία είναι εξασφαλισμένη και ότι εντός του μήνα οι οδηγοί θα ενταχθούν στο ΕΚΑΒ και στη συνέχεια θα κατανεμηθούν στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Σημείωσε τις αξιόλογες προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου αλλά και το επίπεδο τεχνογνωσίας και επιστημονικής κατάρτισης που το χαρακτηρίζει, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς καμία υποβάθμιση στην παροχή υπηρεσιών υγείας, λόγω των γενικότερων προβλημάτων στον τομέα της οικονομίας της χώρας.
Η κα Γερακιού ανέφερε ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και προγράμματα απασχόλησης που είναι δυνατό να υποστηρίξουν νέες θέσεις εργασίας αλλά και την ακόμα καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου, σημείο που συμφώνησαν και οι δύο συνομιλητές. Ο Αν. Διοικητής του νοσοκομείου αναφέρθηκε στην πρόσφατη υλοποίηση προγράμματος όπου εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιηθήκαν εξήντα τρείς (63) εργαζόμενοι του νοσοκομείου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αυξάνοντας τις δεξιότητές τους και την υπηρεσιακή προσφορά τους στο χώρο. Συνέχισε, τονίζοντας την άριστη συνεργασία που έχει η Διοίκηση του Νοσοκομείου με τους όμορους δήμους ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου και εδρεύει το νοσοκομείο, λέγοντας ότι «ο Δήμος ήταν πάντα δίπλα μας, σε ότι ζητούσαμε δημιουργώντας μια σχέση εποικοδομητική αλλά και σημαντικής αρωγής. Σας ευχαριστούμε για αυτό και ελπίζουμε όποια και αν είναι η νέα δημοτική αρχή να συνεχίσει αυτή η συνεργασία, καθώς από το αποτέλεσμά της ωφελούνται όλοι οι πολίτες στον πιο ευαίσθητο τομέα, τον τομέα της υγείας!» Η κα Γερακιού δήλωσε ότι είτε στα πλαίσια της νέας δημοτικής αρχής είτε ως επαγγελματίας του χώρου της υγείας – φαρμακοποιός – θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστεί η Διοίκηση του νοσοκομείου και θα καταβάλλει τα μέγιστα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών στον ανεκτίμητο τομέα της υγείας. Τέλος, συμφώνησαν και οι δύο συνομιλητές για την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου, για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της στενής συνεργασίας της με τους φορείς και τα ιδρύματα της δημόσιας υγείας αλλά και την ανάγκη τόνωσης της υπέρτατης αξίας και σημασίας της αιμοδοσίας, με κοινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες ενημέρωσης και συμμετοχής πολιτών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.