Eλένη Μπελιά:”Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας για τον Άλιμο”




 

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, η εκδήλωση- παρουσίαση των προγραμματικών μας προτάσεων και του μεγαλύτερου μέρους του ψηφοδελτίου νίκης του “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”, πήρε το χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής! Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και την Τετάρτη 2 Απριλίου, στο κατάμεστο θέατρο “Κάρολος Κουν” ήταν όλες και όλοι τους εκεί: πολίτες κάθε ηλικίας και από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, δημότες που αγωνιστήκαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια, κάτοικοι του Αλίμου που μας συνδέει το κοινό όραμα για “Δήμο δίπλα στους ανθρώπους, πόλη μέσα στη ζωή”, όπως είναι και το κεντρικό μας σύνθημα για τις εκλογές του Μαΐου.

Η επικεφαλής του Συνδυασμού μας, υποψήφια δήμαρχος Αλίμου, Ελένη Μπελιά, εν μέσω θερμού χειροκροτήματος, τόνισε ότι “διεκδικούμε μαζί με τους κατοίκους μια νέα μέρα για τον Άλιμο”. Παρουσιάζοντας τους άξονες του προγράμματός μας, προτάσεις που καταθέτουμε στους δημότες και που διαμορφώσαμε στους κοινούς αγώνες όλου το προηγούμενου διαστήματος, επεσήμανε ότι δεν υποσχόμαστε ‘θαύματα’ αλλά δεσμευόμαστε ότι “θα θέσουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες με βάση τις ανάγκες των πολλών” και με στόχο “το κοινό συμφέρον όλης της πόλης.”

Το ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής!

Η Ελένη Μπελιά αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, έπειτα από τριάμισι χρόνια Μνημονίου, και στην αποκαρδιωτική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης, έπειτα από τον “Καλλικράτη” και σημείωσε ότι “την ώρα που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες οι οποίες θα καλύπτουν τις σημερινές, κατεπείγουσες ανάγκες, ο Δήμος μας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί ακόμα και στα βασικά”. Μίλησε επίσης για τις ευθύνες που φέρουν οι σημερινοί δήθεν “ανεξάρτητοι” υποψήφιοι και υπογράμμισε: “Ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε σελίδα. Ήρθε η ώρα να αποδώσουμε τις πολιτικές ευθύνες που αντιστοιχούν στη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις που αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα το έγκλημα”.
Το μεγαλύτερο μέρος της μεστής ομιλίας της ήταν επικεντρωμένο στις προτεραιότητες του «ΆΝΩ ΚΑΤΩ» για την επόμενη πενταετία του Δήμου μας. Όπως τόνισε η ίδια, δύο είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων μας: η πολιτική βούληση και η σωστή οικονομική διαχείριση με όρους διαφάνειας.

Οι προτεραιότητές μας, όπως τις παρουσίασε η επικεφαλής μας:

Κοινωνική Αλληλεγγύη και Υγεία, με δημιουργία Δημοτικού Πολυϊατρείου και δομών αλληλεγγύης όπως το κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο.
Δημοκρατία και συμμετοχή των πολιτών με συνελεύσεις γειτονιάς, τοπικά δημοψηφίσματα, διαβουλεύσεις φορέων και συλλογικοτήτων, εφαρμογή συμμετοχικού προϋπολογισμού.
Διεκδίκηση θεσμικών αλλαγών και απλής αναλογικής
Η προστασία των Εργαζόμενων του Δήμου μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων και την αναβάθμιση της λειτουργίας της πόλης.
Προστασία των δημόσιων χώρων με έμφαση το πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού, το κτήμα Γερουλάνου που θα γίνει Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο, την υπεράσπιση του Λόφου Πανί και του Οικοπέδου Ρώμα.
Προστασία του Παραλιακού Μετώπου ως αιχμή των αγώνων του επόμενου διαστήματος.
Πολιτισμός με αξιοποίηση των δημοτικών χώρων, όπως το θέατρο Κάρολος Κουν, για τη στήριξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας.
Αθλητισμός με αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και προώθηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, σε άμεση επικοινωνία με τη σχολική κοινότητα και συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους.
Παιδεία με κάλυψη των αναγκών σε δημοτικά σχολεία (πρώτη προτεραιότητα στον λεγόμενο παλαιό Άλιμο) και νηπιαγωγεία και σε διδακτήρια για το ΕΠΑΛ και το Μουσικό Σχολείο. Διάσωση του 8ου Δημοτικού και ένταξη όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς με κατάργηση των τροφείων- διδάκτρων.
Απορρίμματα με σταδιακή εφαρμογή σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.
Συγκοινωνίες με επανασχεδιασμό της γραμμής σύνδεσης λεωφορείων με το Μετρό και ενθάρρυνση των ΜΜΜ και του ποδηλάτου.

karolos koun
Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο κατάμεστο Κάρολος Κουν. Η Ελένη Μπελιά ρίχνει μια τελευταία ματιά στην ομιλία της και ο Δημήτρης Κλαυδιανός ετοιμάζεται να ανοίξει την εκδήλωση!

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που με την παρουσία τους μας έδωσαν δύναμη για τη δύσκολη αλλά ελπίζουμε νικηφόρα εκλογική μάχη. Ανάμεσα στους εκλεκτούς παρευρισκόμενους ήταν οι συντοπίτες μας Ν. Χουντής, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Βαλαβάνη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, που απηύθυναν χαιρετισμό, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καφαντάρη και Δημ. Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Αργυρούπολης- Ελληνικού, Χρ. Κορτζίδης και ο γνωστός σε όλους τους Αλιμιώτες από την πολύχρονη, συνεπή αυτοδιοικητική του παρουσία, Αριστείδης Θωμόπουλος. Επίσης παραβρέθηκαν οι Γ. Μαυριτσάκης (θεατρικός συγγραφέας), Αγγ. Μαυρόπουλος (δημοσιογράφος Deutsche Welle), Κ. Γαβρόγλου (καθηγητής πανεπιστημίου), Ντίνος Μίτσης (δημοσιογράφος «Ριζοσπάστη», διευθ. «AthensNews»), Ι. Σταυρουλιδάκης (απολυμένος σχολικός φύλακας του Δήμου μας), Αλ. Καρύδη και Αλ. Βαριπάτη (Σύλλογος “Μυρτιδιώτισσα”), Βασ. Κοιλάκου (Σύλλογος “Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος”), Ν. Μανταδάκης (Ναύαρχος Πολεμικού Ναυτικού), Άκης Μπαδογιάννης και Κ. Παπαγκίκα (Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού), Βασ. Τζαφάς (μέλος Διοίκησης ΟΛΜΕ), κ. Δημητράτος (δημοτικός σύμβουλος Αλίμου). Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο υπ. δήμαρχος Γλυφάδας, Άρης Ταστάνης και ο συντονιστής της οργάνωσης Αλίμου των ΑΝΕΛ, Γιώργος Καμπούρης ενώ η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία λόγω του βεβαρημένου προγράμματός της δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας, μας απέστειλε χαιρετισμό νίκης αναφέροντας ότι “οι αυτοδιοικητικές κάλπες τον Μάιο θα φέρουν πραγματικά την άνοιξη στην Αυτοδιοίκηση ειδικά, και στον τόπο μας γενικότερα.”

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.