3ο Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος Δρόμος στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων (Αττικής) “ΕΥΚΛΗΣ”, με την υποστήριξη των: α) Ο.Ν.Α. Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης β) Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου γ) Κ.Α.Π.ΠΑ. Τομέα Αθλητισμού Δήμου Γλυφάδας, δ) Δήμου Ηλιούπολης, ε) ΟΠΑΠ Δήμου Αγίου Δημητρίου, στ) Δήμου Βάρης-Βούλας – Βουλιαγμένης και υπό την Αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων (ΕΟΛΣΜΑ-Υ), προκηρύσσει τον 3ο Μητροπολιτικό Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21,1χλμ, τον αγώνα δρόμου 5χλμ, τον αγώνα δρόμου 10,5χλμ και τον αγώνα δρόμου 2χλμ για παιδιά.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 10:00 π.μ. στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Oι εγγραφές θα ανοίξουν το Σάββατο 1 Μαρτίου και θα κλείσουν την Τρίτη 1η Απριλίου 2014.

Σκοπός των Αγώνων είναι η ανάδειξη της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού καθώς επίσης της διατήρησης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Ημ. διεξαγωγής: Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Χώρος πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου, είσοδος από Παραλιακή Ποσειδώνος, έναντι του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά.
Απόσταση αγώνων: 21,1χλμ, 5χλμ, 10,5χλμ και 2χλμ για παιδιά

Ώρα εκκίνησης:
Α) Στις 09:40 η εκκίνηση του αγώνα των 2χλμ για παιδιά
Β) Στις 10:00 ταυτόχρονη εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου 21,1χλμ, του δρόμου
10,5χλμ και του δυναμικού βαδίσματος 10χλμ
Γ) Στις 10:10 η εκκίνηση του αγώνα των 5χλμ

Περιγραφή διαδρομής: 10,5 και 21,1χλμ (με κόκκινη γραμμή)

Από το σημείο εκκίνησης, στο κέντρο της νοτιοδυτικής πλευράς του Αεροδρομίου κοντά στην πεζογέφυρα, διασχίζουμε κάθετα προς βορειοανατολικά και στο βορειοανατολικό κέντρο του αεροδρομίου περνάμε τις γραμμές του τραμ στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου και μέσω του νότιου κεντρικού αεροδιαδρόμου φθάνουμε μέχρι το Γκολφ της Γλυφάδας (στην άκρη των διαδρόμων απογειώσεων/προσγειώσεων) και επιστρέφουμε από τον βόρειο αεροδιάδρομο. Περνάμε στη δυτική πλευρά και μέσω των βοηθητικών δρόμων της βορειοδυτικής πλευράς κάνουμε μια πλήρη περιστροφή, οπότε τελειώνει ο Αγώνας Δρόμου 10,5χλμ και συνεχίζει ο Ημιμαραθώνιος με άλλον έναν πλήρη ίδιο κύκλο.
Η διαδρομή στην αρχή έχει μία ανεπαίσθητη κλίση ανηφόρας για περίπου 400μ, μετά συνεχίζει για 7χλμ επίπεδη, στο 8–9χλμ υπάρχει ελαφριά κλίση κατηφόρας για 600μ περίπου ενώ η υπόλοιπη διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη έως και τον τερματισμό.

Περιγραφή διαδρομής: 5χλμ (με κίτρινη γραμμή)
Από το σημείο εκκίνησης στο κέντρο της δυτικής πλευράς του Αεροδρομίου κοντά στην πεζογέφυρα διασχίζουμε κάθετα προς βορειοανατολικά και στο βορειοανατολικό κέντρο του αεροδρομίου κλείνουμε έναν πλήρη κύκλο των 5χλμ.

Σημείωση: Η διαδρομή είναι πλήρως προστατευόμενη από οχήματα, είναι μετρημένη και καθ’ όλο το μήκος της θα υπάρχει σήμανση και φύλαξη.
Η διαδρομή εκτιμάται ότι είναι εύκολη.

Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στο 3,5χλμ,στο7οχλμκαιστο 10,5χλμ (και στα ίδια σημεία στο δεύτερο κύκλο για τα 21,1χλμ).

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο 21,1χλμ, τα 10,5χλμ και τα 5χλμ θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι. Τα επίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τους αγώνες, ενώ θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί προσφάτως από ιατρό. Για αθλητές κάτω των 18 ετών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών: Η διανομή των αριθμών θα ξεκινήσει την Παρασκευή 4 Απριλίου 2013 τις ώρες 16:00-19:00 έξω από το Κυλικείο του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά (αριστερά της κεντρικής εισόδου), θα συνεχιστεί το Σάββατο 5 Απριλίου από 10:00 μέχρι 14:30, επίσης έξω από το Κυλικείο του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Απριλίου από τις 07:30 έως τις 09:30 στη γραμματεία στον χώρο της εκκίνησης.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν:

(α) τα 5χλμ σε 50 λεπτά
(β) τα 10,5χλμ σε 1 ώρα και 45 λεπτά
(γ) τα 21,1χλμ σε 3 ώρες και
(δ) το Δυναμικό Βάδην (10χλμ) σε 2 ώρες και 30 λεπτά
Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης των 5χλμ, 10,5χλμ και Ημιμαραθωνίου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Δίπλωμα και μετάλλιο.
Οι εταιρίες asics και sunik θα διαθέτουν δώρα στους νικητές.
Το εργομετρικό κέντρο myathlete θα κληρώσει 3 εργομετρικές εξετάσεις.
Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν 30 λεπτά μετά το πέρας του κάθε αγώνα.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για όλες τις αποστάσεις (5χλμ, 10χλμ και 21,1χλμ ), είναι 6€.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των αγώνων, ενώ το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Αναμνηστικό μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα, νερά, φρούτα, αριθμό δρομέα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip.

Μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την ενίσχυση κοινωνικών ιδρυμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής – Τρόπος εξόφλησης εγγραφής:

ΒΗΜΑ 1ο: Κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων ‘’ΕΥΚΛΗΣ’’ 6 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς στο αριθμό :GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052

ΒΗΜΑ 2ο Οι αθλητές δηλώνουν τη συμμετοχή τους μέσα από τη φόρμα που έχει ετοιμάσει ο σύλλογος στο Διαδίκτυο στην οποία αναγράφονται υποχρεωτικά, το όνομα, το επώνυμο, και ο αριθμός της κατάθεσης.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στο link: http://bit.ly/1c46ySb

Μετά τον σχετικό έλεγχο θα υπάρξει απάντηση από τον χειριστή του λογαριασμού του αγώνα.

Προσοχή, υπάρχει συνολικό όριο 1.500 θέσεων συμμετοχής για όλες τις αποστάσεις.

ΒΗΜΑ 3ο: Τις ορισμένες ημέρες και ώρες οι δρομείς που έχουν δηλωθεί καλούνται να παραλάβουν, με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον φάκελο συμμετοχής τους.

Παράλληλοι αγώνες:Αγώνας 2χλμ για παιδιά
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα.
Εγγραφές για τον αγώνα των 2χλμ για τα παιδιά μπορεί να γίνουν και την ημέρα του αγώνα μέχρι τις 09:20 ή με την αυτοπρόσωπη δήλωση συμμετοχής του γονέα στα γραφεία του Α.Ο. Αργυρούπολης, καθημερινά από Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-21:00 στη γραμματεία του Κολυμβητηρίου, Τριπόλεως 6 & Λεωφ. Κύπρου, Αργυρούπολη, τηλ. 210 9600639 κυρία Μαρία Καζάκη.

Η εκκίνηση του αγώνα των 2χλμ θα γίνει στις 09:40.

Εθελοντές :
Για την επιτυχία των αγώνων ο ΕΥΚΛΗΣ χρειάζεται αρκετούς εθελοντές οι οποίοι θα συνδράμουν καθοριστικά στην όλη προσπάθεια την ημέρα του αγώνα. Όσοι προσφερθούν θα έχουν όλες τις παροχές (μετάλλιο, δίπλωμα κ.λπ.). Οι εθελοντές μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή με ειδική φόρμα, e-mail ή τηλεφωνικώς.

Πρόσκληση – έκκληση : Ο Σύλλογος, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποφάσισε να συλλέξει και να προμηθευτεί τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους απόρους και ανέργους τα οποία θα διανείμει στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων που στηρίζουν τον αγώνα μας. Στο πνεύμα αυτό καλούμε όσους δρομείς το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την προσπάθεια και μπορούν, να φέρουν τρόφιμα και να τα εναποθέσουν, την ημέρα του αγώνα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στη γραμματεία στο χώρο της εκκίνησης.

Σημείωση: Οι αγώνες για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. Εκλογές) μπορεί να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Πληροφορίες: www.efklis.gr

Τηλ. 6944512088 κ. Παύλος Λέκκας, Πρόεδρος ΕΥΚΛΗ (ώρες επικοινωνίας καθημερινά 11.00-14.00 και 18.00-20.00
6944330451 κ. Γιάννης Περαντωνάκης, Ταμίας ΕΥΚΛΗ (ώρες επικοινωνίας καθημερινά 10.00-15.00)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.