Συνέντευξη «εφ’ όλης της ύλης» του Δημάρχου Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σύντομος απολογισμός της θητείας της δημοτικής αρχής, καθώς και η ενημέρωση σε σημαντικά θέματα όπως η οριστική διευθέτηση του νέου κοιμητηρίου με το νόμο 3742/14, η αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου για τη νομιμότητα της διαδικασίας πώλησης των οικοπέδων Παπαδημητρίου καθώς και η αθώωση του σχετικά με την ΕΥΔΑΠ ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης χθες ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης.
Στον απολογισμό της θητείας της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Γλυφάδας αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που έχουν υλοποιηθεί αλλά και σε αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη είτε αυτά χρηματοδοτούνται από το Δήμο και την Περιφέρεια, είτε από δωρεές, και συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Έργα οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, ανάπλασης και κατασκευής πολυχώρων ψυχαγωγίας και πρασίνου, ανακατασκευής και δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις κοινωνικές δομές του Δήμου οι οποίες εξυπηρετούν σήμερα περισσότερες από 850 οικογένειες με φάρμακα, τρόφιμα, καθημερινά γεύματα καθώς και το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας το οποίο παρακολουθούν περισσότεροι από 80 μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου. «Ως Δημοτική αρχή νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς οι υποσχέσεις που δώσαμε στους κατοίκους της πόλης κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο τηρήθηκαν στο ακέραιο παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία» τόνισε ο Δήμαρχος, κλείνοντας τον απολογισμό.
Σχετικά με την οριστική διευθέτηση της χωροθέτησης του νέου Κοιμητηρίου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε θερμά όλους, τους προηγούμενους Δημάρχους ονομαστικά αλλά και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τη στήριξη που παρείχαν στον αγώνα της δημοτικής αρχής για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού με κοινωνικές διαστάσεις προβλήματος. Δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός κοιμητηρίου οικολογικού σε ένα περιβάλλον υψηλής και χαμηλής βλάστησης. Για την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου αναγνώρισε τη συμβολή των μελών του δημοτικού Συμβουλίου στην δημιουργία χώρων πρασίνου για τις επόμενες γενιές.

 Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης ανέφερε ότι νιώθει δικαιωμένος μετά την αθωωτική απόφαση σχετικά με το θέμα της ΕΥΔΑΠ- αφού ο συνεργός και ο μηνυτής παραπέμφθηκαν από το δικαστήριο για ψευδομαρτυρία και ηθική αυτουργία – παρά τις προσπάθειες αυτών που επιδίωκαν το αντίθετο για ίδιον όφελος ενόψει εκλογών και ζήτησε την αποκατάσταση της αλήθειας από τον τοπικό τύπο. Επίσης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο Δήμο γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χωρίς τη δική τους συμβολή δεν θα είχαμε διοικήσει το Δήμο με απόλυτη Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα. «Σήμερα ο Δήμος μας έχει πλέον των 12 εκατ. Ευρώ στο ταμείο του, έχοντας μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα, αυξήσει τα έσοδα, χωρίς οφειλές προς τρίτους και το σημαντικότερο έχοντας παράξει σημαντικό έργο προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.