Μοίρασαν κάδους κομποστοποίησης στον Άγιο Δημήτριο
 

Το Σάββατο 8 Μαρτίου παραδόθηκαν οι κάδοι κομποστοποίησης στους δικαιούχους της δεύτερης φάσης. Το πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Αγίου Δημητρίου έχει ξεκινήσει πιλοτικά εδώ και ένα χρόνο (πρώτη φάση).

Οι κάδοι της δεύτερης φάσης είναι δυο ειδών: κήπου και μπαλκονιού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 150 δικαιούχοι. Η διανομή έγινε στο χώρο του Δημοτικού Λαχανόκηπου, παρουσία της Αντιδημάρχου Προστασίας Περιβάλλοντος&Ποιότητας Ζωής Αικατερίνης Ασημακοπούλου.
Πριν τη διανομή είχε προηγηθεί ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία προσκλήθηκαν όλοι οι δικαιούχοι, τόσο της πρώτης, όσο και της δεύτερης φάσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό θέατρο, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Τα θέματα της εκδήλωσης ήταν “Οικιακή Κομποστοποίηση:από τη θεωρία στην πράξη” με ομιλήτρια την κα. Χριστίνα Χρόνη, Γεωπόνο Περιβαλλοντολόγο M.Sc. καθώς και “Τρόφιμα στα σκουπίδια: ένα περιβαλλοντικό και ηθικό “σκάνδαλο””, με ομιλήτρια την κα Κάτια Λαζαρίδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι θα υπάρχει ομάδα υποστήριξης του προγράμματος Οικιακής Κομποστοποίησης από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το οποίο εκπονεί για λογαριασμό του Δήμου μας έργο με αντικείμενο “Αναβάθμιση & Βελτιστοποίηση της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων”.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.