H Mαρία Ανδρούτσου για τον τραυματισμό του Χριστόδουλου Ευθυμίου




ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την Παρασκευή 28/2/2014, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου συγκεντρωμένοι σχολικοί φύλακες και καθηγητές που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα διαδήλωναν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα που συρρικνώνουν δραματικά τα εργασιακά τους δικαιώματα, είχαμε ένα ακόμα περιστατικό ωμής και ανελέητης βίας.
Μεταξύ των θυμάτων της νέας αυτής επίδειξης δύναμης από τα σώματα καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων, ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου μας, Χριστόδουλος Ευθυμίου, που ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων του μνημονίου και της τρόικας.
Η συστηματική πλέον εκδήλωση ακραίας βίας σε κάθε περίπτωση κινητοποίησης των εργαζομένων, που μοναδικό σκοπό έχει να τρομοκρατήσει, να αποτρέψει και να καταστείλει κάθε έκφραση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης εκ μέρους τους, δεν μπορεί να αποτελεί μέθοδο πειθούς για την αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών.
Τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα καταδικαστέες από όλους μας, αφού υποβαθμίζουν τη δημοκρατία και φαλκιδεύουν το διάλογο.
Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική της βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα και ότι η επιστράτευση των ΜΑΤ σε κάθε έκφραση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, απλά επιτείνει αυτή τη δυσαρμονία και δεν οδηγεί πουθενά.-

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.