Επίσκεψη Ταστάνη στα αστυνομικά τμήματα της Γλυφάδας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στα πλαίσια επαφών με θεσμικούς παράγοντες του Δήμου μας για την καταγραφή και την ενημέρωση των προβλημάτων της πόλης μας, την Πέμπτη 20 Μαρτίου, αντιπροσωπεία της Δημοτικής μας Παράταξης αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Ταστάνη, και τα στελέχη της παράταξης Αχιλλέα Καλλιντεράκη, Νίκο Κωστάκη και Δήμο Σπυρόπουλο επισκέφθηκε το:Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Α΄ (στην οδό Δούσμανη) και Β΄ (στην οδό Βορείου Ηπείρου) Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Γλυφάδας και συνομίλησε με τους επικεφαλής τους για τα θέματα που αφορούν την Αστυνομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίζει η Αστυνομία στην πόλη μας, οι τρόποι παρέμβασης τους, καθώς και η συνδρομή που μπορεί να παρέχει η Δημοτική Αρχή στο έργο της Αστυνομίας και αντίστροφα.

Επίσης, συζητήθηκαν οι σχέσεις και οι ρόλοι που πρέπει να διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Αστυνομία ως Δημόσια Υπηρεσία σε μια συντεταγμένη κοινωνία, καθώς επίσης τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην πόλη μας, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην Αστυνομία, όπως ο έλεγχος της στάθμευσης, η τήρηση κανόνων τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, οι περιβαλλοντικές και πολεοδομικές παραβάσεις και η αντιμετώπιση θεμάτων διοικητικής μορφής.

Ταυτόχρονα, οι επικεφαλής των Τμημάτων ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία μας, για τα αυξανόμενα περιστατικά διακίνησης ναρκωτικών ουσιών ειδικά στις μικρές ηλικίες, καθώς και για τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν από το βάθεμα της κρίσης στην πόλη μας, με την κατακόρυφη αύξηση της μικροεγκληματικότητας και των συλλήψεων μικροοφειλετών του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών ταμείων.

Επισημάνθηκε, ότι το έργο της Αστυνομίας έχει δυσχεράνει λόγω της χαμηλής στελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων, καθώς επίσης και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή π.χ. περιπολικά, είδη γραφικής ύλης και υγιεινής όπως και της ελλιπούς χρηματοδότησης σε λειτουργικά έξοδα. Από την πλευρά της αντιπροσωπείας της παράταξής μας τονίστηκε το σοβαρό θέμα των χώρων προσωρινής κράτησης, που έχουν μετατραπεί, και στα δύο Αστυνομικά Τμήματα, σε φυλακές μακροχρόνιας κράτησης μεταναστών, δημιουργώντας έτσι απαράδεκτες συνθήκες, οι οποίες αποτελούν υγειονομικές βόμβες για τους ίδιους τους κρατούμενους αλλά και για τα αστυνομικά όργανα.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της εμφάνισης φασιστικών συμμοριών στην πόλη μας και εκφράστηκε η ανησυχία της παράταξής μας για τη δράση τους. Τονίστηκε η αναγκαιότητα επαγρύπνησης της Αστυνομίας για την τήρηση των νόμων για την ομαλή λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών στην πόλη μας. Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και δόθηκαν αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για διαρκή επικοινωνία προς επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας.

 Μαρτίου 2014 Μαζί ανατρέπουμε! / Μαζί δημιουργούμε!

 

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα (δίπλα στα ΕΛΤΑ)

τηλ. 210.96.24.294

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.