Δημοτική Βιβλιοθήκη: Το διάβασμα είναι πολιτισμός. 7 Προτάσεις απο το ΜΕΤΕΧΩ




(ΜΕΤΕΧΩ>ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ –  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

Στο «ΜΕΤΕΧΩ» πιστεύουμε ότι η Βιβλιοθήκη είναι ένας δημοτικός θεσμός που αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Οφείλει να αποτελέσει πολιτιστικό πυρήνα με βάση το βιβλίο, ένα κοινωνικό χώρο  δράσης που θα προωθεί τη φιλαναγνωσία και θα ανοίγει την πόρτα της πρόσβασης στην πληροφορία στους συμπολίτες μας.

Οι προτάσεις που ακολουθούν είναι η δέσμευσή μας για τα επείγοντα ζητήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις:

1) Βελτίωση του χώρου στέγασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, και αν αυτός κριθεί ακατάλληλος ή ανεπαρκής, μεταστέγασή της σε άλλο κτήριο.

2) Αναγνωρίζοντας τη στενή σχέση εκπαίδευσης και Βιβλιοθήκης, σύνδεση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τις βιβλιοθήκες των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας.

3) Λειτουργία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδεδεμένων με το διαδίκτυο με εκπαιδευτικό προσανατολισμό και δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης.

4) Εμπλουτισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με ηλεκτρονικά παιχνίδια (σκάκι, ντάμα κτλ) αλλά και κονσόλες (πχ. τύπου X-box kinect) για την ψυχαγωγία των νέων.

5) Δημιουργία ομάδων διαβάσματος που θα λειτουργούν ως κόμβος συνεργασίας των αναγνωστών και προώθησης της φιλαναγνωσίας.
6) Εμπλουτισμός της συλλογής των βιβλίων με δημιουργία τμήματος ξενόγλωσσων βιβίων.

7) Θεσμοθέτηση Μαθητικών Διαγωνισμών για τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων υπό την αιγίδα του Δήμου.

Για να γίνει η Βιβιοθήκη και το βιβλίο μοχλός κοινωνικής και πολιτιστικής ανασυγκρότησης στην Πόλη μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.