Η εκδήλωση για το αεροδρόμιο και το παραλιακό μέτωπο




anatropiaerodromio

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα-Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» για την υπεράσπιση της δημόσιας γης και περιουσίας με αιχμή το πρώην αεροδρόμιο και το παραλιακό μέτωπο. Στην εκδήλωση μίλησαν οι:
• Τάσος Ταστάνης, Αρχιτέκτονας, Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας
• Ελένη Πορτάλιου καθηγήτρια αρχιτεκτονικής σχολής στο Ε.Μ.Π
• Τότσικας Πάνος, πολεοδόμος, μέλος διαδημοτικής επιτροπής για τη διάσωση του Υμηττού.
• Μπουσουλέγκας Αλέξανδρος περιβαλλοντολόγος, τέως διευθυντής ΕΛΚΕΘΕ
• Ηλιόπουλος Θανάσης πρώην δημοτικός σύμβουλος.
Χαιρέτησαν στην εκδήλωση οι Στάθης Παναγούλης και Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθηνών, Ο Χρήστος Κορτζίδης Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και η υποψήφια δήμαρχος στον Άλιμο με την Δημοτική Κίνηση Άνω Κάτω στο Καλαμάκι κα Ελένη Μπελιά.
Στο τέλος διαβάστηκε ψήφισμα που έγινε ομόφωνα δεκτό από τους συμμετέχοντες. Έχει ως εξής:
«Όλοι εμείς που βρεθήκαμε σήμερα εδώ εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας στην πρόθεση της κυβέρνησης να εκποιήσει το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού στα αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα για τη δήθεν αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.
Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης που έφερε νύχτα στη βουλή σε άσχετο με το θέμα νομοσχέδιο τροπολογία που νομιμοποιεί τα αυθαίρετα κοιμητήρια στις ζώνες προστασίας του Υμηττού.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους συμπολίτες μας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών στη Γλυφάδα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.»
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Ταστάνης κλείνοντας την εκδήλωση κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν την Δευτέρα 24.02.2014 στις 12 το μεσημέρι στη διαμαρτυρία έξω από το ΤΑΙΠΕΔ για να απαιτήσουμε την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.