Μήνυμα του Δημάρχου Ηλιούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών στη Διοίκηση του Δήμου




Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Κλείνοντας τρία χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου μας, θα ήθελα να σας απευθύνω ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ για την υποστήριξή σας στη μάχη που δίνουμε για την πόλη μας και τους δημότες μας.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, το πιο ισχυρό μας όπλο είναι η σφυρηλάτηση ενός ενιαίου μετώπου πολιτών και Δημοτικής Αρχής, ενάντια στην οικονομική κρίση και τις συνέπειές της. Σ’ αυτόν τον πολύπλευρο αγώνα είμαστε όλοι στρατευμένοι, τόσο εγώ ο ίδιος, όσο και όλοι οι συνεργάτες μου, καθημερινά, με όλες μας τις δυνάμεις.

Πρώτος στόχος μας ήταν, και τον επιτύχαμε, η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας, με εξορθολογισμό των δαπανών, με διαφάνεια, με εξεύρεση πόρων, προκειμένου να συνεχίσουμε να λειτουργούμε όλες μας τις δομές, να μην αφήσουμε απλήρωτο κανέναν εργαζόμενο, και να αναπτύξουμε τις δράσεις μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τον δημότη μας με επιπλέον οικονομικές υποχρεώσεις προς τον Δήμο.

Στόχος μας ακόμη να σταθούμε στο πλευρό όλων των δημοτών μας που δοκιμάζονται και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, απλώνοντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ούτως ώστε κανένας Ηλιουπολίτης να μην νιώθει μόνος και αβοήθητος αυτές τις δύσκολες ώρες.

Στόχος μας επίσης να ανταποκριθούμε, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, στην υπόσχεσή μας για μια Ηλιούπολη του μέλλοντος, με ποικίλες παρεμβάσεις σε όλο τον ιστό της πόλης, με αναπλάσεις, με δρομολόγηση έργων για το αύριο, με προγράμματα ανακύκλωσης, με παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις υποδομές μας, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, με αδιαπραγμάτευτο αγώνα για την δημόσια περιουσία.

Άλλος σημαντικός μας στόχος η διαφάνεια και η συμμετοχή όλων των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, μέσα από την διαρκή και έγκυρη ενημέρωση και τη δημιουργία καναλιών άμεσης επικοινωνίας με την Δημοτική Αρχή και τα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Στόχος μας τέλος και η ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, που προσφέρουν υγιείς διεξόδους και άνοδο του μορφωτικού και πολιτισμικού επιπέδου των πολιτών, σε μια εποχή κατά την οποία πολλοί καραδοκούν, για να εκμεταλλευτούν την άγνοια, τον φόβο και την απόγνωση.

Είμαστε περήφανοι, γιατί σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες κατορθώσαμε να κρατήσουμε τον Δήμο μας όρθιο, να εξασφαλίσουμε για τους συμπολίτες μας ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, και να χαράξουμε το αύριο της πόλης μας.

Είμαστε ακόμη περήφανοι, γιατί χτίζουμε μέρα με τη μέρα μια σχέση ειλικρινούς εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας με όλους εσάς, τους συμπολίτες μας. Μια σχέση πολύτιμη, τη μόνη ικανή να μάς κρατήσει δυνατούς και να μάς πάει μπροστά.
Αυτή η σχέση είναι που μάς εμπνέει.
Σ’ αυτή τη σχέση στηριζόμαστε για να συνεχίσουμε.

Και συνεχίζουμε. Μαχητικά. Χωρίς μια στιγμή ανάπαυσης. Χωρίς μια στιγμή εφησυχασμού. Μαζί σας. Για την πόλη μας και τους ανθρώπους της. Για την Ηλιούπολη.

Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μάς δίνετε.Εύχομαι σε όλους και όλες

Καλή Χρονιά, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

 

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.