Βραβευμένες ελληνικές ταινίες στις 10 Ιανουαρίου από την Κινηματογραφική Λέσχη Eλληνικού – Αργυρούπολης
Μια μικρού μήκους ελληνική ταινία και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή μεταναστών στην Ελλάδα θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη αυτή την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ. Στην προβολή θα παραστούν οι σκηνοθέτες των ταινιών.

Ένας Λαμπερός Ήλιος, Κοινωνική 2000 | Έγχρ. | Διάρκεια: 36′

Σκηνοθεσία: Βασίλη Λουλέ
Με τους: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ειρήνη Πεϊδου, Πάτη Κουτσαύτη

Υπόθεση: Μια Ρωσίδα μετανάστρια προσπαθεί να βρει μια θέση στον ήλιο της σημερινής Ελλάδας. Σ’ έναν λαμπερό ήλιο που άλλοτε φωτίζει τα πρόσωπα κι άλλοτε ΄΄καίει΄΄ τις προσδοκίες και τα όνειρά τους.

Η ταινία τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο του Φεστιβάλ Δράμας, Κρατικό Βραβείο, Βραβείο γυναικείας ερμηνείας (στη Βικτώρια Χαραλαμπίδου) και πολλές άλλες διακρίσεις και βραβεία.

Ηλιόσποροι, Ντοκιμαντέρ 2013 Διάρκεια: 32΄

Σκηνοθεσία : Αντώνης Τολάκης

Υπόθεση: Μια παρέα παιδιών ζει στο δρόμο. Ανάμεσα τους ο Σαΐντ, ένα δωδεκάχρονο αγόρι που εργάζεται όλη την ημέρα πουλώντας ηλιόσπορους στα πάρκα και τις πλατείες της Αθήνας.

Η ταινία απέσπασε Ειδική Μνεία Καλύτερου Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές φεστιβάλ Μεσογειακών Ντοκιμαντέρ Sole Luna που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας και έχει ήδη συμμετάσχει στο 27th Parnu International Documentary Film Festival, στην Εσθονία (επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, προτεινόμενη για το βραβείο ”καλύτερου ντοκιμαντέρ για παιδιά”). Επίσης στο Διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας στο τμήμα «Kids and Docs» και στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας και στο Ionian International Digital Festival.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.