Καταγγελία για αυθαιρεσίες στην “Ακτή του Ήλιου” διερευνά η Δικαιοσύνη




Δημοσιεύουμε την επιστολή που λάβαμε από την  “Κίνηση Πολιτών Αλίμου” σχετικά με την καταγγελία που έχει κάνει για την καταπάτηση και την περίφραξη της χερσονήσου που βρίσκεται δίπλα από την “Ακτή του Ήλιου”.

Η καταγγελία διερευνάται από τη δικαιοσύνη.

Στις 24-4-2013 η “Κίνηση Πολιτών Αλίμου” απέστειλε επιστολή – καταγγελία προς τον Δήμαρχο Αλίμου με
θέμα την καταπάτηση και περίφραξη της μικρής χερσονήσου αριστερά της πλαζ Ακτή του Ήλιου.

Η εν λόγω επιστολή πυροδότησε Δικαστική Ερευνα και στις 16/1/2014 ο αρμόδιος Πταισματοδίκης κάλεσε για κατάθεση το Πρόεδρο της “ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΙΜΟΥ”.

Ερώτημα προς το Δήμαρχο:

Οι αρμόδιες Αρχές κάνουν το καθήκον τους, ακόμα και με την απλή κοινοποίηση.
Εσείς Κύριε Δήμαρχε, που είσαστε και αποδέκτης της επιστολής – καταγγελίας, τι κάνατε;
Ερώτημα προς τις Δημοτικές Παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των Δημοτών:
Οι αρμόδιες Αρχές θεώρησαν την κοινοποίηση της επιστολής αρκετή για να ευαισθητοποιηθούν, Εσείς τι
χρειάζεστε για να αποφασίσετε να συμπαρασταθείτε στα αιτήματα των Δημοτών και να αναλάβετε δράση ;

 

Άλιμος , 22-4-2013
Προς
Τον Δήμαρχο Αλίμου
Κύριο Θάνο Ορφανό

Θέμα: Πλαζ-Χερσόνησος

Κύριε Δήμαρχε
Ένα από τα πιο πιεστικά ερωτήματα, που απευθύνουν οι Δημότες μας στην επαφή τους με την “Κίνηση Πολιτών Αλίμου” είναι:
Γιατί η μικρή χερσόνησος στην Πλαζ έχει καταπατηθεί και έχει περιφραχτεί με κάγκελα και με βαριά μεταλλική πόρτα απαγορεύοντας έτσι την πρόσβαση στους Δημότες και στον κάθε επισκέπτη;
Οι Δημότες, οι οποίοι παρακολουθούν τις προσπάθειες μας, μας ζήτησαν να ασχοληθούμε με αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα επειγόντως γιατί δεν μπορεί να παραμένει άλλο αυτή η κατάσταση.
Είναι πράγματι η στιγμή, να βγει τώρα στο φως ποιοι επέτρεψαν αυτή την ενέργεια, στερώντας τους Δημότες από την ελεύθερη πρόσβαση στη χερσόνησο.

Στη χερσόνησο, έχει διαπραχθεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα της ευρύτερης περιοχής.

Κατά αρχάς πιστεύουμε η ΕΤΑΔ, το κράτος δηλαδή, δεν έχει παραχωρήσει [εκμισθώσει] τον Αιγιαλό παρά μόνο τη διαμορφωμένη Πλαζ. Υπάρχει άλλωστε σχετική νομοθεσία που δεν το επιτρέπει.
Εντούτοις, ο Αιγιαλός έχει περιφραχτεί, όπως επισημάναμε, με βαριές μεταλλικές κατασκευές και σε μεγάλη έκταση ξεριζώθηκε κάθε είδους φυτικής ζωής, και κόπηκαν δεκάδες δένδρα από το κέντρο της χερσονήσου για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για τις ανάγκες του κλειστού χώρου εστιάσεως και δεξιώσεων που λειτουργεί επάνω στη χερσόνησο.
Τη χερσόνησο είχαν τη δυνατότητα να την επισκέπτονται οι Δημότες για ένα ευχάριστο Picnic και τώρα τους έχει αφαιρεθεί παράνομα το δικαίωμα αυτό.
Η αδιαφορία και η ανοχή της πολιτείας επέτρεψαν χάριν του κέρδους να περιφρονηθούν βάναυσα άνθρωποι και περιβάλλον.

Η αφαίρεση μάλιστα της προστατευτικής μπάρας, στη στροφή που σχηματίζει η υπόγεια διάβαση στη Λεωφόρο Αλίμου, για τη διευκόλυνση της πελατείας του κέντρου διασκέδασης που λειτουργεί στη Χερσόνησο, εγκυμονεί κίνδυνο σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Το κεφάλαιο της πατρίδας μας είναι το φυσικό της περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά μας. Τραυματίζοντας το κεφάλαιο αυτό, ανεχόμενοι τις προκλητικές καταλήψεις αιγιαλού, παραλίας και άλλων προστατευόμενων περιοχών, κάνουμε μεγάλο κακό στην ίδια την πατρίδα μας.
Κύριε Δήμαρχε στο Φ.Ε.Κ801/τεύχος Β/5-4-13 δημοσιεύτηκε η κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών με θέμα : απευθείας παραχώρηση αιγιαλού παραλίας κλπ στους ΟΤΑ κλπ . Νομίζουμε πως η απόφαση αυτή βοηθάει τους Δήμους να ρυθμίζουν και να εκμεταλλεύονται οι ίδιοι τις παραλίες τους.
Κύριε Δήμαρχε, δεν ανεχόμαστε πλέον την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο Δήμο μας. Γιατί αυτό πέραν των άλλων, προσβάλει και την αξιοπρέπεια μας.

Ζητάμε ο Δήμος μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα, για να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες και παρανομίες που έχουν διαπραχθεί σε βάρος του περιβάλλοντος και των Δημοτών με τρόπο αυθαίρετο, και να μπει τέλος στην απύθμενη βουλιμία του κέρδους που περιφρονεί περιβάλλον και ανθρώπους καταστρέφοντας τα πάντα.

Επειδή το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πλουτίζει κακοποιώντας το περιβάλλον και να υποβαθμίζει τη ζωή μας, θα ζητήσουμε βοήθεια και συνδρομή από θεσμικά κρατικά όργανα, με αρμοδιότητες να ερευνήσουν τυχόν σκοπιμότητες με πιθανή ωφέλεια κάποιων αρμοδίων. Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις νόμιμες ενέργειές σας, για την αποκατάσταση των προαναφερθεισών περιβαλλοντικών κακοποιήσεων και εάν χρειασθεί θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, κάνοντας χρήση του δικαιώματος μας και της στοιχειώδους υποχρέωσής μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της αξιοπρέπειας μας.

Ήρθε ο καιρός να αντισταθούμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Στον αγώνα, που είμαστε σίγουροι ότι θα αναλάβετε, θα έχετε την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ μας.

Κοινοποίηση:
1. ΥΠΕΚΑ
Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συντονιστικό Γραφείο αντιμετώπισης περιβαλλοντικών ζημιών
Μεσογείων 119 Αθήνα 10192
2. Περιφέρεια Αττικής
α. Δ/νση Περιβάλλοντος
β. Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Νίκο Παπαθέου
3. Κτηματική υπηρεσία Πειραιά
Τμήμα Αιγιαλού
4. Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Δήμου
α. κ. Τσαμπαρλή
β. κ. Κλαυδιανό
γ. κ. Δουρίδα
5. Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας
6. Συλλόγους του Δήμου μας

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ

Βαρδαξόγλου Μανώλης                                        Παπαπέτρου Άγγελος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.