Η αντιδικία της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης με το Δήμο
Για την Εστια… και τον Δήμο Νέας Σμύρνης

(γράφει ο Παράσχος Δρακούλης, μέλος της Εστίας Νέας Σμύρνης)
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια το σπουδαιότερο πνευματικό και πολιτιστικό ίδρυμα της πόλης μας.
Το κύρος της και η επί πολλών ετών λειτουργία της την έχει καταξιώσει και πέραν των ορίων της Νέας Σμύρνης,ως τον μοναδικό φορέα διατήρησης και ανάδειξης του Μικρασιατικού Ελληνισμού,της πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς.
Για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε η αντιδικία της με τον Δήμο Νέας Σμύρνης – που υπήρξε κορυφαίος ευεργέτης της με την παραχώρηση του χώρου για την ανέγερση του Μεγάρου και των Σχολών της – την έχει τραυματήσει βαριά,αλλά ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα.
Η διεκδίκηση,μετά παρέλευση τόσων ετών,της επιστροφής του ακινήτου της που στεγάζει σήμερα Δημόσια Σχολεία και η μη καταβολή του ενοικίου γι αυτά,της στερεί τους σημαντικότερους οικονομικούς πόρους για την επιβίωσή της.
Η δικαίωση της ΕΣΤΙΑΣ στο Πρωτόδικο Δικαστήριο αποτελεί εκτός από σημαντική επιτυχία και οδηγό για την άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τον Δήμο Ν.Σμύρνης.
ΚΑΛΩ άμεσα τον Δήμο να αναγνωρίσει έμπρακτα την λανθασμένη του επιλογή να αντιδικήσει με την ΕΣΤΙΑ, στερώντας της ήδη επί τρία χρόνια κρίσιμα έσοδα για την λειτουργία της και να αποκαταστήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το ίδρυμα.Η περαιτέρω εκκρεμότητα στα Δικαστήρια και η εξ αυτής καθυστέρηση καταβολής των ετησίων ενοικίων για την λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων,πλήτει την ΕΣΤΙΑ και λειτουργεί πλέον ‘τιμωρητικά’ προς αυτήν.
ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ προς τον κ.Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αλλάξουν γραμμή πλεύσης και να αποκαταστήσουν άμεσα το πνεύμα συνεργασίας στις σχέσεις του Δήμου με την ΕΣΤΙΑ προς όφελος των σκοπών του ιδρύματος και των πολιτών της Ν.Σμύρνης.
Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση και με γνώμονα την πρόσφατη δικαστική δικαίωση της ΕΣΤΙΑΣ δεν ανταποκρίνεται ούτε και τιμά τις σχέσεις φιλίας που έχουν αναπτυχθεί διαχρονικά από τις Διοικήσεις τόσον της ΕΣΤΙΑΣ όσο και του Δήμου.Εκθέτει δε τον Δήμο ανεπίστρεπτα.
ΚΑΛΩ την Διοίκηση του Δήμου Ν.Σμύρνης και της ΕΣΤΙΑΣ να αναλάβουν από κοινού – αύριο κιόλας – πρωτοβουλίες συνεννόησης και συνεργασίας και να διακοπούν οι δικαστικές ενέργειες του Δήμου προς όφελος της ΕΣΤΙΑΣ για την συνέχιση της ιστορικής διαδρομής αλλα και του Δήμου ως αρωγού και συνεργάτη μιας νέας αναβαθμισμένης λειτουργίας του Ιδρύματος προς όφελος των πολιτών της Νέας Σμύρνης.

(nstv.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.