Ο Πανάς συναντήθηκε και με τον Κουτσούμπα για τον Αστέρα




Ο Δημάρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με αντικείμενο της συνάντησης τις θέσεις του Δήμου σχετικά με το σχέδιο πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σχετικά με τη θέση του Δήμου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο σχέδιο που προωθείται, καθώς αυτό προβλέπει την τσιμεντοποίηση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης, μέσω της αλλαγής των χρήσεων γης και των όρων δόμησης στην έκταση αυτή. Για το λόγο αυτό απορρίπτει κάθε διαδικασία και σχέδιο «δήθεν αξιοποίησης» της έκτασης, που θα έρχεται σε αντίθεση με τα όσα προβλέπονται στο ΦΕΚ 254/Δ/2004 .

Ο Σπύρος Πανάς ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει σε νομικό επίπεδο, για να αποτρέψει την καταστροφή μιας μοναδικής για τη χώρα περιοχής. «Εμείς θα κινητοποιήσουμε κάθε κάτοικο προκειμένου να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε αυτό το σχέδιο».

Ο μόνος χαρακτήρας που δέχεται η τοπική κοινωνία ότι μπορεί να υπάρξει για το ακίνητο, είναι ο τουριστικός και η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση που μπορεί να γίνει ανεκτή, είναι αυτή της λειτουργίας όλων των ξενοδοχειακών μονάδων. Ενώ δόθηκε ιδιαίτερο βάρος και στην ανάδειξη του ζητήματος που αφορά την ανάγκη προστασίας των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στην περιοχή του Αστέρα.

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ εμφανίστηκε θετικός προς τις απόψεις του Δήμου σημειώνοντας ότι προέχει η προστασία του περιβάλλοντος και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Σ. Πανάς επέδωσε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.