Ηλιούπολη – Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο Τάσος Ευσταθίου




Με ανακοίνωση που διάβασε κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ” κ. Τάσος Ευσταθίου παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος.

Οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν η “αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου” κατά τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων καθώς και η διαφωνία του με την “μεθόδευση στη διαλεύκανση παλαιότερων υποθέσεων λίγους μήνες πριν τις εκλογές”.

Ο Δήμαρχος απάντησε πως εντάσεις υπήρχαν πάντα στο δημοτικό συμβούλιο και απέδωσε την παραίτηση σε προσωπική στρατηγική του κ. Ευσταθίου ενόψει δημοτικών εκλογών στις οποίες προέβλεψε πως ο κ. Ευσταθίου θα είναι και υποψήφιος Δήμαρχος.

Τη θέση του κ. Ευσταθίου παίρνει ο πρώτος επιλαχών της παράταξής του κ. Πίσσας.

(myilioupolis.gr)

Η επιστολή παραίτησης:

Προς τον 12/12/2013
Πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλιούπολης
Κ. Νικηφόρο Ιωάννη

Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας αλαζονικής, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από τον πρώτο πολίτη του Δήμου μας, η οποία μέρα με την μέρα αυξάνεται.

Ο Δήμαρχος, προφανώς αποφάσισε στα πλαίσια μιας μικροπολιτικής στάσης, με χαρακτηριστικά παλαιοτέρων εποχών που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε, να ακολουθήσει μια πορεία που σίγουρα οδηγεί στην οπισθοδρόμηση.

Τα αποτελέσματα αυτής της στάσης του εκδηλώθηκαν και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου χαρακτηριστικά παραθέτω ότι:

Δεν μου επετράπη ο λόγος για να υποβάλω κάποιες ουσιαστικές και κρίσιμες ερωτήσεις που προέκυψαν κατά την πορεία της συζήτησης συγκεκριμένου θέματος πριν πάρει ο Δήμαρχος το λόγο και περατωθεί η συζήτηση.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης έγινε προσωπική επίθεση από τον Δήμαρχο σε Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος ΄΄διανοήθηκε΄΄ να έχει διαφορετική άποψη και αντί απάντησης, δέχθηκε ειρωνεία με προσβλητικούς, απαξιωτικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Αυτή η απρεπής και προκλητική συμπεριφορά του Δημάρχου προς εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, φαινόμενο το οποίο έχει εμφανισθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμένου πολιτικού ύφους και δημοκρατικής αγωγής!

Και μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο και γενικά στην πόλη μας, ο Δήμαρχος μεθοδεύει να ανασύρει υποθέσεις που θα έπρεπε να ΄΄διαλευκανθούν΄΄ από την Δικαιοσύνη, κατά την εκτίμησή του.
Αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και όχι να το φέρει στην επικαιρότητα παραμονές των δημοτικών εκλογών, επιδιώκοντας και προσδοκώντας πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Αντίθετα, αυτό που έκανε στα τρία χρόνια της θητείας του ήταν να αφήνει να πλανώνται ερωτηματικά και υπονοούμενα στην Ηλιούπολη.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να εκτρέψει την προσοχή των Δημοτών από τα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα, παραβλέποντας ότι η μάχη των εκλογών θα δοθεί και για αυτά, αλλά και για το ύφος της εξουσίας, τον τρόπο άσκησης πολιτικής, καθώς και για την λειτουργία και την συμπεριφορά του Δημάρχου ως προς την άσκηση των καθηκόντων του.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω, πως είναι αυτονόητο ότι όσοι ασκούν διοίκηση θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και στους δημότες που τους εμπιστεύτηκαν.

Ο Δήμαρχος προφανώς ξεχνά ότι οι κάτοικοι της πόλης μας ζητούν και μάλιστα μέσα στην πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε, ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά στους συμπολίτες μας και με τις πράξεις μας να συμβάλλουμε στην ενότητα της κοινωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινείται η Δημοτική Αρχή γιατί αυτό έχουν ανάγκη οι πολίτες στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε.

Επειδή λοιπόν δεν είμαι διατεθειμένος να ακολουθήσω τον κατήφορο που επέλεξε ο Δήμαρχος και σεβόμενος τους πολίτες της Ηλιούπολης που με εκλέγουν συνεχώς δημοτικό σύμβουλο από το 1998 και μάλιστα με σημαντικό αριθμό ψήφων, δηλώνω με αίσθημα ευθύνης ότι παραιτούμαι από Δημοτικός Σύμβουλος, ελπίζοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου μας θα προβληματιστεί και θα αλλάξει έστω και καθυστερημένα προς την ορθή κατεύθυνση και θα λειτουργήσει επιτέλους με δημοκρατική πρακτική προς όφελος του λαού της πόλης μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια και με εμπιστεύτηκαν.
Υπόσχομαι πως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, θα εξακολουθήσω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της μάχης, αγωνιζόμενος για τα προβλήματα της Ηλιούπολης, για όλα όσα αξίζουν, για όλα όσα πιστεύω.

Εύχομαι σε όλους Καλές γιορτές!!

Τάσος Ευσταθίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.