Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη – όλες οι εκδηλώσεις




Με μουσικές, παραστάσεις και εργαστήρια θα χαρούν φέτος οι Ηλιουπολίτες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Τετάρτη 18/12 και ώρα 18.00 – 19.00, Πλατεία Ανεξαρτησίας
Το Φωνητικό Σύνολο ερμηνεύει χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια στην Κινητή Βιβλιοθήκη, σε διδασκαλία και διεύθυνση της μαέστρου Βαρβάρας Κουτίβα.

Παρασκευή 20/12 και ώρα 18.00 – 20.00, Δημοτική Βιβλιοθήκη
Τα παιδιά της πόλης δημιουργούν εικαστικές κατασκευές, εμπνευσμένα από τις σελίδες χριστουγεννιάτικων βιβλίων, με την καθοδήγηση της δασκάλας ζωγραφικής Θεανώς Χριστοπούλου.
Η Παιδική Χορωδία, ερμηνεύει χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια σε διδασκαλία και διεύθυνση, Βαρβάρας Κουτίβα.

Σάββατο 21/12 και ώρα 12.00 – 13.00, Δημοτική Βιβλιοθήκη
«Ο Καρυοθραύστης κι ο βασιλιάς των ποντικών»
Μια δραματοποιημένη αφήγηση με κούκλες, μεταμορφώσεις και θεατρικό παιχνίδι του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Γερμανού παραμυθά Ε.Τ.Α. Χόφμαν, με μουσική από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι, από τη θεατρική ομάδα θεάματος «Μπαομπάμ».
Παίζουν: Κωνσταντίνα Σαράντη, Χριστίνα Φούκα.
Σκηνοθεσία: Τζίνα Αποστολοπούλου.
Κατασκευή κούκλας: Ιωάννα Δαλιάνη, Δημήτρης Κορναράκης.

Σάββατο 21/12 και ώρα 20.15, Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου
Η Μαθητική Συμφωνική Ορχήστρα «Νικόλαος Μάντζαρος» και οι new age junior σε συνεργασία με τα χορωδιακά σύνολα του Δήμου Ηλιούπολης και τη μαθητική χορωδία του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας στην καθιερωμένη πια εορταστική συναυλία της, παρουσιάζει χριστουγεννιάτικες μουσικές σπουδαίων συνθετών.
Διευθύνει ο Γιώργος Σιωράς.

Δευτέρα 23/12 και ώρα 18.00 – 20.00, Δημοτική Βιβλιοθήκη
Τα παιδιά της πόλης δημιουργούν εικαστικές κατασκευές, εμπνευσμένα από τις σελίδες χριστουγεννιάτικων βιβλίων, με την καθοδήγηση της δασκάλας ζωγραφικής, Θεανώς Χριστοπούλου και της ηθοποιού Αργυρώς Δημακέα.

Τρίτη 24/12 και ώρα 11.30 – 12.30, Δημοτική Βιβλιοθήκη
Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με ρόλους, κίνηση και μουσική, εμπνευσμένο από τα Ξωτικά και τους Καλλικάτζαρους, με την καθοδήγηση της δασκάλας θεάτρου, Αργυρώς Δημακέα

Παρασκευή 27/12 και ώρα 11.30 – 12.30, Media Lab
Χριστουγεννιάτικη παράσταση από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, με τίτλο: «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι».

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών, τoυ προγράμματος Βιβλιοϊστορίες και του Media Lab.

Ταυτόχρονα, καθ’ όλο το διάστημα των εορτών, στις κεντρικές πλατείες της πόλης, θα λειτουργούν παιχνιδότοποι και ειδικές εγκαταστάσεις, που θα προσφέρουν χαρά και εορταστική ατμόσφαιρα σε παιδιά και μεγάλους.
Ειδικότερα:
Στην Κεντρική Πλατεία θα στηθεί θεματικό πάρκο, με γλυπτές και ανάγλυφες κατασκευές (το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, ταχυδρομείο για τις ευχές των παιδιών στον Αϊ-Βασίλη, χιονισμένα βουνά με χριστουγεννιάτικο χωριό, πιγκουίνους, πολικές αρκούδες κ.ά., οικογένεια χιονανθρώπων, παιδικό εργαστήριο) κι όλ’ αυτά μέσα σε ένα πλήθος από λαμπάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, γλειφιτζούρια και δώρα για τα παιδιά. Επίσης θα λειτουργούν παιδικά παιχνίδια (καρουσέλ, τραινάκι, τραμπολίνο κ.λπ.) και περίπτερα επαγγελματιών της Ηλιούπολης.
Στην Πλατεία Φλέμιγκ θα στηθεί ένας ολόκληρος παιδότοπος με φουσκωτά παιχνίδια
Στο πάρκο Χαλικάκη θα στηθεί λούνα παρκ με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, τρενάκι κ.λπ.
Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, καθώς και στα Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.
Τέλος στις 23/12, ώρα 12.30π.μ., στο Αναψυκτήριο του Άλσους Δ. Κιντής, θα προσφερθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου χριστουγεννιάτικο γεύμα στις άπορες οικογένειες της πόλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το βρείτε στις ιστοσελίδες του Δήμου: www.ilioupoli.gr και του «ΠΑΟΔΗΛ – Γρ. Γρηγορίου»: www.politismos-ilioupoli.gr
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ.: 210 9940699 και 210 9970125,

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.